Salon pentru copii

COVID-19: Numărul cazurilor noi de infectare, tot mai mic

127
(reînnoit 17:36 04.05.2021)
Din cele peste două mii de teste efectuate în ultimele 24 de ore, 126 de moldoveni au fost confirmați pozitiv la noul tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik.  În rezultatul efectuării a 2 120 de teste, alte 126 de persoane au fost confirmate pozitiv la COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Toate cazurile sunt cu răspândire locală, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră, de la începutul pandemiei în martie 2020, a ajuns la 251 504 persoane infectate.

În rândul celor infectați în ultimele 24 de ore este un singur angajat al sistemului medical, mai exat, persoana bolnavă reprezintă personalul auxiliar. În continuare un număr de 1 671 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19 rămân internați în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești. Dintre aceștia, 198 sunt în stare extrem de gravă.

MSMPS anunță că 25 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. A crescut numărul persoanelor decedate, comparativ cu zilele precedente. Astfel, 19 persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza complicațiilor generate de COVID-19. Este vorba de bărbați și femei cu vârste între 84 și 39 de ani din diverse regiuni ale țării. 

Numărul persoanelor tratate de la începutul pandemiei a ajuns la 241 553, după ce astăzi alte 337 de persoane au fost vindecate și externate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

127
Tagurile:
dezinfectare, infectare, coronavirus, COVID-19
Mașini furate din Europa și vândute în Moldova

Aveți grijă de la cine cumpărați mașini: Automobile furate din UE, vândute în Moldova

30
Șapte persoane au fost reținute și 25 de mașini au fost ridicate după ce oamenii legii au constat că automobilele au fost furate din Uniunea Europeană. Forțele de ordine au stabilit că indivizii au adus vehiculele în țară ilegal, cu ajutorul unor intermediari.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Procurorii PCCOCS, împreună cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigație, au documentat timp de patru luni activitate ilegală a unui grup criminal, vizat în contrabandă cu automobile. Oamenii legii au stabilit că mai multe mașini furate din UE au fost aduse în Republica Moldova. Vehiculele aveau elemente de falsificare în numărul de identificare.

Mașini furate din Europa și vândute în Moldova
Mașini furate din Europa și vândute în Moldova

Recent, oamenii legii au reținut șapte persoane și au ridicate 25 de automobile. În baza demersurilor procurorilor, trei membri ai grupului criminal au fost plasați în arest preventiv, trei – în arest la domiciliu, iar altuia i-a fost aplicată măsură non-privativă de libertate. Acțiunea s-a desfășurat în cadrul executării unei cereri de comisie rogatorie din Ungaria, privind furtul de mașini din Uniunea Europeană, în valoare de peste 12 milioane lei. 

Mașini furate din Europa și vândute în Moldova
Mașini furate din Europa și vândute în Moldova
 Forțele de ordine urmează să stabilească toate persoanele implicate în schema criminală, inclusiv angajați ai unor autorități publice. Dacă vinovăția suspecților va fi demonstrată în instanța de judecată, potrivit legii, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 4 la 10 ani.  

În context, procuratura recomandă cetățenilor să dea dovadă de prudență și diligență maximă atunci când își cumpără mașini. Cooperarea autorităților din țara noastră, Ungaria și România, a avut loc sub egida Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
contrabandă, mașină
Tematic
Accident în Chișinău cu implicarea a patru mașini: Poliția a oferit detalii
Foto: Cum Fiat a influențat producția de mașini URSS


Загрузка...
SARS-CoV-2 văzut la microscop

Tulpina indiană, foarte contagioasă, amenință Moldova: „Riscăm avem un număr alarmant”

61
Medicul epidemiolog de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică Alexei Ceban a explicat în studioul Sputnik Moldova care este riscul declanșării în Republica Moldova a unui val de infectări cu tulpina indiană a virusului SARS-CoV-2.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Medicul epidemiolog Alexei Ceban a fost întrebat de către moderatoarea emisiunii „Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova dacă există riscul ca în 2-3 săptămâni să ne confruntăm cu un val de infectări cu noua tulpină indiană a SARS-CoV-2.

„Cu estimare putem spune că da, riscul este și este unul foarte mare de import al acestor cazuri, deoarece în regiunile apropiate deja sunt confirmate astfel de cazuri. Cred eu că posibil, adică, dacă nu ne vaccinăm, riscăm să avem un număr alarmant de cazuri. Vaccinul este singura soluție ca măsură specifică”, a precizat medicul epidemiolog de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Invitatul emisiunii susține că cetățenii nu ar trebui să se relaxeze în contextul în care în ultima vreme a scăzut numărul de cazuri de infectare, pentru că lucrurile s-ar putea schimba în scurt timp.

Ieri au fost confirmate 57 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul cazurilor de coronavirus în țara noastră a ajuns la 255 994.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 160 de pacienți, dintre care 46 se află în stare extrem de gravă, iar 11 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

De asemenea, 80 de persoane au fost vindecate. În total, 248 984 de cetățeni au fost tratați de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

61
Tagurile:
coronavirus, Moldova, tulpină
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii


Загрузка...

Urmăriți în direct a 90-a ședință a Consiliului Economic al CSI