Vaccinul Sputnik V

OMS va evalua securitatea vaccinului „Sputnik V”: Când va prezenta concluziile

118
(reînnoit 20:00 03.05.2021)
Experții Organizației Mondiale a Sănătății vor vizita cinci puncte de producere a vaccinului „Sputnik V”.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) preconizează să evalueze siguranța vaccinului rus „Sputnik V” la sfârșitul lunii iunie sau în iulie, a declarat expertul OMS Mariangela Simao într-un briefing.

"OMS încă nu are un dosar complet. Dar asta este ceea ce numim „date-in-progress". Deci producătorul poate adăuga date în timp ce evaluarea este deja în desfășurare. Echipa noastră se află deja în Rusia în ultimele două săptămâni și evaluează studiile clinice. Și din 10 mai până în prima săptămână a lunii iunie vom începe să inspectăm producția", a declarat expertul citat de RIA Novosti.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății vor vizita cinci puncte de producere a vaccinului „Sputnik V”, a spus Simao. În același timp, vizitele la doi producători vor avea loc în comun cu experți de la regulatorul european pentru medicamente EMA.

„Deci, ne așteptăm ca un dosar complet, precum și îndeplinirea criteriilor necesare atât pentru studiile clinice, cât și pentru fabricare, să permită grupului de experți tehnici să evalueze vaccinul la sfârșitul lunii iunie, dar mai probabil în iulie, a adăugat ea.

În țara noastră, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a anunțat înregistrarea vaccinului rus pe 26 februarie. Iar pe 24 aprilie, primul lot umanitar de vaccin „Sputnik V” a fost livrat în țară. A doua tranșă a sosit în Moldova pe 30 aprilie. În total, Moldova a primit 142 mii de doze la această etapă, inclusiv 62 de mii pentru regiunea transnistreană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

118
Tagurile:
OMS, Vaccinul Sputnik V, vaccin
Tematic
Când se vor imuniza transnistrenii cu "Sputnik V"
Vama Palanca

Câți moldoveni au venit acasă în ajun de Paștele Blajinilor: Cum se circulă la frontiere

8
(reînnoit 09:41 08.05.2021)
Peste 21 de persoane au traversat frontiera în ziua de vineri spre sâmbătă. Doar pe sensul de intrare în Moldova au fost înregistrate peste zece mii de persoane. 

CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Unii moldoveni au revenit acasă în ajuns de Paștele Blajinilor. La frontierele de stat s-au înregistrat 10 758 de persoane care au intrat în Republica Moldova, dintre care 6 629 de treceri la frontiera moldo-română, 1 624 de treceri la frontiera cu Ucraina și 2 505 treceri aeriene.

Potrivit Poliției de Frontieră, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:
Punctul de trecere a frontierei Leușeni – 3 282 de traversări;
Punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău – 2 505 traversări;
Punctul de trecere a frontierei Sculeni – 1 750 de traversări;
Punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați – 702 traversări;
Punctul de trecere a frontierei Cahul - 451 de traversări.

Totodată, oamenii legii anunță că au fost identificate și unele ilegalități la frontierele de stat. Astfel, o persoană a vrut să treacă ilegal hotarele țării, o altă persoană a încercat să facă trafic ilegal de bunuri, șase persoane au prezentat teste false la COVID-19, opt cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, iar 46 de persoane au fost sancționate pentru nerespectarea măsurilor antiepidemice. 

Poliția de frontieră anunță că toate cele 21 964 de persoane au fost supuse screening-ului și au fost completat 1 423 de fișe epidemiologice, iar persoanele au fost plasate în carantină. Totodată, nicio persoană care a traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome vădite de COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
Paștele Blajinilor, sărbători, hotare, Poliția de Frontieră


Загрузка...
Restaurant

HoReCa vine cu o nouă solicitare către autorități: Ce măsuri vrea fie întreprinse

31
(reînnoit 09:14 08.05.2021)
Odată cu scăderea numărului de infectări în Capitală, cei din HoReCa susțin că este inoportun să fie menținute restricțiile legate de programul de activitate a localurilor și vin cu unele solicitări către autorități. 

CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Republica Moldova a decis să-i solicite Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău că să anuleze unele restricții legate de pandemie și să le permită celor din HoReCa să activeze în regim normal.

În solicitare se menționează că odată cu scăderea numărului de infectări cu noul coronavirus în Capitală este inoportun ca unele măsuri să fie menținute, astfel se cere scoaterea restricției cu privire la programul de activitate a unităților de alimentație publică în municipiul Chișinău, permiterea desfășurării evenimentelor festive cu caracter unic până în 50 persoane și permiterea activității teraselor de vară din municipiul Chișinău, conform schemelor de amplasare din anul trecut, în lipsa unui regulament în vigoare.

„Menționăm că anterior, aceste restricții au fost impuse la finele lunii noiembrie 2020 de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, atunci când situația epidemiologică din țară era alarmantă, înregistrând zilnic peste 1 200 cazuri de COVID-19. În municipiul Chișinău, în ultima lună se atestă sub 100 cazuri pe zi”, se mai menționează în postarea de pe Facebook a Asociației „MĂR”. 

Precizăm că în data de 30 aprilie, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-a întrunit în ședință pentru a impune noi măsuri privind noul coronavirus. Astfel, activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor, karaoke, baruri și a altor ringuri de dans rămâne a fi sistată. Totodată, restaurantele și cafenelele își pot desfășura activitatea de la ora 07:00 până la 22:00. În decizia CESP a municipiului Chișinău se mai menționează că nunțile, cumetriile, dar și alte evenimente festive sunt interzise.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
restaurante, COVID-19, restricții, HoReCa


Загрузка...