Pacienți internați cu diagnostic COVID-19

În ziua Învierii, numărul cazurilor noi de COVID-19 s-a redus substanțial

108
(reînnoit 17:51 02.05.2021)
În ziua Învierii Domnului, autoritățile din sănătate anunță 175 de cazuri noi de COVID-19. Totodată, 12 bolnavi au fost răpuși de noul virus, iar cea mai tânără victimă avea doar 40 de ani.

CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță alte 175 de cazuri de COVID-19. Din totalul de cazuri înregistrate astăzi niciunul nu este de import. Conform datelor autorităților, duminică, 2 mai, au fost efectuate 1 681 de teste, dintre care 538 de teste rapide.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 251 335. 

Totodată, patru lucrători medicali au fost diagnosticați cu COVID-19. Este vorba despre doi medici și doi infirmieri. 

Ministerul Sănătății anunță și decesul a 12 pacienți. Este vorba de șapte bărbați și cinci femei, cu vârstele cuprinse între 40 și 88 de ani. 

În total, 5 838 de oameni au murit de la începutul pandemiei din cauza complicațiilor date de COVID-19.

Datele ministerului mai arată că în prezent 199 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 32 sunt conectați la aparate de ventilare artificială. 

Totodată, alte 431 de persoane s-au vindecat de noul virus. În total, 240 824 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

108
Tagurile:
bolnavi, pandemie, COVID-19
Tematic
Video - Terapie prin muzică pentru gravide: Cum cântă un doctor cu o pacientă cu COVID
Правительство РМ

Moldova, la fel ca Finlanda de acum 50 de ani - expert

8
(reînnoit 13:46 13.06.2021)
Expertul economic a comparat Moldova de astăzi cu Finlanda de acum 50 de ani și a determinat principalele direcții pentru formarea unei noi agende a societății moldovenești.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Încă acum 50 de ani, consumul populației în Finlanda era foarte asemănător cu consumul actual al moldovenilor. Finlanda a cunoscut, de asemenea, o rată foarte înaltă a emigrării, au existat devieri mari în ceea ce privește diferența de consum și decalaj în grupurile sociale - erau și bogați, însă majoritatea erau săraci. În afară de aceasta, finlandezii s-au confruntat cu probleme legate de alcoolism și nivelul înalt al morbidității. Expertul economic Tatiana Lariușina a vorbit despre aceasta în studioul Sputnik Moldova.

”În Finlanda au venit la putere oameni care, în loc de interese individuale, au fost în stare să formuleze agenda și să înceapă implementarea reformelor sociale. Astăzi, Finlanda este țara cu cea mai mică incidență a bolilor cardiovasculare, în special în rândul bărbaților. Acesta este rezultatul unui program social: finlandezii au recunoscut că consumul excesiv de sare a devenit pentru ei o problemă, așa că au început să consume mai puțină sare. Întreaga populație a susținut această inițiativă. Finlandezii au dovedit că pot face asta", spune expertul.

Astfel, a spus specialistul, a început formarea unei noi agende în societatea finlandeză, iar la putere au început să vină oameni care propuneau cei mai rentabili pașii în această direcție.

Lariușina a menționat că sistemul educațional din Finlanda actuală este considerat „unul dintre cele mai bune, deoarece copiii acolo nu sunt chinuiți, nu sunt speriați și nu muncesc fără rost pentru note, ci pentru a fi solicitați în viață”.

Economistul a amintit de asemenea că finlandezii au fost cei vare au promovat cota pentru femei, însă nu atât de dragul egalității de gen în societate, ci pentru a le spori independența economică. În afară de aceasta, au existat multe alte inițiative de acest gen.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
agendă, reforme, Finlanda, Moldova
Tematic
Primul trimestru 2021: semne de revigorare a economiei, deși situația rămâne a fi proastă


Загрузка...
Diana Crudu

Un nou târg cu produse locale: Unde și când se va desfășura