Irina Vlah

Irina Vlah a felicitat cetățenii în limba de stat: Ce i-a îndemnat pe oameni

137
(reînnoit 12:42 02.05.2021)
Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah i-a felicitat pe cetățenii Republicii Moldova cu ocazia sărbătorilor pascale. Ea a transmis mesajul în trei limbi: română, rusă și găgăuză.

CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. Bașcanul Găgăuziei a menționat în mesajul său de felicitare că, la mai bine de un an de pandemie, sufletele oamenilor au nevoie de lumină, liniște și pace.

„Deja de un an trăim sub presiunea epidemiei și a restricțiilor sanitare – am pierdut apropiați, prieteni și cunoscuți. Epidemia ne-a determinat să regândim valorile și prioritățile. Am învățat să apreciem mai conștient valoarea vieții și a sănătății. Am învățat să ne protejăm unii pe alții și să ne ajutăm reciproc”, a scris Irina Vlah. 

Totodată, guvernatorul autonomiei a precizat că deși oamenii s-au obișnuit ca în această zi să se adune cu toți cei dragi la o masă, în acest an a venit cu îndemnul de a respecta recomandările medicilor și a evita aglomerația de oameni, sărbătorind în mai multă liniște decât ne-am s-a obișnuit. 

„Așa ne vom proteja apropiații și prietenii, și ne vom ajuta să trecem prin epidemie cu mai puține pericole pentru viața și sănătatea noastră. Vă felicit cu venirea Sfintelor Sărbători de Paști și vă doresc lumină în suflete, pace și căldură în case”, a adăugat bașcanul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

137
Tagurile:
mesaj de felicitare, Paște, Irina Vlah
Tematic
Autoritățile au adresat mesaje de felicitare cu ocazia Învierii lui Hristos
Diana Crudu

Un nou târg cu produse locale: Unde și când se va desfășura

73
(reînnoit 12:24 13.06.2021)
La mijlocul lunii iunie, în parcul Alunelul din Capitală va fi organizat un târg cu produse autohtone. Zeci de producători din mai multe raioane vor veni să-și vândă și să-și promoveze marfa.
Produse crescute în Moldova: Un nou târg în Capitală

În data de 19 și 20 iunie, chișinăuienii își vor putea umple pungile cu bunătăți cumpărate direct de la producători. Fructe, miere, dulciuri, vinuri, cașcavaluri, ceaiuri, migdale și multe alte produse delicioase îi așteaptă pe vizitatori.

Potrivit organizatoarei evenimentului Diana Crudu, târgul este mult așteptat atât de producătorii locali, cât și de moldovenii care s-au obișnuit deja cu asemenea evenimente.

"În mod normal, asemenea evenimente ar trebui organizate cât mai frecvent, în mai multe localități din țară și ar trebui să avem o piață agricolă unde să fie comercializate doar produsele autohtone. Înainte să apreciem produsele ucrainenilor, românilor și ale altora, trebuie să apreciem produsele noastre", a precizat interlocutoarea.

Târgul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție împotriva COVID-19.

Amintim că prima ediție a târgului s-a desfășurat în data de 5 și 6 iunie curent și a fost vizitat de sute de consumatori.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

73
Tagurile:
produse autohtone, târg
Tematic
Târg de miere în centrul Capitalei – detalii


Загрузка...
Maratonul vaccinării

Maratonul „De la student la student”: Mii de oameni vaccinați