Maia Sandu

Ce le-a dorit Maia Sandu cetățenilor cu ocazia Sfintelor sărbători de Paști - Video

100
(reînnoit 10:38 02.05.2021)
De dimineață oficialii au ținut să-i felicite pe cetățeni cu ocazia sărbătorilor de Paști. Șeful statului a publicat un video în care a menționat că în prezent trecem prin momente grele și din acest motiv trebuie să fim uniți și să ne protejăm de dușmanul invizibil.

CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. Într-un video publicat pe Facebook, Maia Sandu a menționat că în această perioadă trecem prin momente grele și i-a îndemnat pe oameni să aibă grijă și să respecte măsuri de protecție împotriva noului coronavirus. 

„Încercarea prin care trecem ne învață să fim generoși, ne învață că depindem unii de alții, ne învață cât de grea este responsabilitatea noastră pentru fiecare acțiune. Gândurile noastre astăzi vor fi și la cei bolnavi, la cei care luptă pentru viață, la lucrătorii medicali care și în Noaptea Învierii au stat de veghe lângă cei aflați în suferință”, a menționat Maia Sandu. 

Maia Sandu, a adresat de asemenea felicitarea ”Hristos a Înviat” în rusă și în găgăuză. Ea le-a urat tuturor pace și bunăstare. 

„Fie ca lumina acestei sărbători să ne aducă împlinire și claritate. Vă urez Paște fericit. Hristos a înviat! Христос Воскрес! Hristos dirildi!”, a mai spus șeful statului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

100
Tagurile:
Paște, mesaj de felicitare, Maia Sandu
Tematic
Premierul interimar a venit cu un mesaj de felicitare: Ce le-a urat cetățenilor de Paște
Autoritățile au adresat mesaje de felicitare cu ocazia Învierii lui Hristos
Orașul Chișinău

O nouă zi plină de distracții: Unde pot merge chișinăuienii

27
Încă o zi plină de distracție promite Primăria Chișinău. În scuaruri și parcuri, chișinăuienii vor putea petrece frumos și activ ziua de duminică.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Distracția continuă în Capitală. Și astăzi, 13 iunie, în mai multe scuaruri și parcuri din Chișinău vor fi organizate evenimente cultural-artistice pentru orice vârstă.

Așadar, Primăria Chișinău anunță că în scuarul Dokuceaev, în cadrul evenimentului cu genericul Ziua donatorului de sânge „Donăm ca să salvăm", vor avea loc activități artistice cu participarea copiilor de la Centrul de Creație Tehnică pentru Copii și Adolescenți „Politehnic". La fel va fi inaugurată o expoziție tehnică a obiectelor confecționate de elevi, dar și atelier de pictură, atelier de confecții tehnice, atelier de artă decorativă etc. 

În scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire" din strada Miron Costin se va desfășura manifestarea cultural-artistică cu genericul „Vie-i forța neamului" - concert susținut de formația „Fulger" a Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială a IGP a MAI.

În scuarul Arborelui Solar, de pe aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al Capitalei, cei mici sunt așteptați la „ Vara dulce zâmbete aduce" - miniconcert prezentat de colectivele de copii din cadrul  Centrului de Creație a Copiilor „GHIOCEL", Ansamblul folcloric „Doruleț", Ansamblul muzical coregrafic „Acadele Mix", Ansamblul vocal „Do-re-mi-show", Ansamblul muzical coregrafic „Kinder mix", Ansamblul de dans sportiv, conducător  Tatiana Danileico; Ansamblul de fluieraşi, conducător Iurie Iaz.

Concertul de Gală al laureaților Festivalului-concurs municipal de cântec popular pascal „Pentru Tine, Doamne”, ediția a XXIII-a va avea loc în Parcul „Valea Trandafirilor”. Mai exact la havuzul muzical unde va avea loc concertul  folcloric de cântece religioase interpretate de laureații Festivalului - Concurs. 

Evenimentele respective au drept scop valorificarea potențialului artistic al comunităților de artă, prin comunicarea între generațiile de artiști și tinerii cu potențial din același domeniu, promovarea valorilor artistice autohtone, precum și stimularea interesului publicului-spectator pentru recunoașterea creațiilor artistice autentice.

Activitățile se vor desfășura cu respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
Chișinău


Загрузка...
Incendiu la un depozit de motorină

Incendiu într-un sector de vile: O casă, un garaj și o mașină au ars