Poliția de Frontieră - Vama Leușeni

Câți moldoveni au revenit acasă în ajun de Paște: Situația la frontierele de stat

79
(reînnoit 10:43 02.05.2021)
În ajun de Paște, punctele de trecere a frontierei au fost solicitate. Peste 18 mii de persoane au traversat hotarul țării, dintre care peste 13 mii au intrat în Moldova. 

CHIȘINĂU, 2 mai - Sputnik. Poliția de frontieră anunță că în ajunul Învierii lui Hristos, 13 242 de persoane au venit în țară ca să sărbătorească Paștele alături de cei dragi.

Astfel, au fost înregistrate 7 334 de treceri la frontiera moldo-română, 2 150 de treceri la frontiera cu Ucraina și 3 758 de treceri aeriene. Totodată, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:

Punctul de trecere a frontierei Leușeni – 3 829 de traversări, 
Punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău – 3 758 de traversări, 
Punctul de trecere a frontierei Sculeni – 1 585 de traversări, 
Punctul de trecere a frontierei Costești - 670 de traversări,
Punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați – 645 de traversări. 

Potrivit Poliției de frontieră, în prezent toate punctele de trecere activează în regim normal. 

Totodată, oamenii legii au depistat și anumite încălcări la hotarele țării. Astfel, o persoană a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, 11 persoane au prezentat acte false și alte 11 persoane s-au ales cu sancțiuni din cauza nerespectării normelor de prevenire a noului coronavirus. 

Oamenii legii precizează că toți cei care au traversat frontiera au fost supuși screening-ului, iar 2 649 de persoane au completat fișele epidemiologice și au fost plasate în autoizolare. Totodată, potrivit Poliției de frontieră, nicio persoană care a trecut hotarele țării nu a prezentat simptome de COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

79
Tagurile:
sărbători, moldoveni, Polția de Frontieră, frontieră, Paște
Capitoliu și drapele SUA

Șoc în SUA: Un celebru inventator a fost găsit mort

69
(reînnoit 07:58 24.06.2021)
Un celebru inventator, ale cărui produse le-am folosit toți, a fost găsit mort într-un penitenciar, aparent sinucis, dar după ce primise amenințări cu moartea.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Creatorul celebrului sistem antivirus ”McAfee”,  John McAfee, a fost găsit mort într-o închisoare din Spania.

În vârstă de 75 de ani, John McAfee, se afla în detenție din octombrie 2020, fiind arestat în Barcelona, în baza unui mandat emis de Statele Unite pentru evaziune fiscală (în SUA) și urma să fie extrădat de autoritățile spaniole, la cererea americanilor.

John McAfee a fost găsit mort în celula sa de către gardieni şi nu a putut fi resuscitat. Conform Administraţia Penitenciarelor din Spania, datele preliminare indică o sinucidere, dar cauza decesului va fi certificată de o comisie judiciară.

Contradictorii sunt câteva aspecte. În primul rând, John McAfee a declarat că acuzaţiile au substrat politic, deoarece el ar fi dorit să candideze la alegerile prezidenţiale (din SUA) din partea Partidului Libertarian.

În al doilea rând, John McAfee își luase public angajamentul că se va sinucidă și își făcuse chiar un tatuaj în acest sens.

În al treilea rând, McAfee afirmase că a primit mesaje de amenințare din partea ”oficialilor SUA”: ”Primirea de mesaje subtile din partea oficialilor SUA spun de fapt: "Venim după tine McAfee! Te vom ucide".  Dacă mă sinucid, să știți că nu am făcut-o. Am fost lovit. Verificați-mi brațul drept“, a scris, pe Twitter, John McAfee, în 2019, relatează ”The SUN”. 

John McAfee
© Screenshot / The SUN
John McAfee

Multimilionar, pionierul sistemelor antivirus a refuzat să mai plătească impozite, declarând public că ”impozitarea este ilegală”. John McAfee nu a mai depus nicio declaraţie fiscală din 2014 până în 2018, pentru venituri estimate la peste 20 de milioane de dolari, notează presa.

Deci, o nouă moarte care ridică multe semne de întrebare – care vizează autoritățile americane. Care, desigur, sunt cele mai curate și corecte din lume – vezi cazul ”sinuciderii” în detenție a lui Jeffrey Epstein – sau complotul contra lui Trump, prin atacarea lui Michael Flynn. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

69
Tagurile:
Spania, mort, SUA, inventator
Tematic
Cât de mult a crescut averea miliardarilor pe timp de pandemie


Загрузка...
Piscină

Atenție: Piscinele te pot otrăvi - Avertizarea ANSP

44
(reînnoit 18:11 23.06.2021)
În perioada estivală, oamenii preferă se să răcorească în piscine. Totuși, specialiștii din cadrul ANSP vin cu o avertizare către populație pentru a preveni intoxicația cu clor. 

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică avertizează că clorul din apa piscinelor poate influența negativ sănătatea oamenilor. Astfel, populația este îndemnată să fie atentă și să respecte câteva reguli pentru a preveni intoxicațiile cu vapori de clor.

„Clorul este o substanță chimică care se utilizează pentru dezinfectarea apei din fântâni, a apei de piscine, bazinelor de înot și a ștrandurilor. Dacă clorul se folosește conform instrucțiunii și nu depășește limita maximal admisibilă, aceasta nu prezintă risc asupra sănătății, dar expunerea pe termen lung poate cauza intoxicații cronice sau alte dereglări ale organismului uman”, se menționează într-un comunicat de presă al ANSP. 

Specialiștii precizează că în funcție de calea de contact cu clorul, pot apărea probleme la nivel respirator, cutanat sau digestiv. Printre simptomele frecvente se numără: greață, diaree, dureri abdominale, amețeli, tuse, strănut, senzație de sufocare, hiperemia și congestia mucoaselor, senzație de arsură, edem al tractului respirator, respirație șuierătoare, obstrucție nazală, crize de astm și secreții oculare apoase.

„În cazuri grave poate apărea pneumonia toxică cu edem pulmonar, insuficiență respiratorie cu acidoză și hipoxie, stop cardio-respirator. Pot să apară manifestări oculare și cutanate – iritații, prurit, dermatite de contact și chiar arsuri chimice”, precizează ANSP. 

Specialiștii oferă și unele sfaturi pentru a putea acorda primul ajutor în caz de intoxicație cu clor. 

  • Cât mai curând posibil, îndepărtați persoana din zona infectată la aer curat;
  • Oferiți victimei să consume lapte, apă sau ceai;
  • Asigurați spălarea gastrică sau provocați vărsături;
  • Clătiți ochii, gura și cavitatea nazală cu o soluție de bicarbonat de sodiu 2%;
  • Asigurați activitatea respiratorie continuă, la necesitate efectuați imediat respirația artificială;
  • Solicitați asistența medicală de urgență 112.

Totuși, ANSP susține că intoxicația cu clor poate fi prevenită dacă se respectă cu strictețe instrucțiunile de utilizare a produselor chimice, în special a celor care conțin clor, inclusiv produsele de uz casnic. Totodată, intoxicația poate fi prevenită și dacă toate recipientele sunt păstrate închise ermetic, în ambalajul original, în locuri inaccesibile copiilor, iar acestea sunt utilizate în încăperi deschise și bine ventilate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

44
Tagurile:
ANSP, intoxicație, clor, piscine
Tematic
Mobilizare de urgență: 250 de pompieri și salvatori au fost alertați - Ce s-a întâmplat


Загрузка...