Ultima oră: Focul Haric a ajuns la Chișinău

85
(reînnoit 20:48 01.05.2021)
Aeronava cu care Focul Haric de la Biserica Sfântului Mormânt este adus în Republica Moldova a aterizat pe Aeroportul Internațional Chilinău.

CHIȘINĂU, 1 mai - Sputnik. Zeci de clerici din Republica Moldova au venit la Aeroportul Internațional Chișinău pentru a prelua Lumina Sfântă pe care o vor împărți enoriașilor din parohiile lor. Focul Haric a ajuns la Chișinău cu puțin timp în urmă. În noaptea de Înviere, creștinii din Republica Moldova vor primi Lumina Sfântă de la Ierusalim.

„Mulțumesc Preasfințitului Mitropolit Vladimir pentru binecuvântarea pe care o am în fiecare an să merg să aduc Focul Haric, un lucru Sfânt. Mulțumesc lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru tot ce face pentru Biserica Ortodoxă din Moldova. La mulți și fericiți ani”, a precizat Înalt Preasfințitul Petru, episcop de Ungheni și Nisporeni de pe Aeroportul Internațional Chișinău. 

Sfânta Lumină va ajunge în toate parohiile și mănăstirile din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova. Aproximativ 12 delegații ale Bisericilor Ortodoxe din întreaga lume au preluat Sfânta Lumină de pe Aeropportul din Tel Aviv. Reprezentanții Mitropoliei Moldovei au preluat Focul Haric de pe Aeroportul din Israel de la ambasadoarea Republicii Moldova în Israel, Gabriela Moraru. Sfânta Lumină a fost adusă în Republica Moldova pentru al 19-lea an consecutiv. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

85
Tagurile:
Focul Sfânt, Focul Divin, Focul Haric
Girofar

VIDEO șocant - Bătaie monstru la Otaci: Zeci de localnici și-au împărțit pumni și bâte

52
(reînnoit 23:20 24.06.2021)
O bătaie în masă, cum s-ar părea că poate avea loc doar în filme, a avut loc astăzi la Otaci, unde mai mulți localnici și-au împărțit pumni și picioare în cadrul unor reglări de conturi. Totul a pornit de la un conflict declanșat câteva zile mai devreme.

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Ofițerul de presă al poliției Eugenia Molceanov a declarat pentru Sputnik Moldova că tot conflictul a început de fapt câteva zile mai devreme, pe 21 iunie, când doi tineri și o fată au mers să se odihnească la Nistru.

La un moment dat, trei reprezentanți ai comunității romillor s-au apropiat de tânără. Fata s-a speriat foarte tare și și-a sunat repede un prieten și un coleg de clasă. Cei doi au venit într-un suflet să o apere și așa a început conflictul între ei și reprezentanții etniei rome, care a degenerat în bătaie.

Scandalul s-a lăsat cu implicarea poliției, care i-a eliberat însă pe cei trei tineri romi. Aceștia i-ar fi bătut măr pe „apărătorii” fetei, unul dintre care era minor. Celălalt, de 18 ani, se află la spital. 

Astăzi la Otaci a fost organizată o întâlnire a localnicilor pentru a discuta incidentul produs la Nistru. S-au prezentat peste 100 de oameni, iar cearta dintre părți s-a lăsat cu o bătaie în masă. Localnicii și-au aruncat nemilos pumni și bâte.

A fost nevoie de intervenția detațamentului „Fulger”, pentru a calma spiritile încinse la maxim.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

52
Tagurile:
romi, Otaci, în masă, bătaie


Загрузка...
Penitenciar

Escrocherie de milioane, dirijată de după gratii: Cu ce se ocupa un deținut

89
(reînnoit 19:57 24.06.2021)
Un deținut, împreună cu un complice, ar fi pus la cale o schemă de escrocherie. Potrivit poliției, cei doi au creat un prejudiciu de peste un milion de lei. 

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Un bărbat de 27 de ani care își ispășește în prezent pedeapsa la o închisoare, împreună cu un tânăr de 19 ani, aflat la libertate, ar fi pus la cale o schemă frauduloasă.

Potrivit oamenilor legii, cei doi, prin intermediul unui site de anunțuri își propuneau serviciile de reparație a mașinilor, iar apoi prin înșelăciune și abuz de încredere furau automobilele. Poliția susține că prejudiciul se ridică la 1 282 352 de lei.

Ofițerii au investigat cazul timp de trei luni, ulterior au efectuat percheziții în municipiul Bălți și orașul Râșcani. În urma descinderilor, polițiștii au ridicat un laptop, plăci de înmatriculare, un pașaport tehnic al unui automobil, cartușe pentru pistol și o armă.

Astfel, a fost pornit un dosar penal, iar dacă cei doi vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 15 ani de pușcărie. Cel de-al doilea suspect a fost reținut și a fost plasat în izolatorul de detenție provizorie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

89
Tagurile:
deținut, gratii, milioane, escrocherie


Загрузка...