Girofar

Mii de polițiști, scoși la intervenție: Care este motivul

112
(reînnoit 09:40 01.05.2021)
Mii de polițiști vor fi la datorie în perioada sărbătorilor pascale. Aceștia vor patrula pentru a asigura ordinea publică.

CHIȘINĂU, 1 mai - Sputnik. Polițiștii din toată țara vor asigura ordine publică în perioada sărbătorilor de Paște. Astfel, trei mii de angajați ai sistemului vor fi la datorie în localitățile din țară. În contextul sărbătorilor, Poliția Republicii Moldova vine cu îndemnul pentru oameni să rămână acasă și să sărbătorească în sânul familiei. Polițiștii se referă în special la Noaptea Învierii. Aceștia recomandă să nu se meargă în incinta bisericilor. 

Nicolae Ciobanu
© Sputnik / Miroslav Rotari

„Cunoaștem că este complicat să petreci sărbătorile cu  multe restricții, cunoaștem că ați obosit cu toții de aceste limite, dar totuși situația rămâne a fi una  dificilă și vă îndemnăm să conștientizați că, doar respectarea colectivă a acestor măsuri ne vor ajuta pe toți să scăpăm de pandemie și următoarele sărbători să le petrecem sănătoși, împreună cu cei dragi”, este precizat în comunicatul Poliției Republicii Moldova.

De precizat, în Noaptea de Înviere, polițiștii se vor afla la slujbele religioase, în curțile blocurilor, în zonele de agrement, pe trasee, pentru a evita ieșirile, frigăruii și alte activități de grup și pentru a verifica dacă sunt respectare regulile de protecție împotriva răspândirii infecției prin coronavirus. 

Totodată, vor fi verificate locurile de consum a băuturilor spirtoase, de concentrare a persoanelor predispuse la comiterea faptelor ilegale, identificarea și desfășurarea lucrului individual cu persoanele cu comportament antisocial. De asemenea, polițiștii de patrulare  vor fi prezenți pe traseele din țară pentru a fluidiza traficul rutier și nu vor tolera încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere și condusul în stare de ebrietate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

112
Tagurile:
Poliţie
Serviciul fiscal de stat

Anunț important de la FISC! Au mai rămas șase zile pentru a face asta

44
Au mai rămas 6 zile până la expirarea termenului limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar. Serviciul Fiscal de Stat anunță că cei care încă nu au plătit impozitele ar trebui să se grăbească.

CHIȘINĂU, 24 iunie - Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat informează că pe 30 iunie expiră termenul de achitare a impozitului pentru bunurile imobiliare și a impozitului funciar. Acest impozit trebuie să fie plătit de toți cetățenii care dețin bunuri imobiliare și terenuri, care au fost obținute până la data de 31 martie.

imagini din arhivă
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Suma impozitului se calculează anual de către serviciile de colectare a impozitelor și taxelor locale din cadrul primăriilor.

Astfel, autoritățile locale stabilesc anual cotele concrete ale acestor impozite. 

Cei care încă nu au reușit să plătească impozitul pentru bunuri imobiliare și impozitul funciar ar trebui să se grăbească, deoarece după data de 30 iunie se adună penalități pentru fiecare zi de întârziere.

Dacă persoanele vor să achite impozitele în numerar, atunci se pot apropia la ghișeele băncilor și oficiilor Poșta Moldovei, având avizul de plată expediat de către autoritățile locale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

44
Tagurile:
bani, FISC, impozit
Tematic
Anunț important de la FISC: Este ultima zi în care mai poți face asta
Anunț important de la Fisc! Mai aveți 12 zile în care puteți face asta
Premii de mii de lei de la fisc - Verifică dacă ești printre câștigători


Загрузка...
Ministerul rus de Externe

Putem și bombarda: Reacția MAE rus la incidentul cu distrugătorul britanic

64
(reînnoit 12:19 24.06.2021)
Anterior, Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că distrugătorul britanic Defender a încălcat frontiera rusă și a intrat la trei kilometri distanță în apele rusești, în zona Capului Fiolent (Crimeea).

CHIȘINĂU, 24 iunie - Sputnik. Viceministrul rus de Externe Sergei Riabkov, comentând incidentul cu distrugătorul britanic Defender, a declarat că dacă colegii săi nu înțeleg ce înseamnă granițele Rusiei, atunci „putem și bombarda”.

Miercuri, Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că distrugătorul britanic Defender a trecut frontiera rusă și a intrat în apele rusești, la trei kilometri distanță, în zona Capului Fiolent (Crimeea). După aceea, o navă de patrulare a frontierei ruse a tras focuri de avertizare, iar aeronava Su-24M a efectuat „bombardamente de avertizare” pe cursul de mișcare a distrugătorului, relatează RIA Novosti.

Riabkov i-a avertizat în legătură cu astfel de pași provocatori „pe toți cei care, sub sloganul libertății navigației, se dedau la încălcarea frontierei de stat a Federației Ruse.

"Pentru că securitatea țării noastre este mai presus de orice", le-a declarat Riabkov jurnaliștilor

"Putem face apel la bunul simț, putem cere respectarea dreptului internațional, iar dacă acest lucru nu ajută - putem bombarda. Nu doar asupra cursului, ci și asupra țintei, dacă colegii nu înțeleg", a adăugat el, răspunzând la întrebarea ce se poate face în viitor pentru a evita incidente similare celui cu distrugătorul Defender, inclusiv pentru a nu admite acest lucru cu partenerii americani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

64
Tagurile:
MAE rus, britanic, Distrugător, Marea Neagră, incident
Tematic
Este o provocare – senator rus, despre incidentul din Marea Neagră


Загрузка...