Un troleibuz modern va fi pus în circulație la Chișinău

Chișinăul n-a mai văzut așa ceva: Cum arată noul troleibuz ultramodern din Italia

1933
(reînnoit 12:32 30.04.2021)
Primarul Chișinăului Ion Ceban a postat pe Facebook fotografii cu noul troleibuz ultramodern procurat din Italia. Acesta va fi pus în circulație pe străzile Chișinăului.

CHIȘINĂU, 30 apr - Sputnik. Ion Ceban a scris că noul troleibuz procurat de la o companie din Italia a pornit deja spre Chișinău. Acesta va ajunge la Chișinău la sfârșitul săptămânii viitoare, după care va fi supus verificărilor tehnice la Regia de Transport Electric Chișinău.

Luni va porni spre Chișinău și cel de-al doilea troleibuz produs în Italia. 

Un troleibuz modern va fi pus în circulație la Chișinău
Un troleibuz modern va fi pus în circulație la Chișinău

„Troleibuzele sunt din anul 2014, au un parcurs de 200 km, deci practic nu au mers, preţul lor atunci era de 700+ mii euro, evaluarea la ziua de astăzi că au stat în depozit este de 315.000 euro. Noi le-am procurat cu 50.000 euro”, a scris Ion Ceban.

Noile troleibuze dispun de podea coborâtă pe toată lungimea salonului, sisteme de condiționare a aerului, propulsie autonomă, caroserie cu protecție corozivă.

Primarul a remarcat că în cazul acestor troleibuze consumul de energie electrică este mai mic decât al troleibuzelor vechi care circulă actualmente pe străzile din Chişinău. În prezent, RTEC dispune de 392 troleibuze, inclusiv 18 articulate. Potrivit lui Ceban, în ultima jumătate de an la Chișinău au fost aduse 15 troleibuze noi din Belarus și 25 din Riga. De asemenea, alte 10 troleibuze noi, de tip AKSM, cu propulsie autonomă, se asamblează astăzi în atelierul de reparații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1933
Tagurile:
Chișinău, modern, Italia, troleibuz
Germania

Când vom putea scăpa de valurile de COVID medici germani

17
(reînnoit 09:42 08.05.2021)
Medicii germani au explicat în ce condiții pandemia de coronavirus ar putea înceta să se răspândească în valuri.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Coronavirusul Sars-CoV-2 va înceta să se răspândească în valuri atunci când ponderea oamenilor cu imunitate va ajunge la 80 la sută, a declarat Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch de pe lângă Ministerul german al Sănătății.

Vineri, ministrul Sănătății al Germaniei, Jens Spahn, a declarat că al treilea val al pandemiei a fost învins în Germania, morbiditatea rămâne încă la un nivel înalt, dar se diminuează.

“Nu putem renunța la o parte semnificativă a restricțiilor până când ponderea oamenilor cu reacții imune, dobândite prin vaccinare sau în urma suportării bolii, cu o ulterioară vaccinare - și atâta timp cât există varianta britanică a virusului, nu va ajunge la 80 la sută. Atunci vor fi noi infectări, noi focare, însă nu vor exista valuri. Atunci pandemia va fi sub control”, a declarat Wieler în cadrul unei conferințe.

În legătură cu acest fapt, Wieler a îndemnat să se renunțe la grabă în anularea restricțiilor sanitare.

“Nu putem anula restricțiile fără un plan. În fiecare săptămână crește numărul persoanelor vaccinate, iată de ce unele restricții pot fi ridicate. Trebuie să ne vaccinăm operativ și să anulăm restricțiile în mod controlat. Cu cât este mai înalt gradul de vaccinare, cu atât mai multe cazuri de infecție am putea preveni. Creșterea nivelului de vaccinare în viitorul apropiat va relaxa semnificativ situația”, a declarat Wieler.

Campania de vaccinare în masa împotriva COVID-19 a demarat în Germania pe 27 decembrie a anului trecut. În prezent, peste 7,3 milioane de persoane (8,8 la sută) din populație au fost vaccinate, iar prima doză de vaccin și-au administrat-o 26,2 milioane de persoane (31,5 la sută).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
vaccinare, coronavirus, COVID-19, Germania
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Tot ce se schimbă în mai în Germania– paşaport de vaccinare, mai mulţi bani pentru părinţi


Загрузка...
Vama Palanca

Câți moldoveni au venit acasă în ajun de Paștele Blajinilor: Cum se circulă la frontiere

30
(reînnoit 11:19 08.05.2021)
Peste 21 de persoane au traversat frontiera în ziua de vineri spre sâmbătă. Doar pe sensul de intrare în Moldova au fost înregistrate peste zece mii de persoane. 

CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Unii moldoveni au revenit acasă în ajuns de Paștele Blajinilor. La frontierele de stat s-au înregistrat 10 758 de persoane care au intrat în Republica Moldova, dintre care 6 629 de treceri la frontiera moldo-română, 1 624 de treceri la frontiera cu Ucraina și 2 505 treceri aeriene.

Potrivit Poliției de Frontieră, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:
Punctul de trecere a frontierei Leușeni – 3 282 de traversări;
Punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău – 2 505 traversări;
Punctul de trecere a frontierei Sculeni – 1 750 de traversări;
Punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați – 702 traversări;
Punctul de trecere a frontierei Cahul - 451 de traversări.

Totodată, oamenii legii anunță că au fost identificate și unele ilegalități la frontierele de stat. Astfel, o persoană a vrut să treacă ilegal hotarele țării, o altă persoană a încercat să facă trafic ilegal de bunuri, șase persoane au prezentat teste false la COVID-19, opt cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, iar 46 de persoane au fost sancționate pentru nerespectarea măsurilor antiepidemice. 

Poliția de frontieră anunță că toate cele 21 964 de persoane au fost supuse screening-ului și au fost completat 1 423 de fișe epidemiologice, iar persoanele au fost plasate în carantină. Totodată, nicio persoană care a traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome vădite de COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
Paștele Blajinilor, sărbători, hotare, Poliția de Frontieră


Загрузка...