Берлин

Tot ce se schimbă în mai în Germania– paşaport de vaccinare, mai mulţi bani pentru părinţi

89
(reînnoit 14:45 30.04.2021)
De la introducerea unui „pașaport de vaccinare” la majorarea salariului minim şi indemnizaţii mai mari pentru părinți, mai multe schimbări au loc în Germania de sâmbătă, 1 mai.

BUCUREŞTI, 30 apr – Sputnik, Doina Crainic. În luna mai au loc mai multe schimbări în Germania, enumerate de portalul The Local, versiunea germană. Care sunt toate aceste schimbări.

Salariu minim mai mare pentru aceşti muncitori

Înceând cu 1 mai, vopsitorii și lăcuitorii vor avea un salariu minim mai mare. Pentru muncitorii necalificați din aceste domenii, salariul minim va crește la 11,40 euro, iar pentru muncitorii calificați, această sumă se ridică la 13,80 euro. Este stabilit ca noul standard să se aplice până la 31 mai 2022, când va fi din nou discutată o nouă creştere.

O mai bună protecție online a tinerilor

Noua „Legea privind protecția tinerilor” din Germania (Jugendschutzgesetz), care intră în vigoare sâmbătă, obligă furnizorii majori de jocuri și filme pe internet să ia măsuri de precauție pentru o mai mare protecție a copiilor și tinerilor.

Platformele trebuie să ofere acum opțiuni simple de raportare și reclamație în cazul în care tinerii utilizatori se simt amenințați sau hărțuiți, incluzând hărțuirea sexuală, urmărirea sau capcane prin care suferă pagube băneşti. De asemenea, vor fi necesare etichete de vârstă pentru conținutul online, astfel încât părinții să cunoască mai bine despre produsele pe care le folosesc copiii lor.

„Bonus corona” pentru copii

Familiile vor primi din nou un „Kinderbonus” în 2021, așa cum s-a întâmplat în 2020 în contextul crizei create de coronavirus. Pentru fiecare copil care are dreptul la prestație în mai 2021, va fi plătită o sumă unică suplimentară de 150 de euro.

Măsura „Kinderbonus” face parte dintr-un pachet de ajutoare de miliarde pentru a atenua impactul crizei. Anul trecut, au fost plătiți pe copil 300 de euro pentru creşterea consumului.

Noi directive privind jucăriile intră în vigoare în Germania în luna mai

Din 21 mai, UE va stabili noi limite stricte pentru cantitatea de aluminiu și formaldehidă care poate intra în jucării. Substanțele pot fi utilizate numai în cantități mici pentru prelucrare și producție.

Evitarea risipei de alimente

Începând cu 3 mai, lanţul de magazine Netto va introduce aplicația „Too Good To Go”, dar numai pentru lanțul de magazine cu un câine în siglă, care nu face parte din grupul Edeka.

Cu ajutorul aplicaţiei „Too Good To Go”, puteți găsi magazinele care oferă mâncare încă bună pentru consum, dar care ar fi aruncată din diferite motive. Măsura se aplică în cazul tuturor produselor care costă până la 3,90 €.

Puteți găsi cele peste 300 de magazine Netto cu un câine în sigla în Saxonia, Saxonia-Anhalt, Brandenburg, Berlin, Mecklenburg-Pomerania Occidentală, Hamburg, Schleswig-Holstein și Saxonia Inferioară.

Lansarea „pașaportului internațional de vaccinare”

Începând din luna mai, „IATA (International Air Travel Association) Travel Pass” va fi primul care va testa călătoriile cu un certificat de vaccinare. Aplicația pentru smartphone permite călătorilor să stocheze și să gestioneze certificările pentru testele Covid-19 sau pentru vaccinări. Acestea au scopul de a facilita călătoriile aeriene în condiții de pandemie și să ajute călătorii să evite carantinele.

WhatsApp introduce noi condiţii

Această schimbare a fost de mult timp anunțată, dar amânată. Noile condiții și termeni de utilizare (GTC) ale WhatsApp vor intra în vigoare pe 15 mai.

Aceasta înseamnă că, dacă nu ați fost de acord cu aceşti termeni până la această dată, pentru moment nu veți putea folosi aplicația Messenger. Dacă nu sunteți încă sigur, contul dvs. va fi setat la „inactiv” la data limită.

Aceasta înseamnă că puteți primi mesaje și apeluri, dar nu veţi mai putea compune noi mesaje. Puteți face acest lucru timp de până la 120 de zile, apoi contul dvs. va fi șters definitiv.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

89
Tagurile:
vaccinare, COVID-19, pașaport, Germania
Tematic
Proteste împotriva restricțiilor COVID în Germania - confruntări cu poliția
Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie să evite asta

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

1071
(reînnoit 17:19 20.06.2021)
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

CHIȘINĂU, 20 iunie - Sputnik. Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1071
Tagurile:
avertizare, COVID-19, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră
Tematic
Centrul Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare


Загрузка...
Constantin Cojocaru

Ce spune un apicultor despre mierea de albine din Moldova

200
(reînnoit 16:18 20.06.2021)
Care sunt beneficiile diverselor sortimente de miere pentru organism și ce tip de miere recomandă specialiștii pentru a trata afecțiunile de care suferiți? Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii Sputnik Matinal.
Mierea de albine: Beneficii uimitoare asupra sănătății

Pe lângă faptul că este gustoasă, mierea de albine este extrem de benefică pentru organism, afirmă apicultorul și organizatorul târgurilor apicole Constantin Cojocaru. Mierea are un conținut bogat de vitamine, aminoacizi și minerale precum calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu. Mierea de albine este cel mai puternic energizant natural, care ajută foarte mult în tratamentul afecțiunilor respiratorii, celor hepatice sau cardiace.

Apicultorul Constantin Cojocaru spune că în caz de răceală cea mai bună miere pe care o puteți consuma este mierea de tei sau cea din flori de levănțică. Mierea de tei calmează accesele de tuse și vă ajută să adormiți fără probleme. Mierea de lavandă este bună în probleme pulmonare, are efect tonic și diuretic. Aceasta alină simptomele reumatice și este indicată și celor cu afecțiuni pulmonare.

Mai mult, apicultorul afirmă că și persoanele care au glicemia mărită pot consuma miere în caz de răceală, însă în cantități moderate.

"Mierea de salcâm poate fi consumată de către diabetici. Desigur nu în cantități mari. Aceasta nu are miros puternic și nu se cristalizează atât de repede", a sublniat Constantin Cojocaru.

Apicultorul a precizat că și mierea de hrișcă protejează organismul și previne problemele cardiovasculare. Aceasta combate în același timp pierderile de memorie de scurtă durată și ajută la îmbunătățirea vederii. În Moldova se produc următoarele sortimente de miere: de salcâm, de tei, de floarea soarelui, de levănțică, plorifloră și de mană.

Amintim că la începutul lunii iunie, în centrul Capitalei a fost organizat un târg cu produse apicole oferite de producătorii moldoveni. Aceștia își propun să organizeze cât mai frecvent evenimente asemănătoare pentru a-și vinde marfa.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

200
Tagurile:
Apicultori, miere
Tematic
Benefic pentru sănătate: Proceduri cu miere de albini


Загрузка...