Vaccin anti-COVID și Pașaport

Registrul de evidență al vaccinării împotriva COVID-19 a fost aprobat

151
(reînnoit 19:56 29.04.2021)
Informațiile despre pacienții care au fost imunizați împotriva COVID-19 vor fi incluse într-un sistem informațional automatizat.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Registrul de evidență al vaccinării împotriva COVID-19, un sistem informațional automatizat, va fi instituit în Republica Moldova. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat de miniștrii Guvernului în exercițiu. 

„Scopul proiectului propus este instituirea unui sistem automatizat care va conține informații despre pacienți privind vaccinarea împotriva COVID-19; vaccinurile administrate, programarea pacienților pentru etapa a treia de vaccinare, cât și eliberarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19”, a precizat secretarul al ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de stat Igor Curov. 

Sistemul informațional automatizat la nivel de stat va conține informații despre pacienți privind vaccinarea împotriva COVID-19 și despre serurile administrate. În același sistem ar urma să se regăsească și programarea pacienților pentru vaccinare pentru etapa a treia și eliberarea certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19, a mai menționat Igor Curov.

El a solicitat ca acest proiect de hotărâre de Guvern să fie aprobat în mod urgent pentru a putea să înceapă pe larg programarea pentru vaccinare și, totodată, să fie clară informația necesară referitor la numărul de populație vaccinat, în contextul în care ar fi nevoie de pașapoarte de vaccinare. În acest Registru ar putea fi incluse și persoanele vaccinate în afara Republicii Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

151
Tagurile:
program de vaccinare, despre vaccinare, mituri vaccinare, Vaccinare
Tematic
PE a votat pașaportul de vaccinare - va fi obligatoriu pentru călătorii?
Girofar

VIDEO șocant - Bătaie monstru la Otaci: Zeci de localnici și-au împărțit pumni și bâte

167
(reînnoit 00:09 25.06.2021)
O bătaie în masă, cum s-ar părea că poate avea loc doar în filme, s-a produs astăzi la Otaci, unde mai mulți localnici și-au împărțit pumni și picioare în cadrul unor reglări de conturi. Totul a pornit de la un conflict declanșat câteva zile mai devreme.

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Ofițerul de presă al poliției Eugenia Molceanov a declarat pentru Sputnik Moldova că tot conflictul a început de fapt câteva zile mai devreme, pe 21 iunie, când doi tineri și o fată au mers să se odihnească la Nistru.

„La un moment dat, trei reprezentanți ai comunității romillor s-au apropiat de tânără. Fata s-a speriat foarte tare și și-a sunat repede un prieten și un coleg de clasă. Cei doi au venit într-un suflet să o apere și așa a început conflictul între ei și reprezentanții etniei rome, care a degenerat în bătaie”, a precizat ofițerul de presă.

Scandalul s-a lăsat cu implicarea poliției, care i-a eliberat însă pe cei trei tineri. Aceștia i-ar fi bătut măr pe „apărătorii” fetei, unul dintre care era minor. Celălalt, de 18 ani, se află la spital. 

Astăzi la Otaci a fost organizată o întâlnire a localnicilor pentru a discuta incidentul produs la Nistru. S-au prezentat peste 100 de oameni, iar cearta dintre părți s-a lăsat cu o bătaie în masă. Localnicii și-au aruncat nemilos pumni și bâte.

A fost nevoie de intervenția detațamentului „Fulger”, pentru a calma spiritile încinse la maxim.

„Acum e liniște. Nu sunt victime. Încă ieri o locuitoare din Otaci a îndemnat oamenii să iasă la întâlnire pentru a stabili cine a avut dreptate pe 21 iunie, când s-a produs bătaia dintre reprezentanții comunității rome și cei doi tineri. A fost deschis în rezultat un dosar penal, iar romii se află în libertate. La spital se află tânărul de 18 ani, care s-a ales cu multiple traumatisme, inclusiv cu traumatism cranio-cerebral. Celălalt - băiatul de 14 ani, tot s-a ales cu diferite traumatisme, dar nu este la spital”, a declarat Eugenia Molceanov pentru Sputnik Moldova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

167
Tagurile:
romi, Otaci, în masă, bătaie


Загрузка...
Penitenciar

Escrocherie de milioane, dirijată de după gratii: Cu ce se ocupa un deținut

94
(reînnoit 19:57 24.06.2021)
Un deținut, împreună cu un complice, ar fi pus la cale o schemă de escrocherie. Potrivit poliției, cei doi au creat un prejudiciu de peste un milion de lei. 

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Un bărbat de 27 de ani care își ispășește în prezent pedeapsa la o închisoare, împreună cu un tânăr de 19 ani, aflat la libertate, ar fi pus la cale o schemă frauduloasă.

Potrivit oamenilor legii, cei doi, prin intermediul unui site de anunțuri își propuneau serviciile de reparație a mașinilor, iar apoi prin înșelăciune și abuz de încredere furau automobilele. Poliția susține că prejudiciul se ridică la 1 282 352 de lei.

Ofițerii au investigat cazul timp de trei luni, ulterior au efectuat percheziții în municipiul Bălți și orașul Râșcani. În urma descinderilor, polițiștii au ridicat un laptop, plăci de înmatriculare, un pașaport tehnic al unui automobil, cartușe pentru pistol și o armă.

Astfel, a fost pornit un dosar penal, iar dacă cei doi vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 15 ani de pușcărie. Cel de-al doilea suspect a fost reținut și a fost plasat în izolatorul de detenție provizorie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

94
Tagurile:
deținut, gratii, milioane, escrocherie


Загрузка...