Catedrala Mitropolitană din Chișinău

Cum va arăta Capitala în perioada sărbătorilor de Paști: Primăria oferă detalii

57
(reînnoit 18:39 29.04.2021)
Capitala îmbracă straiele de sărbătoare și se pregătește de sărbătorile Pascale. Primăria Chișinău anunță că în scuarul Catedralei sunt amenajate diverse decorațiuni luminoase.

CHIȘINĂU, 29 apr - Sputnik. Ouă gigant, figurine de îngeri, iepurași, flori, lumânări, dar și alte decorațiuni sunt instalate în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului". Municipalitatea anunță că lucrările de amenajate deja au început, iar cele 20 de decorațiuni sunt instalate de către Întreprinderea Municipală „LUMTEH”.

Cum va arăta Capitala în perioada sărbătorilor Pascale
Cum va arăta Capitala în perioada sărbătorilor Pascale

Potrivit unui comunicat de presă a Primăriei, decorațiunile își vor aprinde luminile în seara de vineri, 30 aprilie, odată cu conectarea iluminatului public stradal. Potrivit municipalității, instalațiile vor rămâne în scuarul Catedralei până la Paștele Blajinilor.

Cum va arăta Capitala în perioada sărbătorilor Pascale
Cum va arăta Capitala în perioada sărbătorilor Pascale

Totodată, Primăria a menționat că în acest an nu s-au alocat bani pentru decorațiuni noi, iar din acest motiv vor fi instalate ornamentele din anii precedenți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
Primărie, municipalitate, Chișinău, Paști
Tematic
Neobișnuit: Cum va arăta aleea artiștilor din Capitală - foto
Diana Crudu

Un nou târg cu produse locale: Unde și când se va desfășura

19
(reînnoit 10:39 13.06.2021)
La mijlocul lunii iunie, în parcul Alunelul din Capitală va fi organizat un târg cu produse autohtone. Zeci de producători din mai multe raioane vor veni să-și vândă și să-și promoveze marfa.
Produse crescute în Moldova: Un nou târg în Capitală

În data de 19 și 20 iunie, chișinăuienii își vor putea umple pungile cu bunătăți cumpărate direct de la producători. Fructe, miere, dulciuri, vinuri, cașcavaluri, ceaiuri, migdale și multe alte produse delicioase îi așteaptă pe vizitatori.

Potrivit organizatoarei evenimentului Diana Crudu, târgul este mult așteptat atât de producătorii locali, cât și de moldovenii care s-au obișnuit deja cu asemenea evenimente.

"În mod normal, asemenea evenimente ar trebui organizate cât mai frecvent, în mai multe localități din țară și ar trebui să avem o piață agricolă unde să fie comercializate doar produsele autohtone. Înainte să apreciem produsele ucrainenilor, românilor și ale altora, trebuie să apreciem produsele noastre", a precizat interlocutoarea.

Târgul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție împotriva COVID-19.

Amintim că prima ediție a târgului s-a desfășurat în data de 5 și 6 iunie curent și a fost vizitat de sute de consumatori.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
produse autohtone, târg
Tematic
Târg de miere în centrul Capitalei – detalii


Загрузка...
Maratonul vaccinării

Maratonul „De la student la student”: Mii de oameni vaccinați

16
(reînnoit 10:39 13.06.2021)
Peste două mii de oameni au fost vaccinați cu cea de-a doua doză de vaccin împotriva coronavirusului în cadrul maratonului „De la student la Student”.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Peste două mii de persoane au primit cea de-a doua doză de vaccin în cadrul Maratonului de imunizare „De la student la student”.

Astfel, rapelul cu Sinopharm și Pfizer a fost administrat la 2170 de persoane. Mai exact, este vorba de 1934 cu Pfizer și 236 cu Sinopharm. Totodată, alte nouă persoane au fost imunizate cu prima doză de vaccin AstraZeneca.