Ambasada Federației Ruse

Ambasada Rusiei a condamnat vandalizarea unei expoziții foto la Chișinău

201
(reînnoit 21:53 27.04.2021)
Ambasada Federației Ruse la Chișinău a comentat incidentul privind nimicirea de către vandali a expoziție de fotografii istorice cu Chișinăul din perioada războiului.

CHIȘINĂU, 27 apr - Sputnik. Ambasada Rusiei în Moldova a condamnat incidentul care a avut loc în centrul Chișinăului, unde a fost profanată o expoziție de fotografii dedicată celui de-Al Doilea Război Mondial.

„O nouă ieșire a moștenitorilor înfrângerii a fost înregistrată la Chișinău. În ajunul Zilei Victoriei a fost profanată o expoziție a tinerilor activiști, dedicată etapelor memorabile ale celui de-Al Doilea Război Mondial, în speță, eliberării pământului moldovenesc de invadatorii fasciști în timpul operațiunii Iași-Chișinău din 1944”, este menționat într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Federației Ruse. 

Ambasada a menționat că împărtășește reacția ascută a societății și susține adresarea autorilor expoziției către organele de drept pentru ca cei vinovați să fie trași la răspundere.

Precizăm că incidentul a avut loc într-un parc din Capitală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

201
Tagurile:
incident, reacție, Ambasada Federației Ruse în RM
Tematic
Ambasada Rusei în Moldova a evocat eroismul lichidatorilor de la Cernobîl
Vladimir Chiriță

Petrece vacanța altfel: Unde se pot odihni copiii din Moldova

23
(reînnoit 15:10 13.06.2021)
Vacanța de vară trebuie să fie una distractivă, interesantă, dar și interactivă. În acest sens, părinții și copiii pot alege dintr-o gamă largă de activități care le vor asigura o odihnă de neuitat - relaxantă, dar și utilă.
Activități sportive și educative pentru copii în vacanța de vară

În acest sens, părinții își pot înscrie copiii la școlile sportive care vor activa până în luna iulie. Pe timp de vară, sunt planificate mai multe activități sportive pentru copii, inclusiv competiții și turnee.

"Planificăm un turneu republican la fotbal în luna iunie, competiții de taekwondo și un turneu republican la tenis de câmp. Avem multe planuri pentru această perioadă", a declarat pentru Sputnik Moldova directorul Școlii Sportive ”Valentin Sîtnic” din comuna Stăuceni, Vladimir Chiriță.

În același timp, Vladimir Chiriță îndeamnă părinții să participe alături de copiii lor la diverse activități fizice și să dedice sportului cel puțin 30 de minute în fiecare zi.

Mariana Harjevschi
© Sputnik / Miroslav Rotari
Mariana Harjevschi

Și Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” a lansat o nouă ediție a Programului estival „Provocarea verii”, cu genericul ”Citește și descoperă Chișinăul!”, consacrat celor 585 de ani de la prima atestare a orașului. În cele 27 de filiale vor fi organizate diverse activități pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, dar și pentru părinții acestora.

"În acest an, ne propunem să prezentăm un concept de învățare, lectură și explorare a orașului Chișinău. Organizăm acest eveniment pentru a îndemna cât mai mulți copii să pășească pragul bibliotecilor, dar și să nu piardă legătura cu școala. Bibliotecarii vor vorbi despre istoria, arhitectura orașului, vor prezenta colecții de carte și albume. De asemenea, vor fi teste interactive și în mediul online pentru a răspunde la întrebări și a afla curiozități despre Capitală", a relatat pentru Sputnik Moldova directoarea instituției Mariana Harjevschi.

Cea de-a treia ediție a evenimentului din acest an va avea loc în perioada 7 iunie-31 iulie, iar activitățile sunt gratuite pentru toți doritorii.

De asemenea, în perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, aproximativ 28 de tineri (câte 7 persoane per regiune) din raioanele Criuleni, Cimișlia, Soroca și municipiul Comrat, absolvenți ai claselor a IX-a, a X-a și a XI-a vor fi selectați pentru participarea la tabără de vară „#YOUthAct – Tinerii pentru Justiție”.

Timp de cinci zile, tinerii vor avea parte de activități interesante și interactive în domeniul drepturilor omului și mecanismelor de protecție a acestora, precum și a sistemului de justiție național.

"Tinerii își vor îmbogăți cunoștințele, dezvolta gândirea critică și vor dobândi abilități importante pentru a se informa corect și temeinic despre sectorul justiției. Proiectul va contribui la formarea unei noi generații de apărători ai drepturilor omului, implicați activ social și civic. Acest eveniment este important pentru liceeni, întrucât vor dobândi și unele abilități profesionale, iar ulterior le va fi mult mai ușor să se determine în privința profesiei pe care doresc să o aleagă", a declarat pentru Sputnik Moldova coordonatoarea Victoria Muntean.

Activitățile din cadrul acestui program sunt destinate tinerilor liceeni.

De menționat că în municipiul Chișinău, în perioada estivală, vor activa și taberele de odihnă pentru copii. Acestea vor fi cu sejur de zi și vor activa ținând cont și de evoluția pandemiei de COVID-19, pentru a evita apariția focarelor de infecție.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
tabără, vacanță
Tematic
Vacanța peste hotare: Reguli la trecerea frontierei cu copiii minori


Загрузка...
Poliția italiană

Focuri de armă în Italia, sunt victime

87