Iată cum vor arăta cele 100 de autobuze pe care le va procura municipalitatea

Video: Se știe cum vor arăta cele 100 de autobuze noi - Iată producătorul

470
Primăria Chișinău a desemnat câștigătorul concursului pentru achiziționarea celor 100 de autobuze noi pentru Capitală. Este vorba despre compania MAZ din Belarus, care a propus cea mai avantajoasă ofertă în raport calitate - preț.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că din cele șase companii înscrise la licitație, compania MAZ (Belarus) a propus cea mai avantajoasă ofertă. Mai exact, agentul economic a cerut 116 mii de euro pentru o unitate de transport și a dat 72 de luni garanție. 

Iată cum vor arăta cele 100 de autobuze pe care le va procura municipalitatea
Iată cum vor arăta cele 100 de autobuze pe care le va procura municipalitatea

Autobuzul MAZ de model 203016 are 28 de scaune și o capacitate de transportare de circa 100 de pasageri. Conform cerințelor, municipalitatea a dispus ca pe perioada garanției, câștigătorul să asigure deservirea autobuzelor din surse proprii, schimbul componentelor, cum ar fi: lubrifianți; filtre; curele; precum și deservirea sistemelor de aer condiționat și a consumabililor. 

Celelalte companii au propus următoarele oferte:

  • Isuzu Anadolu - 124.000 de euro și 78 de luni garanție
  • Xiamen King Long - 125 000 și 61 de luni garanție 

  • BMC Otomotiv - 135.500 euro și 49 de luni garanție 
  • Otokar Otomotiv - 141.500 euro și 48 de luni garanție
  • Temsa - 152.000 euro și 48 de luni garanție

"Precizez că 2 ofertanţi - Xiamen King Long și BMC Otomotiv au fost descalificaţi din motivul neprezentării clarificărilor solicitate. Totodată, oferta operatorului Temsa a fost respinsă pentru că nu corespundea cerinţelor expuse în documentaţia de atribuire", a spus Ceban.

Municipalitatea a inițiat repetat în data de 25 februarie licitația deschisă privind achiziționarea celor 100 de unități noi pentru Î.M. „Parcul Urban de Autobuze". Suma prevăzută pentru lotul de unități este de 270 milioane de lei.

S-a întâmplat după ce Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat decizia Primăriei Chișinău prin care compania turcă ISUZU a fost aleasă drept câștigătoare în 2020. Asta după ce ceilalți participanți la licitație au contestat hotărârea cu privire la selectarea câștigătorului, motivând că procedura s-a desfășurat cu abateri. Atunci, agentul economic a oferit prețul de 132 de mii de euro pentru o unitate de transport, dar și un termen de garanție de 5 ani pentru autobuze. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

470
Tagurile:
Chișinău, Autobuze noi, autobuze
Tematic
Când vor fi procurate cele 100 de autobuze noi pentru Chișinău: Detalii
Va procura sau nu Primăria Chișinău cele 100 de autobuze noi?
Ministrul de Interne la PTF Leușeni-Albița

Ministrul interimar de Interne, la vama Leușeni: Ce s-a întâmplat

117
Ministrul interimar al Afacerilor Interne a efectuat o vizită de lucru la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Intensificarea eforturilor de fluidizare a traficului transfrontalier în perioada estivală a fost unul dintre subiectele abordate în cadrul vizitei de lucru a ministrului interimar de Interne la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița. Astfel, în cadrul discuțiilor cu polițiștii de frontieră s-a atras atenția asupra problemelor întâmpinate de către aceștia la locul de muncă, dar și planificarea acțiunilor concrete pentru perioada de vară, atunci când se atestă un flux sporit de călători.

S-a decis ca angajații IGPF să acorde o atenție sporită nevoilor specifice ale unor categorii de cetățeni, cum ar fi copiii, femeile, bătrânii și persoanele cu dizabilități, precum și să fie amenajată o pistă de trecere specială pentru aceștia.

„Familiile cu copii, bătrânii, persoanele cu dizabilități și pasagerii de pe rutele internaționale nu trebuie să stea prea mult în rânduri la punctele de trecere. Este necesar de implicarea maximă la controlul trecerii frontierei de stat și să facem tot posibilul ca oamenii să nu se rețină prea mult din drumul lor”, a menționat Pavel Voicu.

În contextul vizitei, polițiștii de frontieră au prezentat și date despre fluxul traversărilor de călători și mijloace de transport de la începutul lunii iunie 2021. Astfel, în primele zece zile a lunii curente a fost înregistrat un număr de 252 395 de traversări, comparativ cu perioada analogică a lunii mai curent, numărul vizibil este în creștere, fiind înregistrate 233 758 de traversări, fapt ce demonstrează că o dată cu începutul verii, fluxul crește. Este de menționat că o astfel de creștere a fost înregistrată și în perioada analogică a anului 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

117
Tagurile:
vama leuseni, Ministerul Afacerilor Externe, Interne
Tematic
Frontiera moldo-română va fi supravegheată de drone?
VIDEO: Poliția de Frontieră sărbătorește 29 de ani de activitate


Загрузка...
Președintele Vladimir Putin

Putin: Știința rusă și-a demonstrat forța prin crearea vaccinului ”Sputnik V”