Vaccinurile Sputnik V

Cum se aplică vaccinul "Sputnik V": Care este diferența de alte preparate

170
(reînnoit 12:34 27.04.2021)
Vaccinul rusesc "Sputnik V" se aplică în două doze, la fel ca alte preparate, însă cea dea doua componentă este diferită de prima. Asta au explicat reprezentanții Ministerului Sănătății, care au menționat că eficiența produsului este de 100%.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că Moldova a primit doar prima componentă a vaccinului rusesc "Sputnik V", iar cea de-a doua urmează să ajungă în țară în următoarea perioadă. Totuși, procesul de imunizare a cetățenilor poate începe, asigură specialiștii. 

"Noi am primit vaccinul "Sputnik V", ne pregătim pentru vaccinare și menționez că îl putem folosi. Mai avem trei săptămâni până la aplicarea componentei doi. Verbal avem confirmare că va veni componenta doi. Noi suntem în contact permanent practic cu Ambasada Federației Ruse și în scurt timp vom primi răspuns pentru componenta a doua a vaccinului "Sputnik V", fiindcă acestea sunt diferite. Pe parcursul coordonării tehnice, noi vom instrui personalul medical ca să cunoască modul de aplicare și administrare al vaccinului, noi facem asta cu fiecare vaccin care ajunge în Moldova. Sunt condiții care se solicită de la noi: cum ar fi condițiile de păstrare la -20 de grade", a precizat Vadim Curov, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății. 

În același timp, se știe deja că 31 de mii de doze de vaccin "Sputnik V" vor ajunge în regiunea transnistreană, iar alte rămân 40 de mii de doze vor fi distribuite în celelalte raioane ale țării. 

"Indiferent de tipul vaccinului, mecanismul de distribuire este același. Deci, orice vaccin care ajunge în Moldova este distribuit proporțional cetățenilor în raioane. Așa se va întâmpla și cu Sputnik", a declarat Vadim Curov, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății. 

Prima partidă din lotul de 182 de mii de doze de vaccin oferit sub formă de donație de Federația Rusă a ajuns la Chișinău în acest weekend. Dozele de vaccin "Sputnik V" au fost aduse cu o aeronavă specială a Ministerului Situaţilor Excepţionale al Federaţiei Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

170
Tagurile:
vaccinati, vaccinare, vaccin
Tematic
Încă 250 de mii de doze de vaccin au ajuns în țara noastră
Ungaria: ”Sputnik V” – cel mai sigur și mai eficient vaccin
Operațiune specială

Operațiune specială cu implicarea structurilor de forță: Oamenii legii promit detalii

62
(reînnoit 15:37 19.06.2021)
Pe teritoriul Republicii Moldova a fost depistată o captură record de heroină. Despre acest lucru anunță Inspectoratul General al Poliției. 

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Poliția Republicii Moldova anunță că a fost depistată o captură record de heroină pe teritoriul țării noastre.

Astfel, o grupare criminală internațională a fost demascată ca urmare a unei operațiuni transfrontaliere.

 În cadrul operațiunii sunt implicați ofițeri ai Inspectoratului Național de Investigații, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Serviciul Vamal.

Deocamdată, oamenii legii nu au venit cu detalii referitoare la operațiunea desfășurată pentru a nu prejudicia mersul anchetei, dar au dat asigurări că vor reveni cu alte informații despre acest caz.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

62
Tagurile:
captură, frontieră, droguri, heroină
Тема:
Viața în Moldova


Загрузка...
Turismul în Moldova: Tot mai multe perspective de dezvoltare

Turismul în Moldova: Tot mai multe perspective de dezvoltare

18
(reînnoit 14:03 19.06.2021)
Destinațiile turistice din țara noastră continuă să fie luate cu asalt de către moldoveni, iar unul dintre motivele care a stat la baza acestor schimbări este criza pandemică.
Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM

Dacă în ultimii ani, fluxul de turiști străini a crescut simțitor în țara noastră, iar moldovenii preferau să călătoarească peste hotare, atunci odată cu pandemia lucrurile au luat o altă întorsătură. În țara noastră, turismul este un domeniu în plină dezvoltare, iar aici există suficiente obiective turistice care, cu siguranță, vor impresiona pe fiecare, susțin specialiștii în turism.

Bunăoară recent, Asociația Obștească „Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova” și Primăria Comunei Budești au semnat un Memorandum de colaborare, având drept obiectiv transformarea satului Budești într-o destinație agro-turistică, prin dezvoltarea noii destinații turistice, îmbunătățirea infrastructurii și promovarea imaginii localității.

În acest scop a fost creat un Centru de Informare Turistică în incinta Muzeului din localitate, care va colabora cu operatorii de turism din țară și va avea contracte de deservire a turiștilor și excursioniștilor.

"Ne propunem susținerea dezvoltării prestatorilor de servici turistice prin dezvoltarea unei noi destinații turistice în Regiunea de Dezvoltare Centru, prin consolidarea parteneriatului APL-agenți economici, îmbunătățirea infrastructurii, lansarea noilor afaceri și promovarea imaginii localității. Valorificarea patrimoniului natural și cultural istoric al localităţii reprezintă un obiectiv de interes turistic și sperăm să ademenim cât mai mulți turiști", a declarat pentru Sputnik Moldova directorul executiv ANTRIM Victoria Bucătaru.

Svetlana  Lazăr
© Sputnik / Mihai Caraus
Svetlana Lazăr

Potrivit președintei „Asociației Naționale a Turismului Rural, Ecologic și Cultural”, Svetlana Lazăr, destinațiile turistice din țara noastră continuă să fie luate cu asalt de către moldoveni, iar unul dintre motivele care a stat la baza acestor schimbări este criza pandemică.

"În 2020, 97 la sută din turiștii care au vizitat locurile tursitice din țară, au fost turiștii locali. La o singură pensiune din Orhei, anul trecut au fost 1892 de vizitatori care au ales să se cazeze pentru câteva zile acolo. Plus, această pensiune a fost vizitată și de 3240 de persoane fără cazare", a declarat interlocutoarea.

Svetlana Lazăr este de părerea că deși pandemia a avut multe efecte dezastruoase în mai multe domenii, totuși partea bună este că turismul din țara noastră a început să fie apreciat la justa valoare de către moldoveni.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
turism
Tematic
Premieră: Moldova, la o expoziție mondială de turism la Madrid


Загрузка...