Vaccinare

S-au infectat cu COVID-19 după vaccinare: Ce riscă cei care refuză imunizarea

638
(reînnoit 11:46 27.04.2021)
311 moldoveni s-au infectat cu COVID-19 după ce s-au vaccinat împotriva infecției. Asta au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății, în cadrul conferinței organizată la subiectul privind procesul de vaccinare împotriva coronavirusului în Moldova.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că de la începutul campaniei de vaccinare 124 965 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19, dintre care 1 189 au avut reacții adverse. 1 138 de cetățeni au făcut forme ușoare, iar 51 au avut forme moderate. În același timp, 311 oameni s-au infectat după imunizare. 

"Deși avem mai multe tipuri de vaccinuri disponibile în Moldova, noi nu suntem în situația să alegem vaccinul pe care îl dorim, ci cu acel care ne se oferă. Trebuie să aveți încredere că toate vaccinurile sunt sigure 100%", a declarat Ninel Revenco, coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au fost întrebați ce riscă angajații din domeniul public care refuză vaccinarea. 

"De ce oamenii nu se vaccinează? Da, vaccinarea este benevolă, dar, în același timp, avem obligația să ne protejăm pe noi și cei din jur. Noi putem să infectăm alte persoane dacă nu ne vaccinăm. Este benevolă vaccinarea, dar în această pandemie, oamenii nu trebuie să se teamă, ci trebuie să se vaccineze căci COVID-19 lasă urme grave", a declarat Ninel Revenco.

Iar medicul Igor Curov a avut un răspuns mai dur. 

"Nu avem acte care să prevadă amendă în cazul persoanelor care nu vor să se vaccineze, dar cei care nu vor să se vaccineze trebuie să știe că se vor infecta de COVID-19, vor face forme grave și vor muri", a spus Igor Curov, care este medic. 

De la începutul campaniei de imunizare, peste 60 la sută dintre cei vaccinați sunt angajați din domeniul sănătății. Datorită imunizării, rata îmbolnăvirii de COVID-19 printre lucrătorilor medicali a scăzut cu aproape 83%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

638
Tagurile:
COVID-19, vaccinare
Tematic
Cum trebuie să te pregătești de vaccinare și în ce condiții se amână procedura
Procesul de vaccinare din Moldova, comparativ cu alte țări
Petru Jardan la ședința plenară din 22 martie 2021

Un deputat, pe banca acuzaților - Procurorii spun câte milioane ar fi delapidat

77
(reînnoit 12:47 21.06.2021)
Procuratura Generală anunță că doi foști factori de decizie din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, dintre care unul actual deputat, au fost trimiși în judecată în dosarul concesionării întreprinderii de stat.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Deputatul Petru Jardan, ex-director general interimar al Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, împreună cu fostul director al departamentului financiar-administrativ al aceleiași instituții vor compărea pe banca acuzaților, anunță Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Procuratura Anticorupție a anunțat finalizarea urmăririi penale și trimiterea în judecată a cauzei penale în care cei doi sunt învinuiți de ”abuz de serviciu” în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

Mai exact, cei doi sunt acuzați că, începând cu 24 decembrie 2013, ar fi acționat de comun și cu intenție în vederea tăinuirii și nerespectării de către întreprindere a primelor de asigurare achitate unei companii de asigurări, prin neluarea la evidență contabilă a acordul adițional la contractul de bază, prejudiciind întreprinderea de stat cu aproximativ 3,7 milioane de lei.

Ambii inculpați pledează nevinovați și sunt cercetați în libertate.

Procurorii amintesc că acum trei luni, la cererea procurorului general, Legislativul i-a ridicat imunitatea parlamentară deputatului, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 2,6 milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
Aeroportul Internațional Chișinău, Petru Jardan, Jardan, deputat


Загрузка...
Выборы в Молдавии

Când va decide CSJ soarta secțiilor de vot de peste hotare

21
(reînnoit 12:15 21.06.2021)
Comisia Electorală Centrală își susține în continuare decizia de a deschide 146 secții de votare în străinătate pentru cetățenii moldoveni aflați în afara țării – CSJ urmează să-și spună cuvântul.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Curtea Supremă de Justiție a Moldovei a admis recursul Comisiei Electorale Centrale, care a contestat hotărârea Curții de Apel cu privind numărul secțiilor de votare deschise în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate.

Recursul CEC va fi examinat pe 22 iunie.

Pe 17 iunie, Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să-și revizuiască decizia cu privire la numărul secțiilor de votare deschise peste hotare, decizia CEC prin care urmau să fie deschise 146 de secții de votare fiind anulată. Judecătorii au admis parțial contestațiile depuse de mai multe de partide în acest sens, care au cerut să fie organizate nu mai puțin de 190 de secții de votare.

Pe data de 8 iunie, CEC a decis majorarea numărului de secții de votare peste hotare de la 139 la 146. Ulterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat decizia CEC ca fiind una formală și incompletă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

21
Tagurile:
străinătate, secții de votare, CSJ, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel cu privire la secțiile de votare peste hotare
CEC a publicat lista finală a candidaților la scrutinul din 11 iulie: Detalii


Загрузка...
Maia Sandu

Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Poloniei și mareșalii