Lot de vaccin „Sputnik V” pentru Republica Moldova

Dodon: Livrarea „Sputnik V” către Moldova a fost în pericol

535
(reînnoit 14:15 24.04.2021)
Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a declarat că au existat încercări de a împiedica livrarea către Republica Moldova a lotului de vaccin „Sputnik V”.

CHIȘINĂU, 24 apr - Sputnik. Încercări de a bloca livrarea către Republica Moldova a vaccinului produs în Federația Rusă „Sputnik V” au existat încă de la început. Declarația a fost făcută de fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, la evenimentul de recepționare a lotului de vaccin. Mai mult, Dodon spune că până ieri, unii oficiali guvernamentali din țara noastră au încercat să împiedice furnizarea vaccinului rusesc către Republica Moldova.

„Mă bucur foarte mult că astăzi vaccinul, pe care îl consider cel mai eficient din lume, a ajuns în Republica Moldova. Au fost multe încercări de a împiedica acest lucru. Administrația prezidențială a încercat să împiedice înregistrarea vaccinului. Până ieri, au existat încercări de a bloca semnarea contractului de furnizare. Nu vreau să deschid toate parantezele, dar unii oameni de stat nu au vrut să semneze contractul. Aprovizionarea cu vaccin a fost pe punctul de a se prăbuși”, a spus Dodon.

Prima parte din lotul de 182 de mii de doze de vaccin oferit sub formă de donație de Federația Rusă a ajuns La Chișinău. Cele 142 de mii de doze de vaccin Sputnik V au fost aduse cu o aeronavă specială a Ministerului Situaţilor Excepţionale al Federaţiei Ruse. Următoarele doze urmează să ajungă în cel mai scurt timp, au anunțat oficialii ruși care au ajuns în țara noastră la bordul avionului cu ajutorul umanitar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

535
Tagurile:
vaccinare, vaccinati, vaccin, Sputnik
Diana Crudu

Un nou târg cu produse locale: Unde și când se va desfășura

71
(reînnoit 12:24 13.06.2021)
La mijlocul lunii iunie, în parcul Alunelul din Capitală va fi organizat un târg cu produse autohtone. Zeci de producători din mai multe raioane vor veni să-și vândă și să-și promoveze marfa.
Produse crescute în Moldova: Un nou târg în Capitală

În data de 19 și 20 iunie, chișinăuienii își vor putea umple pungile cu bunătăți cumpărate direct de la producători. Fructe, miere, dulciuri, vinuri, cașcavaluri, ceaiuri, migdale și multe alte produse delicioase îi așteaptă pe vizitatori.

Potrivit organizatoarei evenimentului Diana Crudu, târgul este mult așteptat atât de producătorii locali, cât și de moldovenii care s-au obișnuit deja cu asemenea evenimente.

"În mod normal, asemenea evenimente ar trebui organizate cât mai frecvent, în mai multe localități din țară și ar trebui să avem o piață agricolă unde să fie comercializate doar produsele autohtone. Înainte să apreciem produsele ucrainenilor, românilor și ale altora, trebuie să apreciem produsele noastre", a precizat interlocutoarea.

Târgul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție împotriva COVID-19.

Amintim că prima ediție a târgului s-a desfășurat în data de 5 și 6 iunie curent și a fost vizitat de sute de consumatori.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
produse autohtone, târg
Tematic
Târg de miere în centrul Capitalei – detalii


Загрузка...
Maratonul vaccinării

Maratonul „De la student la student”: Mii de oameni vaccinați