Vaccinul Sputnik V

Germania nu vede niciun obstacol în calea livrării în țară a vaccinului "Sputnik V"

93
(reînnoit 10:04 24.04.2021)
Livrările vaccinului rusesc în Germania pot începe imediat după ce OMS va inspecta producția și va aproba preparatul.

CHIȘINĂU, 24 apr – Sputnik. Autoritățile germane nu văd niciun obstacol în calea livrării și utilizării în țară a vaccinului rusesc "Sputnik V", informează RIA Novosti. Acest lucru se poate întâmpla după ce vaccinul va fi aprobat de UE, a declarat ministrul de externe al Republicii Federale Germania, Heiko Maas, în timpul vizitei sale în Serbia.

"În ceea ce privește vaccinul "Sputnik V", noi mereu am spus că dacă UE va aproba vaccinul, nu vedem de ce să nu-l folosim. Dar condiția este că acesta trebuie să fie aprobat și UE trebuie să aibă posibilitatea de a inspecta producția și de a obține datele necesare pentru a face o concluzie despre vaccin", a spus Maas în cadrul briefingului.

Se preconizează că OMS, împreună cu autoritatea de reglementare europeană EMA, va inspecta producția vaccinului rusesc "Sputnik V", din 10 mai până în prima săptămână a lunii iunie.

Eficacitatea vaccinului împotriva coronavirusului "Sputnik V" este de 97,6%, potrivit rezultatelor analizei datelor a 3,8 milioane de cetăţeni ruși vaccinați, ceea ce este mai mult decât datele publicate anterior în revista medicală The Lancet (91,6%), au declarat Fondul rus de Investiții Directe (RDIF) și Centrul Național de Cercetări Gamalei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

93
Tagurile:
Vaccinul Sputnik V, Germana
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (86)
Tematic
Germania, pe punctul de a începe negocierile cu Rusia pentru vaccinul ”Sputnik V”

OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului

57
(reînnoit 10:30 13.06.2021)
Experții OMS au publicat în martie un raport după vizita în orașul Wuhan, afirmând că proveniența de laborator a noului coronavirus este puțin probabilă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că nu exclude o ”scurgere” din laborator a SARS-CoV-2. El a vorbit despre aceasta la summitul liderilor G7, informează RIA Novosti.

Șeful OMS a amintit că cel puțin 174 de milioane de persoane au contractat infecția cu coronavirus, iar 3,75 de milioane au murit din cauza complicațiilor provocate de acesta.

”Cred că acești oameni ar trebui să afle de unde a apărut acest virus. Ei  merită asta. Acest lucru este necesar pentru ca în viitor să putem preveni repetarea pandemiei ", a spus Gebreyesus, citat de Daily Mail.

Potrivit acestuia, China nu a dat dovadă de suficientă „transparență și cooperare” la etapele inițiale ale investigației privind originea SARS-CoV-2. El a adăugat că fiecare ipoteză trebuie luată în considerare.

Pandemia de coronavirus
© Sputnik / Анна Раткогло

”Au existat dificultăți în ceea ce privește schimbul de date, în special date brute ... sperăm că la etapa următoare va fi o cooperare mai bună”, a rezumat șeful OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat în martie raportul complet al grupului de experți cu privire la vizita în orașul Wuhan, întreprinsă pentru identificarea cauzelor apariției coronavirusului. Experții OMS au considerat că o ”scurgere” a virusului din laborator este „foarte puțin probabilă” și au sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal. Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea” în legătură cu constatările experților și au declarat că este necesară o „anchetă independentă”.

China a subliniat în repetate rânduri că are o poziție deschisă și responsabilă în ceea ce privește publicarea materialelor cu privire la epidemia COVID-19. După cum a menționat  Ministerul Afacerilor Externe al țării, chiar de la începutul pandemiei Beijingul a început investigația, a identificat agentul patogen și a publicat toate datele cheie. Intenția Statelor Unite de a investiga originile SARS-CoV-2 în China a fost calificată drept un joc politic și o încercare de a pune vina pe alții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
China, coronavirus, COVID-19, OMS
Tematic
Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS
Savanții americani au dovedit proveniența artificială a coronavirusului


Загрузка...
Orașul Chișinău

O nouă zi plină de distracții: Unde pot merge chișinăuienii

37
Încă o zi plină de distracție promite Primăria Chișinău. În scuaruri și parcuri, chișinăuienii vor putea petrece frumos și activ ziua de duminică.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Distracția continuă în Capitală. Și astăzi, 13 iunie, în mai multe scuaruri și parcuri din Chișinău vor fi organizate evenimente cultural-artistice pentru orice vârstă.

Așadar, Primăria Chișinău anunță că în scuarul Dokuceaev, în cadrul evenimentului cu genericul Ziua donatorului de sânge „Donăm ca să salvăm", vor avea loc activități artistice cu participarea copiilor de la Centrul de Creație Tehnică pentru Copii și Adolescenți „Politehnic". La fel va fi inaugurată o expoziție tehnică a obiectelor confecționate de elevi, dar și atelier de pictură, atelier de confecții tehnice, atelier de artă decorativă etc. 

În scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei - Sfântă Amintire" din strada Miron Costin se va desfășura manifestarea cultural-artistică cu genericul „Vie-i forța neamului" - concert susținut de formația „Fulger" a Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială a IGP a MAI.

În scuarul Arborelui Solar, de pe aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al Capitalei, cei mici sunt așteptați la „ Vara dulce zâmbete aduce" - miniconcert prezentat de colectivele de copii din cadrul  Centrului de Creație a Copiilor „GHIOCEL", Ansamblul folcloric „Doruleț", Ansamblul muzical coregrafic „Acadele Mix", Ansamblul vocal „Do-re-mi-show", Ansamblul muzical coregrafic „Kinder mix", Ansamblul de dans sportiv, conducător  Tatiana Danileico; Ansamblul de fluieraşi, conducător Iurie Iaz.

Concertul de Gală al laureaților Festivalului-concurs municipal de cântec popular pascal „Pentru Tine, Doamne”, ediția a XXIII-a va avea loc în Parcul „Valea Trandafirilor”. Mai exact la havuzul muzical unde va avea loc concertul  folcloric de cântece religioase interpretate de laureații Festivalului - Concurs. 

Evenimentele respective au drept scop valorificarea potențialului artistic al comunităților de artă, prin comunicarea între generațiile de artiști și tinerii cu potențial din același domeniu, promovarea valorilor artistice autohtone, precum și stimularea interesului publicului-spectator pentru recunoașterea creațiilor artistice autentice.

Activitățile se vor desfășura cu respectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecției COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
Chișinău


Загрузка...