Artiom Turov

Deputat al Dumei de Stat despre declarațiile lui Sandu Țineți cont de ce vor cetățenii

281
Deputatul rus Artiom Turov este convins că autoritățile de la Chișinău, împreună cu societatea, ar putea elabora decizii echilibrate, inclusiv în ceea ce privește relația dintre Moldova și Rusia.

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Pentru Moldova, politica de concentrare a atenției asupra intereselor naționale a fost utilă, spune Artem Turov, membru al Comitetului Dumei de Stat pentru CSI.

„Pentru a reprezenta în mod eficient interesele cetățenilor din țara lor, actuala conducere a Moldovei ar trebui să asculte opinia cetățenilor Recentele alegeri prezidențiale au demonstrat o diviziune destul de serioasă între alegătorii țării.

"Dar aici există un punct important. Cred că ar fi mai corect să ne bazăm pe opinia oamenilor care trăiesc pe teritoriul Moldovei, și nu a cetățenilor republicii care trăiesc și câștigă bani în țările Uniunii Europene și, prin urmare, nu participă cu adevărat la viață a statului lor", spune Turov.

Deputatul rus este convins că autoritățile de la Chișinău, împreună cu societatea, ar putea elabora decizii echilibrate, inclusiv în ceea ce privește relația dintre Moldova și Rusia.

Maia Sandu la APCE
© Photo : Aparatul Președintelui Republicii Moldova

„Acest lucru ar fi mult mai eficient decât practica Occidentului, care, din păcate, folosește adesea Moldova și alte foste republici sovietice pentru a „reține” Rusia. O practică care nu aduce roadele dorite pentru Occidentul însuși și care înrăutățește în mod sigur situația, în special în economiile acelor țări pe care încearcă să le folosească", a declarat Artiom Turov

Cu toate acestea, spune Turov, Rusia continuă să considere poporul moldovenesc drept fratern.

„Cred că acest lucru este dovedit de poziția pe care Federația Rusă o ia constant, să zicem, în relațiile comerciale cu Republica Moldova, în ceea ce privește cooperarea umanitară, sprijinul pe care îl oferă republicii cu privire la gama de probleme asociate pandemiei. - Cred că va depinde în mare măsură de acțiunile autorităților moldovenești", a spus Turov.

Reamintim că pe 19 aprilie președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a rostit un discurs în cadrul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și în decurs de 40 de minute a răspuns la întrebările adresate de deputații APCE. La subiectul legat de relațiile cu Federația Rusă, șeful statului, de facto, a recunoscut că odată cu preluarea mandantului de președinte, relațiile s-au înrăutățit. Totodată, Sandu a declarat că cele două state au “o agendă serioasă” – comerțul, migranții, Transnistria, trupele de menținere a păcii. În afară de aceasta, președintele Sandu și-a exprimat speranța că se va reveni la regimul moldo-rus de comerț, care a existat până la semnarea de către Moldova a acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

281
Tagurile:
Maia Sandu, Duma de Stat, deputat
Tematic
Ce a discutat Maia Sandu cu comisarul pentru Drepturile Omului al CE
Sculptura Veronicăi Micle

Foto: În scuarul Mihai Eminescu a apărut sculptura Veronicăi Micle

29
(reînnoit 20:36 17.06.2021)
Surpriză pentru locuitorii și oaspeții Capitalei. În scuarul Mihai Eminescu din centrul orașului a fost instalată o sculptură de bronz a Veronicăi Micle.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a scris pe pagina sa de Facebook că sculptura Veronicăi Micle, cea care i-a fost sursă de inspirație, dragostea eternă exprimată în poeziile marelui poet Mihai Eminescu, a fost inaugurată în scuarul care-i poartă numele, din centrul Chișinăului. 

Sculptura Veronicăi Micle
Sculptura Veronicăi Micle

Opera de artă a fost realizată în bronz de către vestitul sculptor Veaceslav Jiglițchi, Cetățean de Onoare al Chișinăului.

"Ne bucurăm că legenda plimbărilor celor doi îndrăgostiţi, a viselor împărtășite pe banca de sub tei, prinde contur în scuarul proaspăt renovat. Sunt fericit că reușim să promovăm cultura și îmi doresc ca cetățenii și oaspeții capitalei să vină cu plăcere în acest loc", a scris Ceban.

Edilul-șef al Capitalei a enumerat lucrările care au fost efectuate în acest scuar.

"Acesta conține mai multe elemente inovative, o bibliotecă în aer liber, mese noi de șah, un spațiu amenajat pentru cei mici, iluminat artistic, a fost amenajată tehnica pentru sonorizare, locul găzduind mai multe evenimente culturale", a spus Ceban.

Sculptura Veronicăi Micle
Sculptura Veronicăi Micle

Nu este prima sculptură în bronz din capitala Moldovei realizată de Veaceslav Jiglițchi. Anterior, figuri similare au mai fost instalate pe strada 31 august, în parcul „Valea Morilor”, precum și în  sectorul Râșcani al Chișinăului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
scuar, Chișinău, sculptura
Tematic
Un nou maraton de vaccinare în Capitală: Unde se pot imuniza oamenii
Atenție șoferi: O stradă din Capitală va avea circulație în sens unic


Загрузка...
Bancomat

Bancomatele și cardurile unei bănci din Moldova nu funcționează: Ce s-a întâmplat

304
(reînnoit 20:41 17.06.2021)
Cetățenii Moldovei s-au confruntat cu probleme atunci când au vrut să folosească cardurile uneia dintre bănci. Reprezentanții acestei instituții remediază deja problema.

CHIȘINĂU, 17 iunie - Sputnik. Clienții Victoriabank s-au confruntat joi seara cu dificultăți la achitarea cumpărăturilor cu cardul sau la extragerea banilor de la bancomat. În unele supermarketuri, cumpărătorii au fost nevoiți să caute numerar pentru a plăti la casă.

După cum i-au relatat utilizatorii acestei bănci reporterului Sputnik Moldova, apar probleme și la încercarea de a intra în cabinetul personal prin aplicație.

Banca a reacționat deja la această situație și a informat că rezolvă problema.

”Dragi prieteni, din cauza unei erori în funcționarea unui echipament, temporar funcționează cu deficiente aplicațiile VB24 Pay, VB24 Web, VB24 Mobile. La fel, ATM-le și POS-terminalele întâmpina deficiențe. Lucrăm pentru remedierea cât mai urgență a problemei”, este menționat în comunicatul postat pe pagina de Facebook a băncii.

Banca și-a cerut scuze de la clienții săi pentru neplăcerile cauzate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

304
Tagurile:
card, terminal, Victoriabank


Загрузка...
Întâlnirea președinților Rusiei și SUA la Geneva

În câteva săptămâni, Rusia va începe discuțiile cu SUA privind controlul armelor