Circul din Chișinău

Ceban vrea ca unele clădiri cunoscute fie trecute în proprietatea municipalității

37
(reînnoit 10:14 20.04.2021)
Circul, Manejul, Liceul Real, Palatul Feroviarilor, pădurea de la porțile orașului și Stadionul Republican sunt bunuri imobile pe care Ion Ceban ar vrea să le treacă în proprietatea municipalității și să le reabiliteze.

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Primarul Capitalei a scris pe pagina sa de Facebook că va trimite o solicitare către autoritățile centrale, ca mai multe clădiri și locuri din Capitală să fie trecute în proprietatea autorităților locale, iar Primăria să se apuce de reabilitarea acestora. Este vorba despre clădirile Circului, Manejul cu zona Atletism, clădirea distrusă de lângă Artico - Liceul Real, Palatul Feroviarilor, pădurea de la Porțile Orașului și Stadionul Republican. 

„Toate aceste clădiri nu aparțin municipalității. Îmi asum responsabilitatea ca fiecare edificiu să fie reparat, dar nu cedat sau dat în proprietatea cuiva. Noi suntem gata să le preluăm și să le reparăm”, a scris Ceban.

Totodată, primarul a menționat că nicio grădiniță, școală sau stadion nu trebuie să ajungă pe mâna afaceriștilor, iar toate aceste edificii trebuie dezvoltate pentru locuitorii capitalei.

„Nu se descurcă ei la nivel național – să cedeze municipiului, dar fără datorii și vom face cel mai transparent concurs public de organizare a locației în acea zonă. Vrem să locuim într-un Chişinău modern, amenajat şi curat”, a mai adăugat primarul.

Заброшенные здания Кишинева
© Sputnik / Mihai Caraus
Fostul Stadion Republican

Primarul Chișinăului a promis să organizeze concursuri publice pentru proiectele de reabilitare, cu maximă transparență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
clădiri, Capitală, primar
Tematic
Terasele de vară din Capitală vor funcționa după un nou regulament: Ce se schimbă
Electricitate

Consumatorii din sectorul Botanica din Capitală, fără curent electric

90
Mai multe cartiere din sectorul Botanica al capitalei au rămas fără curent electric din cauza unei pene la rețea. Informația ne-a fost confirmată de consumatorii din acest sector, dar și de operatorii companiei de distribuție care operează în Chișinău Premier Energy.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Operatorii Premier Energy au comunicat pentru Sputnik Moldova că în sector a avut loc o pană de proporție la rețelele de distribuție care a făcut imposibilă alimentarea cu curent a mai multor cartiere, inclusiv pe artera principală a sectorului - bulevardul Dacia.

Ei ne-au mai spus că mai multe echipe au intervenit pentru a repara rețelele. Reprezentații distribuitorului de curent electric au spus că au speranța ca problema să fie rezolvată chiar în această seară, dar eu refuzat să ne dea alte detalii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

90
Tagurile:
rețea, pană de curent, Botanica, curent electric


Загрузка...
TV-пульт

Un celebru serialul rus va fi difuzat și la Televiziunea Română

158
Un serial rus de excepție, „Godunov”, lansat în 2019, va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik, Mariu Holdean. Producția „Godunov”, regizată de Timur Alpatov şi Alexei Andrianov, a fost cel mai popular serial al anului 2019 la televiziunea rusă și va putea fi urmărit la postul TVR 1 începând cu 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23:00.

Considerată una dintre cele mai bune miniserii istorice realizate vreodată, „Godunov” a fost filmată în locurile în care au avut loc evenimentele, cu decoruri şi costume autentice.

Rolul principal este interpretat de Serghei Bezrukov, fost director artistic al Teatrului Dramatic din Moscova. Alături de el, din distribuţie fac parte Aleksandra Nikiforova, Svetlana Hodcenkova şi Andrei Merzlikin.

Drama istorică îl are în centru pe ţarul rus Boris Fiodorovici Godunov şi are la bază romanul „Naufragiu pe insula speranţei” al lui Konstantin Badigin din 1978.

Acţiunea are loc în secolul al XVI-lea. Rusia condusă de Ivan cel Groaznic, ai cărui ani de glorie au trecut, trăieşte vremuri tulburi, conspiraţii, răscoale şi invazii ale tătarilor. Moartea ţarului duce la instalarea pe tron a fiului său, care, fiind bolnav mintal, are nevoie de un regent. Aşa începe ascensiunea ambiţiosului Boris Godunov, fost membru al gărzii personale a lui Ivan şi căsătorit cu fiica acestuia. Întâi regent, apoi ţar încoronat de Adunarea Naţională, Godunov a fost cel care a pus capăt îndelungatei domnii a dinastiei Rurik, rămânând în istorie drept una dintre cele mai misterioase figuri politice ale Ţaratului Rusiei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

158
Tagurile:
România, rus, Serial


Загрузка...