Ședința președintelui Parlamentului cu membrii Guvernului în exercițiu

Ședință la Parlament cu participarea membrilor Guvernului

111
(reînnoit 09:11 20.04.2021)
Decizia Parlamentului de a instaura starea de urgență, dar și vaccinarea a dus la o ușoară diminuare a numărului de cazuri noi de COVID-19. Este concluzia la care au ajuns autoritățile în cadrul ședinței președintelui Parlamentului cu membrii Guvernului în exercițiu.

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Șeful Legislativului, Zinaida Greceanîi, a convocat luni seara o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu.

În cadrul ședinței a fost examinată situația pandemică, efectele acțiunilor întreprinse în contextul regimului stării de urgență, procesul de vaccinare a populației și de aprovizionare a sistemului public de sănătate cu noi loturi de doze de vaccin.

Guvernul a prezentat statisticile privind evoluția noului virus, iar cifrele arată o diminuare a numărului de noi cazuri de infectare.

„Acest fapt demonstrează eficiența măsurilor prevăzute de Hotărârea Parlamentului privind instituirea stării de urgență și impactul pozitiv al vaccinării. A fost accentuată importanța intensificării procesului de imunizare”, este menționat în comunicatul de presă a Parlamentului.

Totodată, președintele Legislativului a menționat că este necesar ca toate cadrele didactice să fie imunizate, astfel ca procesul educațional să fie reluat în toate instituțiile de învățământ. Zinaida Greceanîi a menționat în cadrul ședinței că securitatea vieții și sănătății reprezintă principala prioritate, iar pentru a preveni un alt val de îmbolnăviri este necesar să se respecte în continuare toate măsurile și se impun eforturi și vigilență maximă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

111
Tagurile:
pandemie, ședință, premier, președintele Parlamentului
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1380)
Tematic
Situația epidemică în școli și grădinițe: Câți copii s-au infectat cu noul virus
Eva Timuș

Ieri copil inocent - azi o divă: Cum arată acum Eva Timuș - poze incendiare pe Instagram

48
Toată lumea o cunoaște pe interpreta moldoveancă Eva Timuș, care a cucerit publicul la concursurile muzicale „Golos. Deti” și „Vocea României”, însă puțini știu cât de mult a crescut între timp și că s-a transformat într-o adevărată divă.

Interpreta din Republica Moldova Eva Timuș își șochează fanii pe Instagram, unde postează aproape zilnic fotografii incendiare, în ipostaze provocatoare. 

În timp ce unii internauți apreciază ținutele sexy în care apare, alții o critică dur, neacceptând faptul că tânăra nu mai e fetița inocentă de ieri, care a cucerit publicul la „Vocea României” și „Golos. Deti”.

„Mai ieri un copil, azi pozează goală pentru like...”, a scris un internaut într-un comentariu la o poză postată de Eva Timuș pe Instagram. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

48
Tagurile:
incendiare, poze, Instagram, Eva Timuș


Загрузка...
Bătaie

Video: Ca în vestul sălbatic: Elevi din țara noastră, implicați într-o bătaie în România

89
(reînnoit 14:41 14.06.2021)
Cinci elevi ai Școlii Naționale a Agenților de Penitenciare, originari din Republica Moldova, au fost implicați într-o încăierare, la un bar. Întâmplarea sa fost filmată de un localnic.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Cinci elevi din Republica Moldova, de la Școala Națională a Agenților de Penitenciare, s-au bătut într-un bar din Târgu Ocna.

Întâmplarea s-a petrecut sâmbătă, 12 iunie 2021, în jurul orei 20.05, când poliția a fost chemată să intervină.

Întregul eveniment a fost filmat de un localnic, care spune că tinerii au provocat totul, după ce au consumat alcool în exces.

”Bătaie ca în Vestul Sălbatic provocată de elevii moldoveni de la Școala Națională de Administrație Penitenciară Târgu Ocna în Cartierul Tisesti. Altercația a avut loc după consumul excesiv de alcool”, a explicat cel care a filmat întreg evenimentul.

Motivul scandalului nu este cunoscut.

Reprezentanții Școlii de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna spun că, pentru gestionarea incidentului a fost apelat Serviciul 112, iar organele abilitate s-au prezentat la fața locului.

”În prezent, desfășoară procedurile specifice cu privire la cercetarea incidentului”, informează reprezentanții instituției, potrivit bacau.net, link la care poate fi vizualizată și înregistrarea VIDEO (atenție, limbaj necenzurat).

Referitor la starea de sănătate a elevilor, aceasta este bună.

De asemenea, la nivelul școlii urmează să fie demarată procedura de cercetare disciplinară cu privire la comportamentul școlarilor în comunitate.

Reprezentanții instituției menționează faptul că, în cadrul școlii naționale, sunt școlarizați 260 elevi, din care 20 pentru Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova.

Oficialii instituției au dat asigurări că, în funcție de evoluția evenimentelor, vor reveni cu noi informații.

Aceștia și au subliniat faptul că instituția de învățământ menționată dezaprobă orice comportament contrar normelor de conduită socială din partea elevilor, ”drept pentru care va trata cu maximă seriozitate orice comportament necorespunzător din partea elevilor școlarizați de către instituția noastră”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

89
Tagurile:
România, Republica Mooldova, elevi
Tematic
Focuri trase într-un sat găgăuz: Sunt victime


Загрузка...