Elevi

Situația epidemică în școli și grădinițe: Câți copii s-au infectat cu noul virus

116
(reînnoit 07:58 20.04.2021)
Trei școli și 79 de clase din țară au fost plasate în carantină din cauza numărul mare de infectări în rândul elevilor. Datele au fost prezentate de Ministerul Educației. 

CHIȘINĂU, 20 apr - Sputnik. Conform ultimelor informații prezentate de către autorități, 437 de instituții de învățământ general activează exclusiv online, 359 de școli activează cu participarea fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente.

Totodată, 154 de instituții își desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente, iar 290 de școli activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Potrivit Ministerului Sănătății, trei școli și 79 de clase au fost plasate în carantină. Totodată, săptămâna trecută au fost confirmați pozitiv la noul coronavirus 154 de elevi, iar 1 231 au fost plasați în autoizolare. Datele mai arată că 171 de cadre didactice au fost diagnosticate cu COVID-19, iar 35 sunt în carantină. 

Totodată, 24 de grădinițe și 69 de grupe se află acum în carantină. 21 de copii au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, iar 1 968 au fost plasați în autoizolare. 117 cadre didactice sunt acum infectate cu noul virus, iar 152 se află în carantină.

Datele Ministerului Educației mai arată că doi studenți și trei profesori universitari au fost diagnosticați cu COVID-19. În Centrele de excelență au fost depistați pozitiv la noul virus 14 elevi și cinci cadre didactice.

Amintim că Comisia pentru Situații Excepționale din Capitală au decis ca începând de luni, 19 aprilie, elevii claselor a întâi, a patra, a cincea, a nouă și a 12-ea din Chișinău să revină în băncile școlii.

Totodată, și Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei s-a reunit sâmbătă în ședință și a decis reluarea procesului educațional cu prezența fizică a elevilor în sălile de clasă începând cu ziua de luni, 19 aprilie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

116
Tagurile:
COVID-19, copii, studenți, elevi
Diana Crudu

Un nou târg cu produse locale: Unde și când se va desfășura

30
(reînnoit 10:39 13.06.2021)
La mijlocul lunii iunie, în parcul Alunelul din Capitală va fi organizat un târg cu produse autohtone. Zeci de producători din mai multe raioane vor veni să-și vândă și să-și promoveze marfa.
Produse crescute în Moldova: Un nou târg în Capitală

În data de 19 și 20 iunie, chișinăuienii își vor putea umple pungile cu bunătăți cumpărate direct de la producători. Fructe, miere, dulciuri, vinuri, cașcavaluri, ceaiuri, migdale și multe alte produse delicioase îi așteaptă pe vizitatori.

Potrivit organizatoarei evenimentului Diana Crudu, târgul este mult așteptat atât de producătorii locali, cât și de moldovenii care s-au obișnuit deja cu asemenea evenimente.

"În mod normal, asemenea evenimente ar trebui organizate cât mai frecvent, în mai multe localități din țară și ar trebui să avem o piață agricolă unde să fie comercializate doar produsele autohtone. Înainte să apreciem produsele ucrainenilor, românilor și ale altora, trebuie să apreciem produsele noastre", a precizat interlocutoarea.

Târgul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție împotriva COVID-19.

Amintim că prima ediție a târgului s-a desfășurat în data de 5 și 6 iunie curent și a fost vizitat de sute de consumatori.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30
Tagurile:
produse autohtone, târg
Tematic
Târg de miere în centrul Capitalei – detalii


Загрузка...
Maratonul vaccinării

Maratonul „De la student la student”: Mii de oameni vaccinați

16
(reînnoit 10:39 13.06.2021)