Poliție

Au fost reținuți în timp ce vindeau droguri militarilor Armatei Naționale - Video

85
(reînnoit 13:54 19.04.2021)
Doi bărbați au fost reținuți în flagrant în timp ce vindeau droguri la doi militari ai Armatei Naționale. Ei riscă până la 15 ani de pușcărie. 

CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Doi bărbați de 32 și 41 de ani, originari din raionul Cahul, au fost reținuți în flagrant în timp ce le vindeau droguri la doi militari ai Armatei Naționale.

Potrivit Poliției, suspecții cultivau plante de cânepă, apoi vindeau mugurii de canabis și a marijuana. Pe parcursul a două luni, au fost adunate probe pentru a li se înainta suspecților învinuiri pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, în proporții deosebit de mari”.

Oamenii legii au efectuat percheziții și au depistat la domiciliile celor doi suspecți peste două kilograme de marijuană, bani proveniți din realizarea drogurilor, cântare, precum și dispozitive destinate consumului de droguri.

Potrivit Poliției, drogurile erau vândute cu până la 200 de lei pentru un gram, iar în urma comercializării întregii cantități de droguri cei doi suspecți ar fi trebuit să obțină un venit de aproape 400 de mii de lei. 

Ofițerul de presă al IGP Mariana Bețivu a declarat pentru Sputnik Moldova că cei doi militari care au fost prinși în timp ce procurau droguri sunt cercetați penal pentru păstrare de droguri, asupra lor fiind depistate câteva zeci de grame de substanțe narcotice. Totodată, ei sunt trimiși sub control judiciar și riscă amendă sau pedeapsă condiționată. 

Dacă cei doi suspecți vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 15 ani de pușcărie.

Amintim că vineri, 16 aprilie, un angajat al Agenției Servicii Publice vindea pastile Ecstasy chiar de la locul de muncă. Acesta lucra în calitate de examinator al serviciului de examinare pentru obținerea permisului de conducere auto din Chișinău. Timp de două luni, polițiștii au documentat activitatea bărbatului și au constat că acesta vindea pastile Ecstasy cu 300-350 de lei pentru o pastilă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

85
Tagurile:
Poliție, reținere, militari, vindea droguri, droguri
Tematic
Video: Un angajat al Agenției Servicii Publice vindea droguri chiar la serviciu
Микрофон в студии радио Sputnik

Studii la ULIM: Informații utile pentru viitorii studenți

24
Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost fondată în anul 1992, iar în prezent aici își fac studiile aproximativ 5 mii de studenți, atât din țară, cât și de peste hotare.
Studii la ULIM: Informații utile pentru viitorii studenți

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", prorectorul pentru Strategia Academică și Programe de Studii, doctorul în drept, conferențiarul universitar Alexandru Cauia a precizat că instituția de învățământ superior pregătește juriști, ingineri, economiști, jurnaliști și designeri. Universitatea are săli de studii moderne, laboratoare și echipamente performante pentru procesul didactic.

"Universitatea noastră este originală prin atitudinea pe care o avem față de fiecare student. Dezvoltăm la ei abilități nu doar profesionale, dar și calități care i-ar ajuta după absolvire. Suntem cu brațele deschise către toți candidații", a declarat pentru Sputnik Moldova Alexandru Cauia.

ULIM este un centru-model educațional, cultural de anvergură europeană, cu biblioteci ultramoderne, săli cu computere și aparataj performant. Oferă numeroase programe de studii, la toate nivelurile (licență, masterat, doctorat) și formele de pregătire universitară.

"Avem 18 specialități autorizate la licență, și 22de  programe pentru ciclul de masterat. Circa 3200 de studenți își fac studiile la licență în prezent. Din totalul numărului de studenți, peste 1500 sunt de peste hotare", a subliniat conferențiarul universitar.

Taxele de studii în cadrul ULIM variază între 3500 și 10 mii de lei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

24
Tagurile:
ULIM, studii, universitate
Tematic
Admitere 2021: Oferte educaționale la Academia "Ştefan cel Mare"


Загрузка...
Alegeri 2016

Scăpăm de un scrutin și avem altul: Când și unde vor fi organizate următoarele alegeri

59
(reînnoit 17:54 17.06.2021)
În toamnă vom avea din nou alegeri. De această dată, scrutinul va fi organizat doar în șapte localități din țară, care au rămas fără primari.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, că în data de 21 noiembrie vor fi organizat alegeri locale noi pentru funcția de primar, în șapte localități.

Alegerile vor avea loc în comuna Ucrainca, raionul Căușeni, comuna Hârtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, comuna Ișcălău, raionul Fălești, comuna Pârlița, raionul Fălești, comuna Camenca, raionul Glodeni și comuna Negurenii Vechi din raionul Ungheni.

În comuna Hârtop, raionul Cimișlia, funcției a devenit vacantă după ce alesul local și-a anunțat demisia, iar în celelalte localități primarii au decedat. 

De precizat că în data de 11 iulie vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Până în prezent, CEC a înregistrat 21 concurenți electorali. Este vorba despre Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, PDM, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Politic „Democrația Acasă” și altele.

În același timp, alte trei dosare se află în proces de examinare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

59
Tagurile:
scrutin electoral, scrutin parlamentar, scrutin, alegeri
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
CEC urmează să acrediteze la alegeri observcatori electorali din partea Ambasadei Rusiei
Dilema ruso-europeană a Moldovei: Ce cale trebuie să urmeze țara după alegeri?


Загрузка...
Bender

Artiom Turov: Declarația Dumei de Stat un semnal clar pentru autoritățile Moldovei