Aureliu Ciocoi

Comisia pentru Situații Excepționale a decis: Ce este interzis în timpul stării de urgență

324
(reînnoit 15:54 15.04.2021)
Premierul interimar a făcut declarații pentru presă după ședința de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Aureliu Ciocoi a remarcat că în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale că nu au fost introduse restricții pentru cetățeni. În schimb, unele companii vor trebui să se conformeze unor noi decizii. 

„Pe perioada stării de urgență nu pot fi sechestrate, urmărite bunuri de uz personal sau casnic, inclusiv mobilierul, indispensabil traiului debitorului persoană fizică și membrilor familiei, nu pot fi sechestrate bunurile copiilor debitorilor, ordinile, medaliile. produsele alimentare necesare debitorilor și membrilor familiilor acestora, inventarul agricol, inclusiv animalele de muncă și semințele necesare pentru hrană, dacă debitorul activează în domeniul agrar. Îndemn colegii care activează în sistemul judiciar să examineze acest set de reglementări pe perioada stării de urgență”, a declarat Aureliu Ciocoi. 

De asemenea, în perioada stării de urgență, pentru soluționarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informații de interes public, precum și a petițiilor se dublează.

„Pentru că funcționarii activează în proporție de 30 la sută cu prezență fizică la birou. Prin urmare insuficiența prezenței fizice a funcționarilor publici în instituțiile de stat derivă într-o dificultate suplimentară a instituțiilor de stat de a reacționa în termenul stabilit de lege pentru răspunsurile la petiții, solicitări de informații etc.”, a declarat premierul interimar.

Mai mult, s-a decis suspendarea pe perioada stării de urgență a dreptului de acordare a premiilor unice.

„Este inclusiv o măsură de ordin economic, de a economisi banul public în perioada stării de urgență. Prin urmare, cel puțin funcționarii publici din structurile de stat ale Republicii Moldova pe durata stării de urgență nu vor beneficia de premii unice”, a declarat Ciocoi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

324
Diana Crudu

Un nou târg cu produse locale: Unde și când se va desfășura

37
(reînnoit 10:39 13.06.2021)
La mijlocul lunii iunie, în parcul Alunelul din Capitală va fi organizat un târg cu produse autohtone. Zeci de producători din mai multe raioane vor veni să-și vândă și să-și promoveze marfa.
Produse crescute în Moldova: Un nou târg în Capitală

În data de 19 și 20 iunie, chișinăuienii își vor putea umple pungile cu bunătăți cumpărate direct de la producători. Fructe, miere, dulciuri, vinuri, cașcavaluri, ceaiuri, migdale și multe alte produse delicioase îi așteaptă pe vizitatori.

Potrivit organizatoarei evenimentului Diana Crudu, târgul este mult așteptat atât de producătorii locali, cât și de moldovenii care s-au obișnuit deja cu asemenea evenimente.

"În mod normal, asemenea evenimente ar trebui organizate cât mai frecvent, în mai multe localități din țară și ar trebui să avem o piață agricolă unde să fie comercializate doar produsele autohtone. Înainte să apreciem produsele ucrainenilor, românilor și ale altora, trebuie să apreciem produsele noastre", a precizat interlocutoarea.

Târgul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție împotriva COVID-19.

Amintim că prima ediție a târgului s-a desfășurat în data de 5 și 6 iunie curent și a fost vizitat de sute de consumatori.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
produse autohtone, târg
Tematic
Târg de miere în centrul Capitalei – detalii


Загрузка...
Maratonul vaccinării

Maratonul „De la student la student”: Mii de oameni vaccinați

16
(reînnoit 10:39 13.06.2021)
Peste două mii de oameni au fost vaccinați cu cea de-a doua doză de vaccin împotriva coronavirusului în cadrul maratonului „De la student la Student”.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Peste două mii de persoane au primit cea de-a doua doză de vaccin în cadrul Maratonului de imunizare „De la student la student”.

Astfel, rapelul cu Sinopharm și Pfizer a fost administrat la 2170 de persoane. Mai exact, este vorba de 1934 cu Pfizer și 236 cu Sinopharm. Totodată, alte nouă persoane au fost imunizate cu prima doză de vaccin AstraZeneca.

În procesul de vaccinare sunt antrenați medici de familie și asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității universitare – cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ. Maratonul continuă și astăzi, 13 iunie, între orele 8:00-18:00.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tagurile:
Vaccinare, vaccinati, COVID-19


Загрузка...