Acces interzis  Politia

Alertă la Glodeni: Toți locatarii unui bloc au fost evacuați - ce s-a întâmplat

99
(reînnoit 13:45 15.04.2021)
Câțiva angajați ai serviciilor comunale efectuau lucrări de reparație într-un subsol a unui bloc din Glodeni, când la un moment dat s-au pomenit în fața unei mine. Aceștia au alertat serviciile de urgență ca să intervină.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Miercuri, 14 aprilie, oamenii legii au fost anunțați despre faptul că într-un subsol al unui bloc de locuit din Glodeni a fost descoperit un obiect ce seamănă cu o mină. Polițiștii, împreună cu specialiștii serviciului Bomteh, au evacuat toți locatarii blocului.

Ulterior obiectul asemănător cu o mină antitanc TM- 62, care ar conține până la 12 kg de trotil, a fost transportată în afara orașului Glodeni, unde a fost nimicită în urma unei explozii controlate.

В подвале жилого дома в городе Глодень обнаружена противотанковая мина
В подвале жилого дома в городе Глодень обнаружена противотанковая мина

În context, oamenii legii recomandă ca în cazul în care cineva a descoperit vreo muniție neexplodată, să nu o atingă, să nu o lovească și să nu o miște din loc. Mai mult, astfel de obiecte nu trebuie să fie aruncate în foc, nu trebuie să fie demontate, ridicate sau duse în încăperi, locuințe și în niciun caz nu trebuie lăsați copiii să se joace cu ele. 

Cea mai bună soluție, potrivit poliției, este să apelați la serviciile de urgență în cazul în care vreun obiect depistat vi se pare ciudat. Astfel, pot fi evitate tragediile. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

99
Tagurile:
Poliție, subsol, explozibil, mină
Sculptura Veronicăi Micle

Foto: În scuarul Mihai Eminescu a apărut sculptura Veronicăi Micle

12
(reînnoit 20:36 17.06.2021)
Surpriză pentru locuitorii și oaspeții Capitalei. În scuarul Mihai Eminescu din centrul orașului a fost instalată o sculptură de bronz a Veronicăi Micle.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a scris pe pagina sa de Facebook că sculptura Veronicăi Micle, cea care i-a fost sursă de inspirație, dragostea eternă exprimată în poeziile marelui poet Mihai Eminescu, a fost inaugurată în scuarul care-i poartă numele, din centrul Chișinăului. 

Sculptura Veronicăi Micle
Sculptura Veronicăi Micle

Opera de artă a fost realizată în bronz de către vestitul sculptor Veaceslav Jiglițchi, Cetățean de Onoare al Chișinăului.

"Ne bucurăm că legenda plimbărilor celor doi îndrăgostiţi, a viselor împărtășite pe banca de sub tei, prinde contur în scuarul proaspăt renovat. Sunt fericit că reușim să promovăm cultura și îmi doresc ca cetățenii și oaspeții capitalei să vină cu plăcere în acest loc", a scris Ceban.

Edilul-șef al Capitalei a enumerat lucrările care au fost efectuate în acest scuar.

"Acesta conține mai multe elemente inovative, o bibliotecă în aer liber, mese noi de șah, un spațiu amenajat pentru cei mici, iluminat artistic, a fost amenajată tehnica pentru sonorizare, locul găzduind mai multe evenimente culturale", a spus Ceban.

Sculptura Veronicăi Micle
Sculptura Veronicăi Micle

Nu este prima sculptură în bronz din capitala Moldovei realizată de Veaceslav Jiglițchi. Anterior, figuri similare au mai fost instalate pe strada 31 august, în parcul „Valea Morilor”, precum și în  sectorul Râșcani al Chișinăului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
scuar, Chișinău, sculptura
Tematic
Un nou maraton de vaccinare în Capitală: Unde se pot imuniza oamenii
Atenție șoferi: O stradă din Capitală va avea circulație în sens unic


Загрузка...
Bancomat

Bancomatele și cardurile unei bănci din Moldova nu funcționează: Ce s-a întâmplat

157
(reînnoit 20:41 17.06.2021)
Cetățenii Moldovei s-au confruntat cu probleme atunci când au vrut să folosească cardurile uneia dintre bănci. Reprezentanții acestei instituții remediază deja problema.

CHIȘINĂU, 17 iunie - Sputnik. Clienții Victoriabank s-au confruntat joi seara cu dificultăți la achitarea cumpărăturilor cu cardul sau la extragerea banilor de la bancomat. În unele supermarketuri, cumpărătorii au fost nevoiți să caute numerar pentru a plăti la casă.

După cum i-au relatat utilizatorii acestei bănci reporterului Sputnik Moldova, apar probleme și la încercarea de a intra în cabinetul personal prin aplicație.

Banca a reacționat deja la această situație și a informat că rezolvă problema.

”Dragi prieteni, din cauza unei erori în funcționarea unui echipament, temporar funcționează cu deficiente aplicațiile VB24 Pay, VB24 Web, VB24 Mobile. La fel, ATM-le și POS-terminalele întâmpina deficiențe. Lucrăm pentru remedierea cât mai urgență a problemei”, este menționat în comunicatul postat pe pagina de Facebook a băncii.

Banca și-a cerut scuze de la clienții săi pentru neplăcerile cauzate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

157
Tagurile:
card, terminal, Victoriabank


Загрузка...