ÎPS Vladimir a luat parte la ședința primului sinod 2021 al Bisericii Ortodoxe Ruse

Prelați din mai multe țări au discutat despre situația epidemică din lume

58
(reînnoit 20:26 14.04.2021)
Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a participat la ședința primului sinod din 2021 al Bisericii Ortodoxe Ruse. Evenimentul s-a desfășurat la reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea ”Sfântul Daniel” din Moscova.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. La reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea ”Sfântul Daniel” din Moscova s-a desfășurat ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse. În calitate de membru permanent al Sfântului Sinod, a participat și Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, ÎPS Vladimir. 

ÎPS Vladimir a luat parte la ședința primului sinod 2021 al Bisericii Ortodoxe Ruse
ÎPS Vladimir a luat parte la ședința primului sinod 2021 al Bisericii Ortodoxe Ruse

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kiril, a vorbit despre viața și activitatea Bisericii Ortodoxe Ruse în perioada pandemiei de coronavirus. El a remarcat că în prezent situația epidemiologică diferă de la o țară la țară. 

Departamentul Sinodal pentru Caritatea Bisericii și Serviciul Social a raportat cum s-a desfășurat acțiunea de colectare a fondurilor pentru actele de caritate.

În total au fost colectate 26,3 milioane de ruble, iar din acești bani au fost procurate peste 23 de mii de pachete cu alimente și au fost predate în 72 de eparhii din Rusia, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Timorul de Est și Filipine. Strângerea de fonduri și achiziționarea de truse continuă. În prezent, ajutorul alimentar este oferit în 28 de eparhii.

Secretarul Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove, Vadim Cheibaș, a precizat pentru Sputnik Moldova că anterior și enoriașilor din țara noastră le-au fost oferite astfel de ajutoare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
mitropolia.md, Mitropolia Moldovei, mitropolia Moldovei, Preoți
Tematic
Autoritățile le vor oferi gratuit 10 mii de laptopuri elevilor din țară: Cine va beneficia
Acord de colaborare între Mitropolie şi Agenţia Turismului
Universitatea USPEE

Admiterea 2021: Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere"

20
Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere" este deschisă pentru toate persoanele care doresc să obţină studii fundamentale, să-şi dezvolte capacităţile cognitive, creatoare şi să le implementeze într-o societate democratică.

Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere" activează în baza prevederilor procesului de la Bologna, inclusiv a Sistemului European de Credite transferabile, fapt ce asigură compatibilitatea studiilor, mobilitatea studenţilor şi angajarea absolvenţilor în câmpul muncii.

Admiterea 2021 la USPEE "Constantin Stere"

Admiterea la USPEE "Constantin Stere": Oportunități unice pentru viitorii studenți

Curricula academică prevede studierea următoarelor limbi străine: engleza, franceza, germana și spaniola. Studenții au posibilitatea să facă practică în universități din Europa, SUA și Asia.

 Acordurile semnate cu instituțiile de învățământ din străinătate mai oferă posibilitate tinerilor să studieze la două facultăți concomitent, iar la final să primească două diplome recunoscute la nivel național și internațional. Cei mai buni studenți sunt motivați cu burse și reduceri la taxele pentru masterat și doctorat.

 

Admiterea 2021: Facultăți și specialități: 

Facultatea Drept

 • Drept

Facultatea Relații Internaționale și Științe socio-umane

 • Relații Internaționale
 • Politologie
 • Jurnalism și Procese mediatice
 • Comunicare și relații publice
 • Asistență socială

Facultatea Științe Economice și Ecologice

 • Business și administrare 
 • Contabilitate
 • Finanțe și bănci
 • Marketing și logistică
 • Managementul informației
 • Informatica aplicată
 • Servicii hoteliere, turism și agrement 
 • Ecologie
 • Silvicultură și grădini publice
 • Hidrologie și Meteorologie 
 • Inginerie și managementul calității
 • Chineto-terapie și terapie ocupațională

Facultatea Formarea Profesională continuă 

 • Învățământ primar și educație timpurie
 • Educație lingvistică și literară
 • Matematică și științe
 • Științe socio-umanistice
 • Psihopedagogie și management educațional
 • Managementul proiectelor și achiziții publice

Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere" se află pe bd. Ștefan Cel Mare, 200. Pentru mai multe informații despre procesul de admitere puteți apela numărul de telefon:022 74 94 86 sau 022 35 84 27. La fel, puteți adresa întrebări în format scris pe adresa de E-mail: uspeeconstantinstere@yahoo.com.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20


Загрузка...
Serviciul Fiscal de Stat

Anunț important de la Fisc! Mai aveți 12 zile în care puteți face asta

65
(reînnoit 13:31 18.06.2021)
Au mai rămas 12 zile pentru a achita impozitul pentru bunurile imobiliare și impozitul funciar. Serviciul Fiscal de Stat anunță că cei care încă nu au plătit impozitele, ar trebui să se grăbească. 

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Data de 30 iunie este termenul limită pentru achitarea impozitului pentru bunurile imobiliare și a impozitului funciar. Acest impozit trebuie să fie plătit de toți cetățenii care dețin bunuri imobiliare și terenuri, care au fost obținute până la data de 31 martie a anului curent.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, suma impozitului pentru bunurile imobiliare și impozitului funciar se calculează anual de către serviciile de colectare a impozitelor și taxelor locale din cadrul primăriilor. Astfel, autoritățile locale stabilesc anual cotele concrete ale acestor impozite. 

Cei care încă nu au reușit să plătească impozitul pentru bunuri imobiliare și impozitul funciar ar trebui să se grăbească, deoarece după data de 30 iunie se adună penalități pentru fiecare zi de întârziere. Totodată, achitarea impozitelor se poate face și online, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay sau a portalului www.sfs.md.

Dacă persoanele vor să achite impozitele în numerar, atunci se pot apropia la ghișeele băncilor și oficiilor Poșta Moldovei, având avizul de plată expediat de către autoritățile locale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

65
Tagurile:
bunuri imobiliare, plată, impozit, Fisc


Загрузка...

Început promițător: Cum se va schimba politica mondială după întâlnirea Putin-Biden