Leonid Bortkevici

Video: A murit solistul formației ”Pesnearî”

800
În ultimii ani, Leonid Bortkevici a condus una dintre cele mai faimoase formații vocal-instrumentale sovietice, cu o istorie de peste 50 de ani.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Membrul formației vocal-instrumentale ”Pesnearî” Leonid Bortkevici a murit la vârsta de 71 de ani. Despre aceasta a comunicat pentru Sputnik Belarus soția artistului. Cauza morții nu se cunoaște.

Bortkevici s-a născut pe 25 mai 1949 la Minsk. În timpul studiilor la colegiul tehnic a fost solist al unei orchestre locale, iar mai târziu a devenit vocalistul ansamblului „Merele de Aur”.

A venit la VIA „Pesnearî” în 1970. În 1980, Bortkiewici a părăsit ansamblul, iar în 1999 a revenit în componența acestuia. După moartea conducătorului artistic al formației "Pesnyarî", Vladimir Muleavin, el a părăsit formația și a creat ansamblu numit "Pesneari" sub conducerea lui Leonid Bortkevici. Această formație s-a destrămat în 2008. Ulterior, alături de câțiva colegi, s-au reunit iarăși sub aceeași denumire.

Piesele formației vocal-instrumentale ”Pesnearî” ("За полчаса до весны", "Вологда", "Беловежская пуща", "Олеся", "Березовый сок", "Косил Ясь конюшину", "Александрина" și multe altele) au intrat în ”fondul de aur” al muzicii ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

800
Tagurile:
murit, formație, solist
Maratonul vaccinării

Maratonul „De la student la student”: Mii de oameni vaccinați

12
(reînnoit 10:39 13.06.2021)
Peste două mii de oameni au fost vaccinați cu cea de-a doua doză de vaccin împotriva coronavirusului în cadrul maratonului „De la student la Student”.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Peste două mii de persoane au primit cea de-a doua doză de vaccin în cadrul Maratonului de imunizare „De la student la student”.

Astfel, rapelul cu Sinopharm și Pfizer a fost administrat la 2170 de persoane. Mai exact, este vorba de 1934 cu Pfizer și 236 cu Sinopharm. Totodată, alte nouă persoane au fost imunizate cu prima doză de vaccin AstraZeneca.

În procesul de vaccinare sunt antrenați medici de familie și asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității universitare – cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ. Maratonul continuă și astăzi, 13 iunie, între orele 8:00-18:00.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
Vaccinare, vaccinati, COVID-19


Загрузка...

OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului

118
(reînnoit 10:30 13.06.2021)
Experții OMS au publicat în martie un raport după vizita în orașul Wuhan, afirmând că proveniența de laborator a noului coronavirus este puțin probabilă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că nu exclude o ”scurgere” din laborator a SARS-CoV-2. El a vorbit despre aceasta la summitul liderilor G7, informează RIA Novosti.

Șeful OMS a amintit că cel puțin 174 de milioane de persoane au contractat infecția cu coronavirus, iar 3,75 de milioane au murit din cauza complicațiilor provocate de acesta.

”Cred că acești oameni ar trebui să afle de unde a apărut acest virus. Ei  merită asta. Acest lucru este necesar pentru ca în viitor să putem preveni repetarea pandemiei ", a spus Gebreyesus, citat de Daily Mail.

Potrivit acestuia, China nu a dat dovadă de suficientă „transparență și cooperare” la etapele inițiale ale investigației privind originea SARS-CoV-2. El a adăugat că fiecare ipoteză trebuie luată în considerare.

Pandemia de coronavirus
© Sputnik / Анна Раткогло

”Au existat dificultăți în ceea ce privește schimbul de date, în special date brute ... sperăm că la etapa următoare va fi o cooperare mai bună”, a rezumat șeful OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat în martie raportul complet al grupului de experți cu privire la vizita în orașul Wuhan, întreprinsă pentru identificarea cauzelor apariției coronavirusului. Experții OMS au considerat că o ”scurgere” a virusului din laborator este „foarte puțin probabilă” și au sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal. Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea” în legătură cu constatările experților și au declarat că este necesară o „anchetă independentă”.

China a subliniat în repetate rânduri că are o poziție deschisă și responsabilă în ceea ce privește publicarea materialelor cu privire la epidemia COVID-19. După cum a menționat  Ministerul Afacerilor Externe al țării, chiar de la începutul pandemiei Beijingul a început investigația, a identificat agentul patogen și a publicat toate datele cheie. Intenția Statelor Unite de a investiga originile SARS-CoV-2 în China a fost calificată drept un joc politic și o încercare de a pune vina pe alții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

118
Tagurile:
China, coronavirus, COVID-19, OMS
Tematic
Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS
Savanții americani au dovedit proveniența artificială a coronavirusului


Загрузка...