Centru de vaccinare

Ceban: Mulți oameni refuză se vaccineze, deși sunt eligibili - Iată motivele

725
(reînnoit 09:25 12.04.2021)
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că multe persoane eligibile pentru vaccinare nu doresc să se imunizeze. Motive ar fi mai multe: fie știrile false apărute în presă, fie politizarea acestui subiect, consideră edilul-șef.

CHIȘINĂU,12 apr – Sputnik. Primarul Capitalei a menționat în cadrul ședinței serviciilor municipale că și procesul de imunizare decurge conform graficului, iar în toate sectoarele Chișinăului vor apărea centre de vaccinare. El a precizat însă că mulți oameni refuză să primească vaccinul, deși sunt eligibili pentru a beneficia de el. În aceste condiții, se va trece la imunizarea altor categorii de persoane. De marți, 13 aprilie, începe vaccinarea taxatorilor.

"Unii oameni nu doresc să se vaccineze, deși sunt eligibili. Săptămâna trecută din numărul total de pedagogi, câteva sute, au venit doar 180. Destul de neplăcut. În așa condiții, vom trece la alte categorii. Vaccinurile nu trebuie să stea în frigider. Asta e și din cauza știrilor false, care fac mult rău. În plus și acest subiect a fost politizat. Mulți pleacă în țara vecină se se vaccineze, ar trebui să avem și aici o statistică", a mai spus Ceban.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că treptat va fi diminuat numărul spitalelor municipale în care se tratează bolnavii de COVID-19, având în vedere că în prezent sunt peste 600 de paturi libere. 

"Ne dorim ca spitalele municipale să revină la profilul de până la pandemie și să găsim soluții pentru reabilitarea pacienților post-COVID. Azi la Spitalul „Arhanghelul Mihail” avem bolnavi care au trecut prin COVID-19 și acum acolo se reabilitează, ne dorim să extindem practica aceasta. Centrul Moldexpo rămâne unul din cele mai eficiente instituții din perioada pandemiei. Timp de un, peste 32 de mii de persoane au primit asistența", a precizat Ceban. 

În același timp, edilul-șef al Chișinăului susține că în luna mai se așteaptă un nou val de infectări. În acest context, le-a recomandat locuitorilor Capitalei să fie prudenți.

"Afară s-a încălzit și mulți oameni merg în parcuri și zonele verzi. Rog să fie respectate recomandările medicilor: distanța și masca. Chiar dacă numărul cazurilor de COVID-19 sunt mai puține, asta nu trebuie să ne liniștească. În parcuri în acest weekend erau foarte mulți oameni care nu respectau distanța. Noaptea, vă rugăm, să nu ieșiți pe străzi și să vă scuzați că mergeți la farmacie de la Ciocana la Botanica. Patrulările poliției sperăm că vor crește securitatea pe străzi. Medicii spun că avem aparent o diminuare", a declarat Ion Ceban.

În total, în Chișinău au fost confirmate până acum 102 mii de cazuri de coronavirus, dintre care 1 724 s-au soldat cu decese.

În toată Republica Moldova s-a înregistrat 241 217 de cazuri de COVID-19, dintre care 222 927 de persoane s-au vindecat de virus, iar 5 388 au decedat din cauza complicațiilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

725
Tagurile:
pandemie, coronavirus, COVID-19
Tematic
COVID în Moldova: Câte cazuri noi au fost confirmate în ultimele 24 de ore
Foto: Cine asigură astăzi respectarea normelor anti-COVID pe străzile capitalei
Микрофон в студии радио Sputnik

Studii la ULIM: Informații utile pentru viitorii studenți

27
Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost fondată în anul 1992, iar în prezent aici își fac studiile aproximativ 5 mii de studenți, atât din țară, cât și de peste hotare.
Studii la ULIM: Informații utile pentru viitorii studenți

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", prorectorul pentru Strategia Academică și Programe de Studii, doctorul în drept, conferențiarul universitar Alexandru Cauia a precizat că instituția de învățământ superior pregătește juriști, ingineri, economiști, jurnaliști și designeri. Universitatea are săli de studii moderne, laboratoare și echipamente performante pentru procesul didactic.

"Universitatea noastră este originală prin atitudinea pe care o avem față de fiecare student. Dezvoltăm la ei abilități nu doar profesionale, dar și calități care i-ar ajuta după absolvire. Suntem cu brațele deschise către toți candidații", a declarat pentru Sputnik Moldova Alexandru Cauia.

ULIM este un centru-model educațional, cultural de anvergură europeană, cu biblioteci ultramoderne, săli cu computere și aparataj performant. Oferă numeroase programe de studii, la toate nivelurile (licență, masterat, doctorat) și formele de pregătire universitară.

"Avem 18 specialități autorizate la licență, și 22de  programe pentru ciclul de masterat. Circa 3200 de studenți își fac studiile la licență în prezent. Din totalul numărului de studenți, peste 1500 sunt de peste hotare", a subliniat conferențiarul universitar.

Taxele de studii în cadrul ULIM variază între 3500 și 10 mii de lei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
ULIM, studii, universitate
Tematic
Admitere 2021: Oferte educaționale la Academia "Ştefan cel Mare"


Загрузка...
Alegeri 2016

Scăpăm de un scrutin și avem altul: Când și unde vor fi organizate următoarele alegeri

61
(reînnoit 17:54 17.06.2021)
În toamnă vom avea din nou alegeri. De această dată, scrutinul va fi organizat doar în șapte localități din țară, care au rămas fără primari.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, că în data de 21 noiembrie vor fi organizat alegeri locale noi pentru funcția de primar, în șapte localități.

Alegerile vor avea loc în comuna Ucrainca, raionul Căușeni, comuna Hârtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, comuna Ișcălău, raionul Fălești, comuna Pârlița, raionul Fălești, comuna Camenca, raionul Glodeni și comuna Negurenii Vechi din raionul Ungheni.

În comuna Hârtop, raionul Cimișlia, funcției a devenit vacantă după ce alesul local și-a anunțat demisia, iar în celelalte localități primarii au decedat. 

De precizat că în data de 11 iulie vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Până în prezent, CEC a înregistrat 21 concurenți electorali. Este vorba despre Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, PDM, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Politic „Democrația Acasă” și altele.

În același timp, alte trei dosare se află în proces de examinare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

61
Tagurile:
scrutin electoral, scrutin parlamentar, scrutin, alegeri
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
CEC urmează să acrediteze la alegeri observcatori electorali din partea Ambasadei Rusiei
Dilema ruso-europeană a Moldovei: Ce cale trebuie să urmeze țara după alegeri?


Загрузка...
Bender

Artiom Turov: Declarația Dumei de Stat un semnal clar pentru autoritățile Moldovei