Activitatea SAMU Botanica

COVID-19: Iată câte cazuri au fost confirmate astăzi

133
(reînnoit 17:59 07.04.2021)
Ministerul Sănătății a prezentat datele cu privire la evoluția coronavirusului în Republica Moldova. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1 155 de cazuri de infecție cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că 1 155 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Asta după ce marți au fost confirmate 773 de persoane infectate cu virusul COVID-19. Din numărul total de cazuri înregistrate astăzi, 6 sunt de import. Numărul total de teste efectuate – 5 596, dintre care 1  254 au fost teste Rapid – Antigen. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 237 718.

"Un număr mare de cazuri sunt la Chișinău, Ștefan Vodă, Bălți, Anenii Noi, Edineț, Briceni, Orhei, Căușeni și câteva raioane unde avem mai puține: Leova, Șoldănești. În ultimele zile se atestă o tendință de micșorare a numărului de cazuri", a declarat Tatiana Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Totodată, 36 de lucrători medicali au fost testați pozitiv cu COVID-19. De asemenea, 316 pacienți sunt în stare extrem de gravă, dintre care 54 sunt conectați la aparate de respirație artificială. În comparație cu săptămâna trecută, acum se atestă o scădere a numărului persoanelor infectate de coronavirus, spun reprezentanții Ministerului Sănătății. 

"Vârsta medie este de 51,3 ani, prevalează sexul feminin, iar perioada de incubație este de 5 zile. Cei mai mulți bolnavi sunt din oraș. A crescut numărul copiilor infectați și a gravidelor. Este important respectarea măsurilor de protecție", a spus Tatiana Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Până acum au fost investigați peste 51 de mii de lucrători medicali, dintre care 19 mii au fost testați pozitiv la COVID-19. În ultimele 24 de ore, 1 105 persoane s-au vindecat de coronavirus, iar numărul total al celor care s-au tratat este de 218 711. 

"Incidența constituie 67 672 de cazuri la un milion de populație, iar Moldova este pe locul 18, după Andora, Muntenegru, Cehia, Portugalia, Franța și Ungaria, unde acești indicatori sunt mai înalți. Mortalitatea constituie 1 448 de decese la un milion de persoane și Moldova se află mai sus ca Islanda, Norvegia, Finlanda și Belarus", a precizat Tatiana Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Din păcate, s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit 44 de persoane din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 5 268 de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

133
Tagurile:
coronavirus, pandemie, COVID-19
Tematic
Soarta indemnizațiilor promise familiilor lucrătorilor medicali răpuși de COVID-19
Câte persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în Moldova
Zinaida Greceanîi

Israelul sărbătorește Ziua Independenței: Mesaj de felicitare al Zinaidei Greceanîi

7
(reînnoit 10:13 15.04.2021)
Israelul marchează joi, 15 aprilie, Ziua Independenței. Cu această ocazie, președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a venit cu un mesaj de felicitare către omologul său israelian.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a adresat președintelui Knessetului statului Israel, Yariv Levin, un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței acestei țări.

În mesajul destinat omologului său israelian, Zinaida Greceanîi a scris că adresează sincere felicitări din numele Parlamentului, dar și al ei personal și a urat Israelului pace și prosperitate. 

„Cu această ocazie, îmi exprim dorința de a continua și aprofunda relațiile de prietenie și cooperare existente între Republica Moldova și Statul Israel”, se arată în mesajul Zinaidei Greceanîi. 

Președintele Parlamentului a mai menționat că este convinsă că relațiile dintre Republica Moldova și Israel, cât și dialogul parlamentar vor cunoaște în viitor noi perspective de dezvoltare și intensificare spre beneficiul cetățenilor ambelor țări. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

7
Tagurile:
președintele Parlamentului, Ziua Independenţei, Israel


Загрузка...
Bancnote

Euro se scumpește din nou: Datele Băncii Naționale

72
(reînnoit 21:52 14.04.2021)
Valoarea monedei unice europene a început să crească din nou în cotațiile oficiale. Astăzi euro este mai scump cu 10 bani. În același timp, prețul dolarului scade nesemnificativ.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță că joi, 15 aprilie, un dolar american echivalează cu 17,87 lei, un euro - cu 21,37 lei, o hrivnă ucraineană – cu 63 de bani, un leu românesc - cu 4 lei și 34 de bani moldovenești, iar rubla rusească valorează 23 de bani. 

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 14 aprilie 2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 14 aprilie 2021

În comparație cu ziua de miercuri, euro a crescut cu 10 bani, iar leul românesc cu doi bani. În schimb dolarul american a mai pierdut un ban. Hrivna ucraineană și rubla rusească au rămas la aceeași valoare.  

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

72
Tagurile:
curs valutar pentur azi, curs valutar BNM, Curs valutar, curs
Tematic
Dolarul scade din nou: Ce curs anunță Banca Națională a Moldovei
Curs valutar BNM pentru 21 martie: Ce se întâmplă cu euro și dolarul


Загрузка...