Vaccin AstraZeneca

Un oficial EMA confirmă legătura între vaccinul AstraZeneca și tromboză

174
(reînnoit 08:12 07.04.2021)
Un oficial al EMA a declarat pentru cotidianul italian Il Messaggero, pe 6 aprilie, că „acum este clar că există o legătură între vaccin (AstraZeneca)” și cazurile de tromboză, subliniind însă că evaluarea „este departe de a fi finalizată”.

BUCUREŞTI, 7 apr – Sputnik, Doina Crainic. În timp ce Ministrul Sănătăţii din Franţa, Olivier Véran, şi-a reafirmat încrederea în vaccinul AstraZeneca pe 6 aprilie, subliniind „raportul beneficii-risc foarte pozitiv”, un oficial al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a confirmat existența unei „legături” între vaccinul suedez-britanic și cazurile de tromboză observate în urma inoculării acesteia.

Întrebat dacă se poate face o legătură între cheagurile de sânge şi administrarea vaccinului AstraZeneca, Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare la EMA, a răspuns pentru Il Messagero:

„În opinia mea, putem spune acum că este clar că există o legătură cu vaccinul. Totuşi, nu știm încă ce anume cauzează această reacție”.

Acesta a adăugat că intenționează să anunțe legătura în următoarele ore, dar încă „trebuie să înțelegem cum se întâmplă”.

Organismul european se va întâlni pentru a discuta acest caz în perioada 6-9 aprilie.

Confirmând însă că raportul beneficii / risc este încă în favoarea vaccinului, oficialul a spus că vor aborda „mai în detaliu chestiunea diferitelor grupe de vârstă”, potrivit Sputnik France

Suspiciuni cu privire la siguranța vaccinului AstraZeneca au apărut în urmă cu câteva săptămâni, fiind legate de cazurile de tromboză apărute după administrarea acestuia. Fiind raportate zeci de cazuri, dintre care unele au dus la decese, țările europene au suspendat utilizarea vaccinului.

Vaccinul AstraZeneca
© Sputnik / Владимир Трефилов

Suspendarea a fost ridicată însă după unda verde a EMA, care a precizat că, „în ciuda unei posibile legături cu cheaguri de sânge rare şi o scădere a trombocitelor din sânge”, beneficiile AstraZeneca au depășit riscurile.

Cu toate acestea, mai multe țări au menținut suspendarea utilizării vaccinului pentru anumite grupe de vârstă, precum Olanda sau două orașe germane, Berlin și München. În Franța, Înalta Autoritate de Sănătate a recomandat ca vaccinul să fie rezervat doar persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani, deoarece până atunci cazurile de tromboză venoasă cerebrală au fost observate în principal la persoanele sub 55 de ani.

Însă încrederea francezilor în vaccin s-a prăbușit, potrivit unui sondaj Odoxa Backbone Consulting realizat pentru Franceinfo și Le Figaro, efectuat în 18 și 19 martie. În acest weekend, centrele de vaccinare din Calais (Pas-de-Calais) și Gravelines (Nord) au închis mai devreme decât se așteptau din cauza lipsei de voluntari pentru AstraZeneca.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

174
Tagurile:
OMS, AstraZeneca, vaccin
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (86)
Tematic
Ministerul Sănătății: Moldova va utiliza în continuare vaccinul AstraZeneca
Prin ce este periculos vaccinul AstraZeneca - specialist

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

8
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

Uimitor: Câte cazuri noi de infectare cu COVID au fost anunțate astăzi

179
(reînnoit 17:39 13.06.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță pentru astăzi un număr și mai mic de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Alte 39 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după efectuarea a 3 142 de teste.

Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 255 797 de persoane infectate de la începutul pandemiei

Niciun lucrător medical nu este printre cei infectați astăzi. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești rămân internate 168 de persoane. Dintre acestea, 46 sunt în stare extrem de gravă, iar pentru 12 pacienți a fost nevoie de conectarea la aparate de respirație asistată.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță și decesul a două persoane. Este vorba de un bărbat și o femeie, cu vârsta de 61 și 69 de ani, cu comorbidități cum ar fi hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, hepatită, obezitate, nefropatie mixtă.

Alte 77 de persoane au fost vindecate. În total, 248 671 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

179
Tagurile:
COVID-19


Загрузка...