În martie începe implementarea plăților electronice în transport public

Proiectul de taxare electronică se extinde: Primăria testează un nou sistem de plată

66
(reînnoit 19:15 06.04.2021)
Cea de-a doua etapă a proiectului de taxare electronică a fost lansată marți de către municipalitate. În această etapă sunt testate două tipuri de tehnologii privind plățile electronice.

CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. De astăzi, tot mai multe unități de transport public din Capitală sunt dotate cu dispozitive speciale care le permit cetățenilor să achite călătoria fără numerar - cu un card bancar, telefon mobil sau orice alt dispozitiv dotat cu tehnologia contactless.

Autoritățile municipale au lansat cea de-a doua etapă a proiectului pilot de taxare electronică. 

Totodată, în prezent este testată și tehnologia Tap to Phone, ceea ce îi permite taxatorului să utilizeze telefonul mobil pe post de terminal, oferind posibilitate călătorilor să achite plata pentru călătorie cu cardul, telefonul, brățara fitness sau alt dispozitiv.

„Inițierea acestui proiect reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea transportului public din Capitală prin oferirea unor servicii de calitate cetățenilor, iar cu suportul partenerilor și a tehnologiilor implementate de VISA această inițiativă poate fi implementată ulterior în cadrul regiilor de transport public municipal”, a declarat edilul-șef al Capitalei.

Amintim că în data de 16 martie a fost lansat prima etapă a proiectului de taxare electronică în transportul public din Chișinău. Astfel, 40 de troleibuze și zece autobuze au fost dotate cu dispozitivele necesare pentru ca oamenii să poată achita călătoria prin intermediul unui card bancar, a unui telefon sau a altui dispozitiv cu sistem contactless.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
taxare electronica, plată, transport public
Tematic
Restricțiile anti-COVID: Transportul public este monitorizat de ANTA

OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului

69
(reînnoit 10:30 13.06.2021)
Experții OMS au publicat în martie un raport după vizita în orașul Wuhan, afirmând că proveniența de laborator a noului coronavirus este puțin probabilă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că nu exclude o ”scurgere” din laborator a SARS-CoV-2. El a vorbit despre aceasta la summitul liderilor G7, informează RIA Novosti.

Șeful OMS a amintit că cel puțin 174 de milioane de persoane au contractat infecția cu coronavirus, iar 3,75 de milioane au murit din cauza complicațiilor provocate de acesta.

”Cred că acești oameni ar trebui să afle de unde a apărut acest virus. Ei  merită asta. Acest lucru este necesar pentru ca în viitor să putem preveni repetarea pandemiei ", a spus Gebreyesus, citat de Daily Mail.

Potrivit acestuia, China nu a dat dovadă de suficientă „transparență și cooperare” la etapele inițiale ale investigației privind originea SARS-CoV-2. El a adăugat că fiecare ipoteză trebuie luată în considerare.

Pandemia de coronavirus
© Sputnik / Анна Раткогло

”Au existat dificultăți în ceea ce privește schimbul de date, în special date brute ... sperăm că la etapa următoare va fi o cooperare mai bună”, a rezumat șeful OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat în martie raportul complet al grupului de experți cu privire la vizita în orașul Wuhan, întreprinsă pentru identificarea cauzelor apariției coronavirusului. Experții OMS au considerat că o ”scurgere” a virusului din laborator este „foarte puțin probabilă” și au sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal. Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea” în legătură cu constatările experților și au declarat că este necesară o „anchetă independentă”.

China a subliniat în repetate rânduri că are o poziție deschisă și responsabilă în ceea ce privește publicarea materialelor cu privire la epidemia COVID-19. După cum a menționat  Ministerul Afacerilor Externe al țării, chiar de la începutul pandemiei Beijingul a început investigația, a identificat agentul patogen și a publicat toate datele cheie. Intenția Statelor Unite de a investiga originile SARS-CoV-2 în China a fost calificată drept un joc politic și o încercare de a pune vina pe alții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

69
Tagurile:
China, coronavirus, COVID-19, OMS
Tematic
Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS
Savanții americani au dovedit proveniența artificială a coronavirusului


Загрузка...
Orașul Chișinău

O nouă zi plină de distracții: Unde pot merge chișinăuienii