Vaccinul Sputnik V

Vaccinul rusesc ”Sputnik V”, cel mai popular printre moldoveni

139
(reînnoit 14:03 06.04.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V se bucură de popularitate în rândul moldovenilor. Cel puțin asta arată un sondaj sociologic efectuat de compania iData. Cifrele au fost prezentate marți, în cadrul unei conferințe de presă.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Conform studiului realizat, 35,42% dintre respondenți au preferat vaccinul Sputnik V. Pfizer/BioNTech a obținut încrederea a 18,96% dintre respondenți. Serul AstraZeneca s-a poziționat pe locul trei în rândul moldovenilor. 9,25% dintre participanții la sondaj și-ar dori să fie imunizați cu acest preparat împotriva noului coronavirus.

Totodată, vaccinul Moderna s-a poziționat pe locul patru - cu 1,83%. 0,5% dintre participanții la sondaj au declarat că s-ar vaccina cu serul chinezesc, iar Johnson & Johnson se bucură de popularitate în rândul a 0,39% dintre moldoveni. Aproximativ 20 la sută dintre respondenți au menționat că le este indiferent cu ce vaccin se vor imuniza. 

Datele sondajului mai arată că aproape 12 la sută au precizat că nu știu cu ce ser doresc să fie vaccinați, iar 0,48% nu au putut răspunde la întrebare. 

Totodată, conform cercetării, peste 48 la sută dintre respondenți au spus că intenționează să se imunizeze, iar peste 44 la sută susțin că nu vor să administreze nici un vaccin. Alți 7,6% nu au decis încă dacă vor să fie vaccinați. Majoritatea celor care-și doresc să se vaccineze fac parte din grupul de vârstă de peste 60 de ani, iar cei mai reticenți la imunizare sunt tinerii cu vârstele cuprinse între 18 și 29 de ani.

Sondajul a fost realizat în luna martie. La cercetarea sociologică au participat 1 314 respondenți, iar marja de eroare este de 2,5%.

Datele Ministerului Sănătății arată că la mai bine de o lună de la începerea procesului de imunizare contra COVID-19 în țara noastră, s-au vaccinat peste 50 de mii de moldoveni.

Precizăm că Republica Moldova a dat startul campaniei de imunizare în data de 2 martie, iar la începutul acestei săptămâni a început cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Potrivit planului național de imunizare împotriva COVID-19, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

În prima etapă, vaccinul a fost administrat lucrătorilor din domeniul medical, precum și personalului din cadrul serviciilor de asistență socială.
În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cei care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemul penitenciar.

Abia în cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică cei care nu au fost vaccinați în etapele precedente. 

Amintim că Federația Rusă a decis să ofere țării noastre 180 de mii de doze de vaccin ”Sputnik-V” în calitate de ajutor umanitar. Totodată, Republica Moldova va primi peste 100 de mii de doze de vaccinuri Pfizer prin intermediul platformei COVAX. Dozele ar urma să ajungă în țara noastră până la sfârșitul lunii iunie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

139
Tagurile:
sondaj, COVID-19, Vaccinul Sputnik V, vaccin
Tematic
Ce cantitate de vaccin rusesc Sputnik V a fost produsă în Rusia
Rusia va oferi Moldovei 180 de mii de doze de vaccin ”Sputnik-V”
Președintele rus Vladimir Putin

Putin, despre așteptările rușilor după încheierea războiului rece

19
Rusia spera că încheierea războiul rece va deveni o victoria comună pentru Europa unită, de la Lisabona până la Vladivostok, a scris Putin într-un articol semnat pentru presa germană.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Într-un articol publicat în săptămânalul german Die Zeit, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că a existat o speranță că sfârșitul războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa.

Articolul, textul căruia a fost publicat pe site-ul Kremlinului, este dedicat celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Articol lui Putin, la 80 de ani de la invazia naziștilor în URSS: "Să fim deschiși, în ciuda trecutului" >>>

“Noi speram că încheierea războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa. Părea că mai e puțin și va deveni o realitate visul lui Charles de Gaulle despre un continent unit, nu atât geografic “de la Atlantic până la Ural”, ci cultural și civilizational, de la Lisabona, până la Vladivostok”, se spune în articolul președintelui rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
război rece, Rusia, Putin


Загрузка...
Salon pentru copii

COVID-19 în Moldova: Alte decese și cazuri noi de infectare

54
(reînnoit 17:42 22.06.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță datele actualizate privind situația epidemiologică din țara noastră.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Încă 45 de moldoveni au fost confirmați pozitiv la noul tip de coronavirus. Acesta este rezultatul efectuării a 5 591 de teste. Dintre acestea, patru sunt de import, din Rusia. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 256 232 de persoane infectate de la începutul pandemiei acum mai bine de un an.

Printre cele 45 de persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore este și un medic. MInisterul Sănătății anunță că în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internați 156 pacienți confirmați cu infecția COVID-19.

Dintre aceștia 45 sunt în stare extrem de gravă, iar pentru nouă pacienți a fost necesară conectarea la aparate de respirație asistată. MSMPS informează că alte două persoane au decedat din cauza complicațiilor generate de COVID-19.

Este vorba de o femeie de 68 de ani din raionul Soroca și de un bărbat de 59 de ani din regiune transnistreană. Ambele persoane sufereau și de alte comorbidități. Bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 6 175 de oameni. Totodată, numărul persoanelor vindecate este de 249 250, după ce în ultimele 24 de ore alte 34 persoane au fost vindecate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
dezinfectare, infectare, coronavirus, COVID-19


Загрузка...
(13:11 / 103.61Mb / просмотров видео: 19)

Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut