Doliu în lumea teatrului și cinematografiei: A murit Boris Bechet

703
(reînnoit 15:34 07.04.2021)
La nici 70 de ani, s-a stins din viață cunoscutul actor Boris Bechet, fratele regretatului actor și scriitor Pavel Bechet.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Actorul de teatru și film Boris Bechet s-a stins din viață. Informația a fost făcută publică de consilierul prezidențial Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Deocamdată nu se cunoaște cauza decesului îndrăgitului actor. Boris Bechet s-a născut la data de 7 februarie, 1953, în satul Vad-Leca, raionul Telenești.  În perioada anilor 1971-1975 a studiat la Institutul de Arte din Chișinău. În anii 1977-1985 a jucat pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, apoi  la Teatrul poetic din Chișinău, azi Teatrul „Alexei Mateevici”.

Boris Bechet a debutat la studioul „Moldova-film” în anul 1983. A avut roluri atât principale cât și secundare în filme regizate de Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu. Unele dintre personajele sale remarcabile au fost Meșterul Manole și Strătan, din filmul lui Valeriu Gagiu, „Corbii prada n-o împart”.

De asemenea, a jucat în filme precum „Găsește potcoava fericirii”, „Miorița”, „Cursa”, „Troița”. În anul 1991 a devenit artist emerit al poporului. A fost căsătorit cu actrița Margareta Nazarchevici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

703
Tagurile:
cauza decesului, deces subit, Deces
Tematic
Jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu a trecut în Veșnicie
Выборы в Молдавии

Discuțiile privind numărul secțiilor de vot peste hotare vor continua la CSJ

13
Comisia Electorală Centrală își susține în continuare decizia de a deschide 146 secții de votare în străinătate pentru cetățenii moldoveni aflați în afara țării – CSJ urmează să-și spună cuvântul.

CHIȘINĂU, 21 iunie - Sputnik. Curtea Supremă de Justiție a Moldovei a admis recursul Comisiei Electorale Centrale, care a contestat hotărârea Curții de Apel cu privind numărul secțiilor de votare deschise în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate.

Recursul CEC va fi examinat pe 22 iunie.

Pe 17 iunie, Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să-și revizuiască decizia cu privire la numărul secțiilor de votare deschise peste hotare, decizia CEC prin care urmau să fie deschise 146 de secții de votare fiind anulată. Judecătorii au admis parțial contestațiile depuse de mai multe de partide în acest sens, care au cerut să fie organizate nu mai puțin de 190 de secții de votare.

Pe data de 8 iunie, CEC a decis majorarea numărului de secții de votare peste hotare de la 139 la 146. Ulterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat decizia CEC ca fiind una formală și incompletă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13
Tagurile:
străinătate, secții de votare, CSJ, CEC
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
CEC a atacat la CSJ decizia Curții de Apel cu privire la secțiile de votare peste hotare
CEC a publicat lista finală a candidaților la scrutinul din 11 iulie: Detalii


Загрузка...

Video: Călătorie fără COVID Grecia relansează navele de croazieră pentru cei vaccinați

26
(reînnoit 10:26 21.06.2021)
După o suspendare a activității timp de un an din cauza restricțiilor COVID-19, nava Silver Moon a pornit în călătorie din portul Pireu din Atena, având la bord doar pasageri complet vaccinați.

Pasagerii au fost văzuți urcând pe nava ancorată după ce au trecut verificarea la terminal.

Se consideră că Silver Moon este complet protejat de coronavirus. Asta pentru că nu doar pasagerii, ci și membrii echipajul au fost complet vaccinați împotriva COVID-19 înainte de călătorie. Copii sub 18 ani au prezentat un rezultat negativ al testului.

Nava a pornit într-o călătorie de 10 zile, din portul Pireu către destinațiile grecești Santorini, Paros, Mykonos și Creta.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

26
Tagurile:
COVID-19, coronavirus, vaccin, Grecia, vas de croazieră, navă
Tematic
Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Grecia


Загрузка...