Parc.

Critici dure în adresa CSE privind decizia de a interzice plimbările în parcuri

95
(reînnoit 00:09 04.04.2021)
Mai mulți oficiali sunt revoltați de decizia Comisiei pentru Situații Excepționale ce interzice plimbatul oamenilor prin parcuri. Totodată, aceștia salută decizia Comisiei municipale, care a decis să le permită oamenilor să se plimbe în parcurile din Chișinău.

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale ce prevede interzicerea plimbărilor prin parcuri, păduri și zone de agrement a trezit un val de nemulțumiri în rândul populației. Totodată, mai mulți oficiali și-au făcut publică opinia în raport cu acest subiect și au cerut membrilor CSE să-și revizuiască deciziile.

Într-o postare pe Facebook, ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a criticat dur decizia CSE și a menționat că a solicitat să fie întrunită din nou Comisia pentru Situații Excepționale pentru a revizui decizia privind interzicerea plimbărilor prin parcuri și păduri. 

„Cei ce promovează asemenea decizii trebuie să fie conștienți că starea de urgență nu oferă mandat pentru "bezpredel" (nelegiuire - n.n.) și orice limitare trebuie să fie justificată, or dispozițiile CSE și eventualele sancțiuni pe seama unor dispoziții nejustificate se contestă în instanța de judecată, fiind supuse și controlului parlamentar. Totodată trebuie să se înțeleagă că CSE nu este platformă pentru PR politic, dar pentru a ne lupta cu pandemia”, a scris Fadei Nagacevschi.

Cu o reacție în acest sens a venit și deputatul Ruxanda Glavan care a menționat că în acestă perioadă dificilă, oamenii au nevoie să aibă o imunitate puternică, iar lipsa de oxigen și de vitamina D pot influența negativ sistemul imunitar. 

Decizia de a interzice plimbările în aer liber până la sfârșitul lunii mai va dăuna și mai mult sănătății populației

„Cunoaștem cu toții, aerul curat întărește organismul și fortifică sistemul respirator. În același timp, soarele ajută organismul să producă vitamina D, care contribuie inclusiv la întărirea imunității. De asemenea, soarele determină celulele T, care luptă împotriva infecțiilor, să acționeze rapid, în acest mod ajutând organismul uman să anihileze virușii și bacteriile. Tocmai de aceea consider că decizia Comisiei pentru Situații Excepționale de a interzice plimbările în aer liber până la sfârșitul lunii mai este una greșită și va dăuna și mai mult sănătății populației”, a scris deputatul Glavan pe pagina sa de Facebook. 

Ruxanda Glavan a cerut revizuirea acestei decizii de către CSE. Totodată, ea a precizat că oamenii trebuie lăsați să se plimbe, dar cu respectare normelor de protecție împotriva COVID-19.

La scurt timp după ce primarul Capitalei a anunțat despre decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău de a permite plimbările prin parcurile și pădurile orașului, fostul președinte Igor Dodon a scris pe canalul său de Telegram că salută această decizie și că oamenii trebuie să iasă din case, dar cu respectarea tuturor regulilor sanitare impuse de autorități. 

Precizăm că sâmbătă, 3 aprilie, primarul Capitalei a anunțat într-un live pe pagina sa de Facebook că plimbările prin parcurile Chișinăului sunt permise, doar că oamenii trebuie să nu iasă mai mult de trei persoane într-un grup, să meargă la plimbare cu fie membrii familie și să poarte mască de protecție.

Amintim că joi, 1 aprilie, Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) s-au întrunit într-o ședință în care s-au decis mai multe măsuri de protecție în perioada stării de urgență. Printre noile măsuri impuse joi de CSE se numără și interzicerea aflării persoanelor în spații publice, cum ar fi parcuri, păduri, zone de agrement, terenuri de joacă sau terenuri sportive. 

Starea de urgență a fost instituită pe o perioadă de 60 de zile, din 1 aprilie și până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

95
Tagurile:
pandemie, COVID-19, restricții de circulație, restricții
Președintele rus Vladimir Putin

Putin, despre așteptările rușilor după încheierea războiului rece

23
Rusia spera că încheierea războiul rece va deveni o victoria comună pentru Europa unită, de la Lisabona până la Vladivostok, a scris Putin într-un articol semnat pentru presa germană.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Într-un articol publicat în săptămânalul german Die Zeit, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că a existat o speranță că sfârșitul războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa.

Articolul, textul căruia a fost publicat pe site-ul Kremlinului, este dedicat celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Articol lui Putin, la 80 de ani de la invazia naziștilor în URSS: "Să fim deschiși, în ciuda trecutului" >>>

“Noi speram că încheierea războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa. Părea că mai e puțin și va deveni o realitate visul lui Charles de Gaulle despre un continent unit, nu atât geografic “de la Atlantic până la Ural”, ci cultural și civilizational, de la Lisabona, până la Vladivostok”, se spune în articolul președintelui rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
război rece, Rusia, Putin


Загрузка...
Salon pentru copii

COVID-19 în Moldova: Alte decese și cazuri noi de infectare

56
(reînnoit 17:42 22.06.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță datele actualizate privind situația epidemiologică din țara noastră.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Încă 45 de moldoveni au fost confirmați pozitiv la noul tip de coronavirus. Acesta este rezultatul efectuării a 5 591 de teste. Dintre acestea, patru sunt de import, din Rusia. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 256 232 de persoane infectate de la începutul pandemiei acum mai bine de un an.

Printre cele 45 de persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore este și un medic. MInisterul Sănătății anunță că în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internați 156 pacienți confirmați cu infecția COVID-19.

Dintre aceștia 45 sunt în stare extrem de gravă, iar pentru nouă pacienți a fost necesară conectarea la aparate de respirație asistată. MSMPS informează că alte două persoane au decedat din cauza complicațiilor generate de COVID-19.

Este vorba de o femeie de 68 de ani din raionul Soroca și de un bărbat de 59 de ani din regiune transnistreană. Ambele persoane sufereau și de alte comorbidități. Bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 6 175 de oameni. Totodată, numărul persoanelor vindecate este de 249 250, după ce în ultimele 24 de ore alte 34 persoane au fost vindecate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
dezinfectare, infectare, coronavirus, COVID-19


Загрузка...
(13:11 / 103.61Mb / просмотров видео: 19)

Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut