Penitenciar

Crimele comise în Moldova de un fost militar din Legiunea Străină, Franța

211
Un tânăr de 24 de ani, care a slujit în legiunea Străină din Franța, a fost condamnat la 21 de ani de pușcărie pentru cinci capete de acuzare, dar procurorii vor să ceară înăsprirea pedepsei inculpatului, considerând-o prea blândă pentru faptele săvârșite. 

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Cazul a avut loc în vara anului trecut, când un locuitor al satului Puhăceni, raionul Anenii Noi, împreună cu alți doi consăteni, au petrecut pe malul râului Nistru, iar spre seară întrei ei s-a iscat o ceartă. După ce s-ar fi îmbrâncit, inculpatul a fugit acasă de unde a luat trei cuțite și a revenit la tovar[;ii lui de pahar: pe una înjunghiind-o mortal, iar pe cealaltă – rănind-o, fiind oprit de un martor.

Oamenii legii l-au reținut imediat pe tânăr, iar până la aflarea sentinței, el s-a aflat după gratii. 

Potrivit Procuraturii, inculpatul mai este învinuit că ar fi maltratat și agresat mai multe persoane, printre care și pe primarul localității. Totul s-a întâmplat în toamna anului 2019, la hramul localității. Tânărul fiind în stare de ebrietate s-a luat la bătaie cu mai mulți oameni care se adunase în centrul satului pentru a sărbători. Potrivit Procuraturii, inculpatul a aplicat violența și asupra oamenilor legii care au încercat să intervină. 

Tânărul de 24 de ani, acum câțiva ani, a fost militar înrolat în Legiunea Străină (Franța). El este condamnat pentru cinci capete de acuzare, omor intenționat, tentativă de omor intenționat, violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere, precum și două episoade de huliganism.

Procurorii consideră sentința prea blândă și intenționează să ceară înăsprirea acesteia, astfel solicitând condamnarea inculpatului la 25 de ani de pușcărie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

211
Tagurile:
pușcărie, omor, Puhăceni
Girofar

VIDEO șocant - Bătaie monstru la Otaci: Zeci de localnici și-au împărțit pumni și bâte

150
(reînnoit 00:09 25.06.2021)
O bătaie în masă, cum s-ar părea că poate avea loc doar în filme, s-a produs astăzi la Otaci, unde mai mulți localnici și-au împărțit pumni și picioare în cadrul unor reglări de conturi. Totul a pornit de la un conflict declanșat câteva zile mai devreme.

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Ofițerul de presă al poliției Eugenia Molceanov a declarat pentru Sputnik Moldova că tot conflictul a început de fapt câteva zile mai devreme, pe 21 iunie, când doi tineri și o fată au mers să se odihnească la Nistru.

„La un moment dat, trei reprezentanți ai comunității romillor s-au apropiat de tânără. Fata s-a speriat foarte tare și și-a sunat repede un prieten și un coleg de clasă. Cei doi au venit într-un suflet să o apere și așa a început conflictul între ei și reprezentanții etniei rome, care a degenerat în bătaie”, a precizat ofițerul de presă.

Scandalul s-a lăsat cu implicarea poliției, care i-a eliberat însă pe cei trei tineri. Aceștia i-ar fi bătut măr pe „apărătorii” fetei, unul dintre care era minor. Celălalt, de 18 ani, se află la spital. 

Astăzi la Otaci a fost organizată o întâlnire a localnicilor pentru a discuta incidentul produs la Nistru. S-au prezentat peste 100 de oameni, iar cearta dintre părți s-a lăsat cu o bătaie în masă. Localnicii și-au aruncat nemilos pumni și bâte.

A fost nevoie de intervenția detațamentului „Fulger”, pentru a calma spiritile încinse la maxim.

„Acum e liniște. Nu sunt victime. Încă ieri o locuitoare din Otaci a îndemnat oamenii să iasă la întâlnire pentru a stabili cine a avut dreptate pe 21 iunie, când s-a produs bătaia dintre reprezentanții comunității rome și cei doi tineri. A fost deschis în rezultat un dosar penal, iar romii se află în libertate. La spital se află tânărul de 18 ani, care s-a ales cu multiple traumatisme, inclusiv cu traumatism cranio-cerebral. Celălalt - băiatul de 14 ani, tot s-a ales cu diferite traumatisme, dar nu este la spital”, a declarat Eugenia Molceanov pentru Sputnik Moldova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

150
Tagurile:
romi, Otaci, în masă, bătaie


Загрузка...
Penitenciar

Escrocherie de milioane, dirijată de după gratii: Cu ce se ocupa un deținut

94
(reînnoit 19:57 24.06.2021)
Un deținut, împreună cu un complice, ar fi pus la cale o schemă de escrocherie. Potrivit poliției, cei doi au creat un prejudiciu de peste un milion de lei. 

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Un bărbat de 27 de ani care își ispășește în prezent pedeapsa la o închisoare, împreună cu un tânăr de 19 ani, aflat la libertate, ar fi pus la cale o schemă frauduloasă.

Potrivit oamenilor legii, cei doi, prin intermediul unui site de anunțuri își propuneau serviciile de reparație a mașinilor, iar apoi prin înșelăciune și abuz de încredere furau automobilele. Poliția susține că prejudiciul se ridică la 1 282 352 de lei.

Ofițerii au investigat cazul timp de trei luni, ulterior au efectuat percheziții în municipiul Bălți și orașul Râșcani. În urma descinderilor, polițiștii au ridicat un laptop, plăci de înmatriculare, un pașaport tehnic al unui automobil, cartușe pentru pistol și o armă.

Astfel, a fost pornit un dosar penal, iar dacă cei doi vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 15 ani de pușcărie. Cel de-al doilea suspect a fost reținut și a fost plasat în izolatorul de detenție provizorie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

94
Tagurile:
deținut, gratii, milioane, escrocherie


Загрузка...