Irlanda

Carantină hotelieră de mii de euro la intrarea în Irlanda - detalii

78
(reînnoit 11:49 02.04.2021)
Aproape două mii de euro vor achita pentru carantină moldovenii care merg în această perioadă în Irlanda.

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Moldovenii care intenționează să plece în Irlanda în următoarea perioadă vor sta în carantină hotelieră. Acest tip de carantină este obligatorie pentru cetățenii care vin din Republica Moldova în Irlanda și sunt pe cont propriu. Astfel, la sosire în Irlanda din țara noastră, începând cu data de 6 aprilie moldovenii vor achita serviciul carantină hotelieră cu 1 875 de euro, indiferent de test negativ sau chiar vaccinare. 

Alina Târceag
© Photo : Arhivă personală / Alina Târceag

„Începând cu 6 aprilie curent, ora 04:00 se introduce carantină hotelieră obligatorie pe cont propriu - cost 1 875 de euro, tuturor pasagerilor indiferent de cetățenie, care vor traversa frontiera de stat a Irlandei pe sensul de intrare, pe cale aeriană sau maritimă, călătorind din sau tranzitând Republica Moldova, indiferent de deținerea testului negativ RT PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire în Irlanda”, este precizat în informarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Decizia a fost luată de autoritățile irlandeze față de toate statele incluse de Irlanda în lista țărilor cu risc epidemiologic COVID sporit. Republica Moldova este inclusă în această listă. 

Această categorie de pasageri vor fi obligați, înainte de a călători în Irlanda, să-și rezerve cazare într-un hotel prevăzut pentru carantină și să asigure achitarea șederii în avans. Informația detaliată privind procedura carantinei hoteliere, categorii de excepții, precum și lista hotelurilor cu prețuri și condiții o puteți găsi accesând link-ul https://www.gov.ie/.../a6975-mandatory-hotel-quarantine/.

Nerespectarea condiției de rezervare a hotelului din timp, fără argumentare rezonabilă, reprezintă infracțiune. Termenul prevăzut pentru carantina hotelieră obligatorie este 14 zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Tagurile:
Stare de urgență, Stare de alertă, Irlanda, carantină
Au fost lansate punctele mobile de vaccinare

Unde se află astăzi troleibuzul și autobuzul în care te poți vaccina

4
(reînnoit 08:56 14.06.2021)
Campania de vaccinare mobilă continuă și în această săptămână la Chișinău. Află unde vor staționa astăzi autobuzul și troleibuzul care au fost transformate în puncte mobile de imunizare.

CHIȘINĂU, 14 iun – Sputnik. Cele două vehicule staționează, conform unui grafic, în locuri prestabilite în Chișinău și în suburbii. Astfel, pe parcursul zilei de astăzi, troleibuzul transformat în centru mobil de imunizare se află în sectorul Râșcani, pe strada Mihai Viteazul, lângă Centrul Multifuncțional Chișinău 1 - ASP.

Autobuzul amenajat în centru mobil de vaccinare se află în comuna Budești, pe strada Chișinăului 1/J, lângă marketul ”Linella”. 

La punctele mobile de vaccinare poate să se imunizeze oricine, indiferent de viza de reședință și locul de trai. Vaccinarea se poate face doar în baza actului de identitate. 

După imunizare, fiecare persoană primește certificatul care confirmă ca i-a fost administrată prima doză și este informată despre data pentru cea de-a doua doză.

Punctele mobile includ zona de triaj, zona de vaccinare și zona de monitorizare. La fel, a fost amenajat un spațiu special pentru eventualele cazuri de complicații post-vaccinare.

Scopul acestei campanii este de a facilita accesul populației la vaccinarea anti-COVID-19, în special, imunizarea tuturor doritorilor în imediata apropiere a locului de trai sau de muncă.

Până în prezent în Republica Moldova s-au vaccinat împotriva coronavirusului peste 512 mii de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
COVID-19, VACCIN, Autobuz, Troleibuz
Tematic
Vaccinarea în troleibuz și autobuz: Unde staționează sâmbătă și duminică - Video
Vaccinarea împotriva COVID-19 în Moldova: Care sunt cele mai frecvente reacții adverse


Загрузка...
Donare de sânge

Donează sânge, susține ritmul vieții pe pământ

10
(reînnoit 18:09 13.06.2021)
Astăzi, în întreaga lume este marcată Ziua Donatorului de Sânge, cu genericul „Donează sânge, susține ritmul vieții pe pământ”.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. În fiecare an, pe 14 iunie, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Scopul acestei zile este de a crește gradul de conștientizare globală cu privire la necesitatea de sânge, produse sanguine „pentru tratamentul hemotransfuzional”.

Într-un ordin al ministerului Sănătății, cu privire la programul de desfășurare a lunarului de promovare și recrutare a populației pentru donarea de sânge este precizat că donarea voluntară și neremunerată are o importanță esențială pentru siguranța națională a fiecărui stat. 

În anul 2021, genericul Zilei Mondiale a Donatorului este „Donează sânge, susține ritmul vieții pe pământ”, mesaj care evidențiază rolul major al donatorului de sânge pentru salvarea de vieți. Necesitățile terapiei hemotransfuzionale în Republica Moldova sunt acoperite. Anual, prin aplicarea tehnologiilor moderne de colectare a sângelui și componentelor sanguine, se asigură aproximativ 65 de mii de donări de sânge și componente sanguine. În 2020, 98 la sută din donări au fost voluntare. 

Donator poate fi orice persoană care are între 18-60 de ani, cu o greutate corporală minimă de 50 de kilograme. Tensiunea arterială maximă nu trebuie să depășească 180 mmHg, iar cea minimă - 100 mmHg. Valoarea hemoglobinei nu trebuie să fie mai joasă de 125g/l pentru femei și nu mai puțin de 135 pentru bărbați. Donatorul nu trebuie să prezinte afecțiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operație de ulcer, tendința de sângerare anormală etc. Intervalul de timp între două donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 de zile. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

10
Tagurile:
au donat sânge, Donare de sânge, Sânge, grupă de sânge


Загрузка...