Centru de vaccinare

Funcționarii vaccinați pe ascuns: Iată ce face Ministerul Sănătății

231
(reînnoit 16:40 31.03.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a instituit o comisie specială, care va examina cum a fost posibil să fie vaccinați mai mulți funcționari în afara planului național de imunizare.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Ministerul de resort a demarat o anchetă după ce s-a aflat că funcționari din unele raioane s-au vaccinat deja împotriva COVID-19, deși a doua etapă de vaccinare nu era încă demarată. 

În cadrul emisiunii „Atitudini” de la Radio Sputnik Moldova, ministrul interimar al Sănătății, Tatiana Zatîc, a anunțat că o comisie specială va examina toate circumstanțele în care au fost vaccinate persoane cu derogare de la planul național de imunizare. 

„În contextul informațiilor care sunt în mass-media, acelor semnale care au venit în adresa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au stat la baza instituirii unei comisii pentru examinarea cazurilor respective și comisia va veni cu un răspuns la aceste cazuri care au fost vaccinate în afara planului național de imunizare”, a declarat Tatiana Zatîc în studioul Radio Sputnik Moldova.

Amintim că zilele trecute în presă au apărut informații că anumiți funcționari, din anumite raioane, s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Vaccinul Sputnik V
© Sputnik / Авиакомпания Aerolíneas Argentinas
Ei au explicat că au acceptat să se imunizeze pentru că au rămas mai multe doze de vaccin neutilizate de medici și nu existau condiții pentru a le păstra mult timp.

Și președintele PSRM Igor Dodon a comentat astăzi situația în studioul Radio Sputnik Moldova. 

„Nu există principii morale. (...) Este registru al celor imunizați și, desigur, acei oameni pot fi găsiți în listă. Ar trebui publicată lista celor care s-au vaccinat în afara planului de vaccinare”, a declarat liderul socialiștilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

231
Tagurile:
Ministerul Sănătății, vaccinare, funcționari
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (203)
Микрофон в студии радио Sputnik

Studii la ULIM: Informații utile pentru viitorii studenți

28
Universitatea Liberă Internațională din Moldova a fost fondată în anul 1992, iar în prezent aici își fac studiile aproximativ 5 mii de studenți, atât din țară, cât și de peste hotare.
Studii la ULIM: Informații utile pentru viitorii studenți

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", prorectorul pentru Strategia Academică și Programe de Studii, doctorul în drept, conferențiarul universitar Alexandru Cauia a precizat că instituția de învățământ superior pregătește juriști, ingineri, economiști, jurnaliști și designeri. Universitatea are săli de studii moderne, laboratoare și echipamente performante pentru procesul didactic.

"Universitatea noastră este originală prin atitudinea pe care o avem față de fiecare student. Dezvoltăm la ei abilități nu doar profesionale, dar și calități care i-ar ajuta după absolvire. Suntem cu brațele deschise către toți candidații", a declarat pentru Sputnik Moldova Alexandru Cauia.

ULIM este un centru-model educațional, cultural de anvergură europeană, cu biblioteci ultramoderne, săli cu computere și aparataj performant. Oferă numeroase programe de studii, la toate nivelurile (licență, masterat, doctorat) și formele de pregătire universitară.

"Avem 18 specialități autorizate la licență, și 22de  programe pentru ciclul de masterat. Circa 3200 de studenți își fac studiile la licență în prezent. Din totalul numărului de studenți, peste 1500 sunt de peste hotare", a subliniat conferențiarul universitar.

Taxele de studii în cadrul ULIM variază între 3500 și 10 mii de lei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
ULIM, studii, universitate
Tematic
Admitere 2021: Oferte educaționale la Academia "Ştefan cel Mare"


Загрузка...
Alegeri 2016

Scăpăm de un scrutin și avem altul: Când și unde vor fi organizate următoarele alegeri

62
(reînnoit 17:54 17.06.2021)
În toamnă vom avea din nou alegeri. De această dată, scrutinul va fi organizat doar în șapte localități din țară, care au rămas fără primari.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței de astăzi, că în data de 21 noiembrie vor fi organizat alegeri locale noi pentru funcția de primar, în șapte localități.

Alegerile vor avea loc în comuna Ucrainca, raionul Căușeni, comuna Hârtop, raionul Cimișlia, orașul Cupcini, raionul Edineț, comuna Ișcălău, raionul Fălești, comuna Pârlița, raionul Fălești, comuna Camenca, raionul Glodeni și comuna Negurenii Vechi din raionul Ungheni.

În comuna Hârtop, raionul Cimișlia, funcției a devenit vacantă după ce alesul local și-a anunțat demisia, iar în celelalte localități primarii au decedat. 

De precizat că în data de 11 iulie vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Până în prezent, CEC a înregistrat 21 concurenți electorali. Este vorba despre Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, PDM, Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Politic „Democrația Acasă” și altele.

În același timp, alte trei dosare se află în proces de examinare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

62
Tagurile:
scrutin electoral, scrutin parlamentar, scrutin, alegeri
Тема:
Moldova: Alegeri parlamentare 2021
Tematic
CEC urmează să acrediteze la alegeri observcatori electorali din partea Ambasadei Rusiei
Dilema ruso-europeană a Moldovei: Ce cale trebuie să urmeze țara după alegeri?


Загрузка...
Bender

Artiom Turov: Declarația Dumei de Stat un semnal clar pentru autoritățile Moldovei