Justiție

Judecătorul învinuit de „trafic de influență” a fost suspendat din funcție

46
(reînnoit 17:34 31.03.2021)
Judecătorul care este învinuit de „trafic de influență” a fost suspendat provizoriu din funcție. Decizia a fost luată de către Consiliul Superior al Magistraturii, la solicitarea Procuraturii Anticorupție. 

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis miercuri demersul Procuraturii Anticorupție privind suspendarea provizorie din funcție a judecătorului din cadrul Judecătoriei Chișinău, învinuit de trafic de influență.

Potrivit Procuraturii, acesta va fi suspendat până la hotărârea definitivă în dosarul penal în care este vizat. Procurorii și-au motivat demersul prin faptul că judecătorul ar putea influența mersul anchetei. 

„Activând în continuare în funcția de judecător, ar putea să împiedice la stabilirea adevărului în cadrul urmăririi penale şi ar putea influenta negativ imaginea justiției, inducând dubii privind gradul de integritate al sistemului judecătoresc”, se arată în comunicatul Procuraturii. 

Amintim că judecătorul a fost reținut luni, 22 martie, pentru 72 de ore. Cauza penală a fost inițiată de Procurorul General. Magistratul ar fi pretins 16 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil. În urma investigațiilor, judecătorul a fost învinuit că a primit 11 mii de dolari din suma pretinsă. 

Săptămâna trecută, magistratul de la Judecătoria Chișinău, învinuit de „trafic de influență”, a fost liberat provizoriu sub control judiciar pentru 60 de zile, iar agentul economic, acuzat de „corupere activă”, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procuratura a contestat încheierile Judecătoriei Hâncești, sediul Central, insistând pe cercetarea celor doi în arest preventiv, iar Curtea de Apel Chișinău urmează joi să se expună pe acest caz. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

46
Tagurile:
suspendare din funcție, mită, judecător
Tematic
Război între procurori și judecători: Ce a stârnit neînțelegerea

Italia: Bărbat acuzat în legătură cu morții din camionul descoperit la Essex

5
(reînnoit 15:13 13.06.2021)
Un bărbat de 27 de ani a fost reținut lângă Milano în legătură cu moartea a 39 de imigranți găsiți în Essex, Marea Britanie, în 2019.

Filmarea prezentată public azi dimineață arată suspectul reținut de poliția italiană, fiind vorba despre un român.

Suspectul, Dragoș Damian, a fost acuzat de conspirație în a asista imigrarea ilegală, printre alte capete de acuzare.

În total, de 31 de bărbați și 8 femei, care aveau cetățenie vietnameză, și despre care se crede că erau muncitori imigranți fără acte, au fost găsiți decedați într-un camion în Essex, în octombrie 2019.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

5
Tagurile:
acuzat, reținut, român, Italia


Загрузка...
Bikeri

INSP, la discuții cu bikerii din Moldova: Ce motiv au avut

30
(reînnoit 15:59 13.06.2021)
Siguranța în trafic a motocicliștilor, regulile de deplasare în moto-coloană, dar și alte subiecte ce țin de regulile de circulație a acestui tip de transport au fost revizuite în cadrul unei reuniuni.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. O întâlnire a motocicliștilor cu reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică a avut loc sâmbătă Este vorba de reuniunea anuală „Moto Siguranță”, organizată de Asociaţia Bikerilor din Moldova. Potrivit INSP, în cadrul acestei reuniuni se face o trecere în revistă regulile de circulație în timpul conducerii unei motociclete.

Totodată, au fost propuse noi activități preventive și anume în rândul tinerei generații, astfel încât să aceștia să nu ajungă victime ale unor accidente rutiere. În cadrul reuniunii, la care au participat motocicliști din întreaga țară au fost discutate și subiecte precum siguranța lor în oraș, deplasarea în moto-coloană, transportarea pasagerilor, acordarea primului ajutor etc. Motocicliștii au primit pliante informaționale cu recomandări. Inspectoratul Național de Securitate Publică precizează că acțiunile de informarea și reamintire a regulilor în trafic vor contribui la scăderea numărului de accidente rutiere care au loc pe traseele naționale cu implicarea motocicliștilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

30


Загрузка...