Angajat din domeniul gospodăriei comunale

Ceban nu mai vrea sa aibă grijă de gazonul Guvernului

119
(reînnoit 20:21 31.03.2021)
Edilul-șef al Capitalei se arată indignat de faptul că municipalitatea face curățenie în preajma instituțiilor de stat și a agenților economici, dar pentru acest lucru nimeni nu plătește.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Primarul Capitalei susține că, atât instituțiile private, cât și cele de stat trebuie să plătească pentru faptul că municipalitatea are grijă de spațiul adiacent clădirilor care aparțin statului și agenților economici.

Într-o postare pe Facebook, Ion Ceban scrie că municipalitatea nu este obligată să facă curățenie în prejma clădirilor private sau de stat. 

„Municipalitatea nu este obligată să facă curăţenie pe teritoriul sau în preajma agenţilor economici sau a clădirilor statului, de aceea am solicitat să fie făcută o listă a acestor adrese, iar cu cei vizaţi să fie încheiate contracte pentru serviciile prestate de Primăria Chişinău. Altfel noi pierdem milioane de lei, bani cu care am putea plăti angajaţii întreprinderilor municipale responsabile de salubrizarea oraşului”, a scris Ion Ceban. 

Primarul susține că Chișinăul contribuie la formarea bugetului național cu aproape 80 la sută, iar acest lucru se întâmplă din motiv că impozitele plătite de agenții economici și persoanele juridice care activează pe teritoriul Capitalei merg în bugetul de stat.

„Este incorect ca din cauza sistemului inechitabil de distribuire a veniturilor, capitala țării să fie astăzi într-o situație financiară foarte proastă.
Nu vom face acte de binefacere, deoarece locuitorii capitalei vor străzi, trotuare și curți de blocuri reparate, școli și grădinițe reabilitate, spaţii verzi amenajate - iar noi cu bugetul ,,gol” nu putem realiza aceste lucruri”, a mai scris primarul Capitalei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

119
Tagurile:
Serviciile primăriei, Guvern, Primărie
Universitatea USPEE

Admiterea 2021: Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere"

14
Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere" este deschisă pentru toate persoanele care doresc să obţină studii fundamentale, să-şi dezvolte capacităţile cognitive, creatoare şi să le implementeze într-o societate democratică.

Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere" activează în baza prevederilor procesului de la Bologna, inclusiv a Sistemului European de Credite transferabile, fapt ce asigură compatibilitatea studiilor, mobilitatea studenţilor şi angajarea absolvenţilor în câmpul muncii.

Admiterea 2021 la USPEE "Constantin Stere"

Admiterea la USPEE "Constantin Stere": Oportunități unice pentru viitorii studenți

Curricula academică prevede studierea următoarelor limbi străine: engleza, franceza, germana și spaniola. Studenții au posibilitatea să facă practică în universități din Europa, SUA și Asia.

 Acordurile semnate cu instituțiile de învățământ din străinătate mai oferă posibilitate tinerilor să studieze la două facultăți concomitent, iar la final să primească două diplome recunoscute la nivel național și internațional. Cei mai buni studenți sunt motivați cu burse și reduceri la taxele pentru masterat și doctorat.

 

Admiterea 2021: Facultăți și specialități: 

Facultatea Drept

 • Drept

Facultatea Relații Internaționale și Științe socio-umane

 • Relații Internaționale
 • Politologie
 • Jurnalism și Procese mediatice
 • Comunicare și relații publice
 • Asistență socială

Facultatea Științe Economice și Ecologice

 • Business și administrare 
 • Contabilitate
 • Finanțe și bănci
 • Marketing și logistică
 • Managementul informației
 • Informatica aplicată
 • Servicii hoteliere, turism și agrement 
 • Ecologie
 • Silvicultură și grădini publice
 • Hidrologie și Meteorologie 
 • Inginerie și managementul calității
 • Chineto-terapie și terapie ocupațională

Facultatea Formarea Profesională continuă 

 • Învățământ primar și educație timpurie
 • Educație lingvistică și literară
 • Matematică și științe
 • Științe socio-umanistice
 • Psihopedagogie și management educațional
 • Managementul proiectelor și achiziții publice

Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere" se află pe bd. Ștefan Cel Mare, 200. Pentru mai multe informații despre procesul de admitere puteți apela numărul de telefon:022 74 94 86 sau 022 35 84 27. La fel, puteți adresa întrebări în format scris pe adresa de E-mail: uspeeconstantinstere@yahoo.com.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

14


Загрузка...
Serviciul Fiscal de Stat

Anunț important de la Fisc! Mai aveți 12 zile în care puteți face asta

55
(reînnoit 13:31 18.06.2021)
Au mai rămas 12 zile pentru a achita impozitul pentru bunurile imobiliare și impozitul funciar. Serviciul Fiscal de Stat anunță că cei care încă nu au plătit impozitele, ar trebui să se grăbească. 

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Data de 30 iunie este termenul limită pentru achitarea impozitului pentru bunurile imobiliare și a impozitului funciar. Acest impozit trebuie să fie plătit de toți cetățenii care dețin bunuri imobiliare și terenuri, care au fost obținute până la data de 31 martie a anului curent.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, suma impozitului pentru bunurile imobiliare și impozitului funciar se calculează anual de către serviciile de colectare a impozitelor și taxelor locale din cadrul primăriilor. Astfel, autoritățile locale stabilesc anual cotele concrete ale acestor impozite. 

Cei care încă nu au reușit să plătească impozitul pentru bunuri imobiliare și impozitul funciar ar trebui să se grăbească, deoarece după data de 30 iunie se adună penalități pentru fiecare zi de întârziere. Totodată, achitarea impozitelor se poate face și online, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay sau a portalului www.sfs.md.

Dacă persoanele vor să achite impozitele în numerar, atunci se pot apropia la ghișeele băncilor și oficiilor Poșta Moldovei, având avizul de plată expediat de către autoritățile locale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

55
Tagurile:
bunuri imobiliare, plată, impozit, Fisc


Загрузка...

Început promițător: Cum se va schimba politica mondială după întâlnirea Putin-Biden