Uși din penitenciar

Liderul „Machena” va fi judecat: Procurorii oferă detalii groaznice despre crimă

420
(reînnoit 15:57 31.03.2021)
Liderul grupării criminale „Machena” a fost trimis în judecată pentru comandarea unui asasinat. Inculpatul se află acum în detenție. Cei 5 executori ai crimei au fost condamnați la 13 ani de închisoare.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Dosarul de învinuire a liderului organizaţiei criminale „Machena” a fost trimis în judecată. Respectivul va fi judecat pentru comandarea și organizarea asasinării, în 2008, a unei autorități criminale rivale, a informat miercuri, 31 martie, Procuratura Generală.

Drept motiv al crimei „a servit dorinţa de fortificare a poziţiei organizaţiei criminale conduse de el în coraport cu alte organizaţii criminale, precum şi să tăinuiască unele informaţii relevante altor infracțiuni similare”, potrivit procurorilor.

„Omorul a avut loc într-un penitenciar cu regim închis din republică, cu atragerea în calitate de executori a membrilor grupării criminale din acelaşi penitenciar. În urma loviturilor aplicate cu obiecte dure, în regiuni vitale ale corpului, victima a decedat la locul faptei”, a precizat Procuratura Generală.

Potrivit informațiilor din dosar, ulterior, executorii au transportat corpul neînsuflețit la un alt etaj al penitenciarului, pentru a ascunde urmele crimei.

Pentru înfăptuirea asasinatului, învinuitul le promisese executorilor anumite privilegii, precum şi avansarea în poziționarea ierarhică din cadrul organizaţiei criminale conduse de el, au constatat procurorii.

Procuratura Generală a precizat că această cauză penală a fost reluată în contextul obţinerii recente a unor informaţii relevante cauzei, în cadrul dosarului penal investigat în privinţa organizaţiei criminale „Machena.”

Dacă va fi găsit vinovat de comandarea și organizarea comiterii cu premeditare a omorului de către două sau mai multe persoane, cu deosebită cruzime, învinuitul  riscă pedeapsa cu închisoarea de la 15 până la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

Inculpatul se află acum în detenție „pentru crearea şi conducerea organizaţiei criminale, precum şi pentru infracţiuni de şantaj şi pregătire de omor”.

Anterior, cei cinci executori ai crimei investigate au fost condamnați la pedepse cu închisoarea pentru un termen de 13 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

420
Tagurile:
judecat, crimă, procurori, Machena"
Tematic
Luptătorii „Fulger” în acțiune: Membrii unei grupări criminale, reținuți la Grătiești
Hoț în lege din Moldova, lider al unei grupări criminale, reținut la Moscova - Video

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

4
(reînnoit 17:53 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

Uimitor: Câte cazuri noi de infectare cu COVID au fost anunțate astăzi

123
(reînnoit 17:39 13.06.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță pentru astăzi un număr și mai mic de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Alte 39 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după efectuarea a 3 142 de teste.

Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 255 797 de persoane infectate de la începutul pandemiei

Niciun lucrător medical nu este printre cei infectați astăzi. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești rămân internate 168 de persoane. Dintre acestea, 46 sunt în stare extrem de gravă, iar pentru 12 pacienți a fost nevoie de conectarea la aparate de respirație asistată.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță și decesul a două persoane. Este vorba de un bărbat și o femeie, cu vârsta de 61 și 69 de ani, cu comorbidități cum ar fi hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, hepatită, obezitate, nefropatie mixtă.

Alte 77 de persoane au fost vindecate. În total, 248 671 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

123
Tagurile:
COVID-19


Загрузка...