Justiție, ciocan

Judecătorul reținut pentru „trafic de influență” va fi cercetat în libertate

65
Judecătorul, care a fost reținut luni pentru „trafic de influență”, a fost eliberat și va fi cercetat în libertate. Totodată, agentul economic, care i-ar fi dat mită magistratului, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

CHIȘINĂU 25 mart - Sputnik. Procuratura anunță că magistratul de la Judecătoria Chișinău, învinuit de „trafic de influență”, a fost liberat provizoriu sub control judiciar pentru 60 de zile, iar conducătorul agentului economic, acuzat de „corupere activă”, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Hotărârea a fost luată de sediul Central al Judecătoriei Hâncești, care, inițial, a refuzat să examineze demersurile procurorilor și a anunțat că se abține. Ulterior, procurorii au mers la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana; Judecătoria Hâncești, sediul Central; Judecătoria Hâncești, sediul Ialoveni, care a decis totuși ca Judecătoria Hâncești, sediul Central să se pronunțe pe acest caz. Potrivit Procuraturii, judecătorul a refuzat să se prezinte la ședință, iar demersul a fost examinat în lipsa lui.

Procuratura anunță că va contesta decizia magistraților, pe motiv că procurorii consideră că măsura preventivă aplicată agentului economic este cu mult mai aspră, în raport cu măsura aplicată unei persoane cu demnitate publică. Procurorii ar urma să ceară din nou cercetarea judecătorului în arest. 

„Măsura preventivă aplicată magistratului îi permite să-și continue nestingherit activitatea, fiind liber să înfăptuiască justiție, inclusiv față de persoane cu statut similar”, se arată în comunicatul Procuraturii. 

Amintim că judecătorul a fost reținut luni pentru 72 de ore. Cauza penală a fost inițiată de Procurorul General. Magistratul ar fi pretins 16 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil. În urma investigațiilor, judecătorul a fost învinuit că a primit 11 mii de dolari din suma pretinsă. Urmărirea penală continuă, iar procuratura va reveni cu detalii suplimentar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

65
Tagurile:
judecătorie, mită, judecător
Ministrul de Interne la PTF Leușeni-Albița

Ministrul interimar de Interne, la vama Leușeni: Ce s-a întâmplat

161
Ministrul interimar al Afacerilor Interne a efectuat o vizită de lucru la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Intensificarea eforturilor de fluidizare a traficului transfrontalier în perioada estivală a fost unul dintre subiectele abordate în cadrul vizitei de lucru a ministrului interimar de Interne la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița. Astfel, în cadrul discuțiilor cu polițiștii de frontieră s-a atras atenția asupra problemelor întâmpinate de către aceștia la locul de muncă, dar și planificarea acțiunilor concrete pentru perioada de vară, atunci când se atestă un flux sporit de călători.

S-a decis ca angajații IGPF să acorde o atenție sporită nevoilor specifice ale unor categorii de cetățeni, cum ar fi copiii, femeile, bătrânii și persoanele cu dizabilități, precum și să fie amenajată o pistă de trecere specială pentru aceștia.

„Familiile cu copii, bătrânii, persoanele cu dizabilități și pasagerii de pe rutele internaționale nu trebuie să stea prea mult în rânduri la punctele de trecere. Este necesar de implicarea maximă la controlul trecerii frontierei de stat și să facem tot posibilul ca oamenii să nu se rețină prea mult din drumul lor”, a menționat Pavel Voicu.

În contextul vizitei, polițiștii de frontieră au prezentat și date despre fluxul traversărilor de călători și mijloace de transport de la începutul lunii iunie 2021. Astfel, în primele zece zile a lunii curente a fost înregistrat un număr de 252 395 de traversări, comparativ cu perioada analogică a lunii mai curent, numărul vizibil este în creștere, fiind înregistrate 233 758 de traversări, fapt ce demonstrează că o dată cu începutul verii, fluxul crește. Este de menționat că o astfel de creștere a fost înregistrată și în perioada analogică a anului 2020.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

161
Tagurile:
vama leuseni, Ministerul Afacerilor Externe, Interne
Tematic
Frontiera moldo-română va fi supravegheată de drone?
VIDEO: Poliția de Frontieră sărbătorește 29 de ani de activitate


Загрузка...
Președintele Vladimir Putin

Putin: Știința rusă și-a demonstrat forța prin crearea vaccinului ”Sputnik V”