Producerea vaccinului CoviVac

În Rusia a început producerea vaccinului "CoviVac"

127
(reînnoit 14:51 25.03.2021)
Înregistrarea vaccinului "CoviVac" a avut loc în februarie, iar până la sfârșitul anului este planificată producerea a cel puțin zece milioane de doze.

CHIȘINĂU, 25 mar – Sputnik. Centrul Ciumakov a început, în mod oficial, producerea vaccinului "CoviVac", a informat serviciul de presă al Ministerului Educației și al Științei.

Ambalarea primului lot de fiole a fost lansată de către șeful instituției, Valerii Falkov. Preparatul este produs sub forma de suspensie pentru administrare intramusculară.

"Astfel, cel de-al treilea vaccin rusesc intră în circulație civilă și în zilele următoare va apărea în regiuni", se spune în comunicat.

Prețul maxim de vânzare este de 4330 de ruble pentru zece fiole.

Centrul Ciumakov apreciază înalt nivelul anticorpilor dezvoltat la voluntari și în toamnă planifică să depună documentele la OMS pentru recalificare.

"CoviVac" este un așa-numit vaccin pe bază de virus gripal (virion întreg). Se bazează pe virusul SARS-COV-2, care a fost prelucrat în așa mod încât și-a pierdut proprietățile infecțioase, dar în același timp și-a păstrat capacitatea de a provoca un răspuns imun.

Astfel de preparate conțin întreaga gamă de proteine ​​a fragmentului de virus și, drept urmare, răspunsul imun se așteaptă să fie cel mai complet. Anterior s-a cominicat că "CoviVac" se bazează pe o tulpină, luată de la unul dintre pacienții spitalului moscovit ”Kommunarka”.

Înregistrarea vaccinului "CoviVac" a avut loc în februarie, iar până la sfârșitul anului este planificată producerea a cel puțin zece milioane de doze.

© Sputnik / Михаил Климентьев

Dezvoltatorii vaccinului "CoviVac" au fost premiați

Ministrul Științei și al Învățământului Superior al Federației Ruse, Valerii Falkov, le-a înmânat premii din partea instituției angajaților Centrului Ciumakov care au participat la dezvoltarea și la producerea celui de-al treilea vaccin rusesc împotriva coronavirusului "CoviVac".

Medic: De ce crește numărul infectărilor cu COVID-19 și care este rostul vaccinului>>>

Ceremonia a avut loc joi la Centrul Ciumakov și a fost organizată în ajunul lansării oficiale în producție al vaccinului "CoviVac".

"Mă simt foarte onorat să înmânez astăzi premii unei mari părți a colectivului Centrului Ciumakov și să îi felicit cu un rezultat minunat. Și aș vrea să vă spun la toți un sincer  mulțumesc. Vă mulțumesc pentru munca dumneavoastră plină de abnegație și bine coordonată", a spus Falkov.

El a menționat că o parte din angajații Centrului Ciumakov va fi propusă  de asemenea pentru conferirea distincțiilor de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

127
Tagurile:
CoviVac, producere, Rusia, vaccin
Tematic
Dr. Alberts: Beneficii nete ale vaccinului rusesc față de alte vaccinuri
Rusia va înregistra cel de al treilea vaccin împotriva coronavirusului

Un ciclon puternic inundă Crimeea: Foto, video

15
(reînnoit 15:55 18.06.2021)
În noaptea de joi spre vineri la Yalta, Crimeea, în doar șase ore, a căzut norma lunară de precipitații. În urma ploilor abundente, râurile s-au revărsat peste malurile lor, iar străzile s-au transformat în adevărate bazine de acumulare.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Norma lunară de precipitații în Yalta a căzut în doar șase ore, de la miezul nopții până la șase dimineața - 42 milimetri, iar ploile continuă. Despre acest lucru anunță RIA Novosti, cu referire la Centrul Hidrometeorologic din Crimeea.

„În Yalta, în șase ore - de la miezul nopții până la 6 dimineața au căzut 42 de milimetri. Aceasta este norma lunară. 84 de milimetri de precipitații au căzut pe Ai-Petri, ceea ce este mai mult decât norma lunară, adică 72 de milimetri”, a declarat Centrul Hidrometeorologic din Crimeea.

Astfel, plouă în Yalta, Alushta, Simferopol, Sevastopol, Evpatoria și, conform prognozelor, precipitațiile vor conteni în a doua jumătate a zilei de vineri, iar ciclonul se va deplasa spre sud-vest.

Șefa administrației locale din Yalta, Yanina Pavlenko, i-a îndemnat pe orășeni să nu părăsească inutil casa. În context, a fost introdus un regim de urgență pe teritoriul orașului.
Potrivit Centrului Hidrometeorologic din Crimeea, peste noapte, mai exact de joi și până vineri au căzut peste Ai-Petri 187 de milimetri de precipitații, adică două norme lunare (norma lunară - 72 milimetri), în Yalta - 87 (norma - 42 milimetri).
În Sevastopol, în ultima zi, au căzut 47 de milimetri de precipitații, în timp ce norma este de 38. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

15
Tagurile:
precipitații abundente, distrugeri și inundații, inundații, Crimeea, Ialta


Загрузка...
Universitatea USPEE

Admiterea 2021: Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere"

20
Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere" este deschisă pentru toate persoanele care doresc să obţină studii fundamentale, să-şi dezvolte capacităţile cognitive, creatoare şi să le implementeze într-o societate democratică.

Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere" activează în baza prevederilor procesului de la Bologna, inclusiv a Sistemului European de Credite transferabile, fapt ce asigură compatibilitatea studiilor, mobilitatea studenţilor şi angajarea absolvenţilor în câmpul muncii.

Admiterea 2021 la USPEE "Constantin Stere"

Admiterea la USPEE "Constantin Stere": Oportunități unice pentru viitorii studenți

Curricula academică prevede studierea următoarelor limbi străine: engleza, franceza, germana și spaniola. Studenții au posibilitatea să facă practică în universități din Europa, SUA și Asia.

 Acordurile semnate cu instituțiile de învățământ din străinătate mai oferă posibilitate tinerilor să studieze la două facultăți concomitent, iar la final să primească două diplome recunoscute la nivel național și internațional. Cei mai buni studenți sunt motivați cu burse și reduceri la taxele pentru masterat și doctorat.

 

Admiterea 2021: Facultăți și specialități: 

Facultatea Drept

 • Drept

Facultatea Relații Internaționale și Științe socio-umane

 • Relații Internaționale
 • Politologie
 • Jurnalism și Procese mediatice
 • Comunicare și relații publice
 • Asistență socială

Facultatea Științe Economice și Ecologice

 • Business și administrare 
 • Contabilitate
 • Finanțe și bănci
 • Marketing și logistică
 • Managementul informației
 • Informatica aplicată
 • Servicii hoteliere, turism și agrement 
 • Ecologie
 • Silvicultură și grădini publice
 • Hidrologie și Meteorologie 
 • Inginerie și managementul calității
 • Chineto-terapie și terapie ocupațională

Facultatea Formarea Profesională continuă 

 • Învățământ primar și educație timpurie
 • Educație lingvistică și literară
 • Matematică și științe
 • Științe socio-umanistice
 • Psihopedagogie și management educațional
 • Managementul proiectelor și achiziții publice

Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere" se află pe bd. Ștefan Cel Mare, 200. Pentru mai multe informații despre procesul de admitere puteți apela numărul de telefon:022 74 94 86 sau 022 35 84 27. La fel, puteți adresa întrebări în format scris pe adresa de E-mail: uspeeconstantinstere@yahoo.com.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20


Загрузка...