Vaccinare

Eurocomisar: Vaccinul ”Sputnik V” trebuie fie produs în UE

113
Potrivit reprezentantului CE, Rusia ar putea avea nevoie de ajutor pentru desfășurarea producției în Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 18 mart – Sputnik. ”Sputnik V” este un vaccin bun, este necesar să fie pusă la punct producerea lui în UE, iar Rusia ar putea avea nevoie de ajutor în acest sens. Această opinie este împărtășită de comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, relatează RIA Novosti.

”Sputnik V” este probabil un vaccin bun. Oameni de știință din Rusia sunt buni, nu există niciun motiv să ne îndoim de asta. Ei au depus o cerere la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), vom vedea dacă va fi aprobată ", a spus el.

Potrivit comisarului european, Rusia ar putea avea nevoie de ajutor pentru desfășurarea producției în Uniunea Europeană.

”Vă pot spune că în prezent par să fie probleme cu producerea (în UE) a acestui vaccin. Există multe cereri pentru linii de producere în Europa, dar acum ele sunt încărcate cu producția de vaccinuri care au deja a fost aprobate de autoritatea de reglementare. Dar eu cred că putem ajuta Rusia în ceea ce ține producere ", a menționat el.

Comisia Europeană a propus miercuri introducerea certificatelor digitale pentru COVID-19 în Uniunea Europeană, care vor confirma că deținătorul lui a fost vaccinat, are un test negativ sau faptul că s-a tratat după contractarea virusului. Scopul documentului este de a facilita circulația cetățenilor uniunii în interiorul UE.

"Vaccinarea nu va fi o condiție prealabilă pentru călătorii", este menționat într-un comunicat al CE.

Ministerul Sănătății, despre probabilitatea importării vaccinului rusesc „Sputnik V”>>>

Certificatul european de vaccinare va fi emis gratuit persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului cu preparate aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), precum și cu vaccinurile aprobate la nivel național. Vor putea obține certificatul cetățenii vaccinați cu BioNTech / Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen (Johnson & Johnson), precum și cu vaccinul rusesc ”Sputnik V” sau cu cel chinezesc Sinopharm

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

113
Tagurile:
producere, UE, Vaccinul Sputnik V
Tematic
Peskov: Există tentative de politizare a subiectului vaccinului Sputnik V
Emil Ceban

Admiterea la Universitatea de Medicină: Oferte educaționale pentru noul an de studii

14
(reînnoit 20:48 23.06.2021)
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” este pregătită de admiterea 2021. Prestigioasa instituție se pregătește să primească la studii în acest an peste 900 de studenți.
Admiterea la Universitatea de Medicină: Oferte educaționale pentru noul an de studii

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău este una dintre cele mai prestigioase instituții din țară, fiind unica instituție de învățământ superior care pregătește medici și farmaciști pentru sistemul național de sănătate. În cei 76 de ani de activitate, universitatea a pregătit zeci de mii de specialiști, care au fost instruiți de profesioniști adevărați - academicieni, doctori habilitați și doctori în științe.

Oferta educațională a Universității pentru anul universitar 2021-2022 cuprinde mai multe programe: medicină (șase ani), stomatologie (cinci ani), farmacie (cinci ani), optometrie (patru ani), asistență medicală generală (patru ani), sănătate publică (patru ani) și tehnologie radiologică (patru ani).

"În acest an ne propunem să primim la studii 440 de studenți din Moldova și 560 de studenți internaționali. Niciodată nu am dus lipsă de studenți. Avem tineri din 33 de țări ale lumii precum Turcia, Bulgaria, România sau Rusia. Cei mai mulți studenți internaționali sunt din Israel, India și SUA", a precizat pentru Sputnik Moldova rectorul USMF Emil Ceban.

Universitate de Medicină are săli dotate, laboratoare, cămine, cantine, complexe sportive și zone de recreere. Procesul de instruire se desfășoară în română, rusă, franceză și engleză. Candidații pot fi admiși atât la buget, cât și la contract.

Amintim că USMF a fost inclusă în clasamentul Universității Internaționale din Moscova The Three University Missions, ediția 2020, fiind unica instituție de învățământ superior din Republica Moldova prezentă în acest rating. Totodată, instituția s-a plasat pe poziția a 5-a în Clasamentul Internațional IAAR Eurasian University Ranking (IAAR EUR) pentru anul 2020.

În acest an, 990 de studenți au absolvit USMF.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

14
Tagurile:
admitere, Universitatea de Medicină
Tematic
A început imunizarea profesorilor și studenților de la USMF: Ce vaccin li se administrează


Загрузка...
Accident

Trei moldoveni au murit într-un teribil accident produs în județul Cluj

59
(reînnoit 20:25 23.06.2021)
În după-amiaza zilei de miercuri, trei cetățeni moldoveni și-au pierdut viața într-un grav accident rutier produs în județul Cluj, România. Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române.

CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. În teribilul accident care s-a produs astăzi în apropierea orașului Huedin, județul Cluj, și-au pierdut viața doi adulți și un minor din Republica Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că este vorba de un bărbat în vârstă de 28 de ani, o femeie în vârstă de 29 de ani și un copil în vârstă de 6 ani.

În accident au fost implicate unui automobil și un camion. Totodată, o a patra persoană, cetățean moldovean, din automobilul implicat în accident a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Este vorba de un minor în vârstă de 10 ani, Băiatul este conștient, fiindu-i oferite îngrijiri medicale, precizează sursa.

Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române pentru obținerea informațiilor privind circumstanțele producerii accidentului, precum și contactarea familiilor îndoliate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

59
Tagurile:
România, Cluj, morți, moldoveni, accident
Tematic
Accident cu implicarea unei ambulanțe pe o stradă din Chișinău: Imagini de la fața locului
Grav accident rutier în Sângerei: Sunt victime - Video


Загрузка...