Primăria Chișinău

Ceban a anunțat câți bani se cheltuiesc pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

96
(reînnoit 09:14 15.03.2021)
Primarul Ion Ceban a anunțat câți bani se cheltuiesc pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19. El a vorbit despre aceasta în cadrul ședinței serviciilor Primăriei Chișinău.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a declarat că toate ședințele municipalității trebuie să fie desfășurate online, iar angajații să lucreze de la distanță întrucât mai mult de jumătate dintre ei sunt infectați cu coronavirus. 

"Avem o situație deloc ușoară cu privire la COVID. Cazurile sunt multe în Chișinău, iar motive sunt diverse. Sâmbătă am avut o ședință, am discutat subiectul. În Primăria Chișinău avem multe cazuri, unele complicate. Avem direcții cu peste jumătate din angajați bolnavi de coronavirus. De astăzi, oamenii să lucreze de acasă mai mult, iar la birouri vin la necesitate urgentă. În Primărie să fie accesul restricționat, mulți vor fi nemulțumiți", a declarat edilul-șef al Capitalei. 

Potrivit primarului, situația este critică în Chișinău, iar Ministerul Sănătății a confirmat prezența noii tulpini de COVID-19 în Moldova, motiv pentru care măsurile de protecție trebuie respectate la maxim. Ion Ceban a anunțat câți bani se cheltuiesc pentru tratamentul bolnavilor de coronavirus. 

"Avem 1 700 de paturi activate în instituțiile medicale municipale. Încă rezistă, însă medicii și asistentele medicale sunt la limită. În spitalele municipale, în anul pandemic am triplat numărul de paturi. Costurile pentru cazurile tratate variază de la 24 de mii de lei pentru pacienții în stare medie și până la 74 de mii de lei în cazul pacienților aflați în stare gravă. Suntem depășiți cu capacitatea de spitalizare", a declarat Ion Ceban, edilul-șef al Capitalei. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 204 463 de persoane infectate. În total, 178 322 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 4 330 de persoane au pierdut lupta cu boala. De precizat că în Republica Moldova a fost prelungită starea de urgență în sănătate publică până la 15 aprilie. Totodată, președintele țării i-a recomandat Guvernului să solicite Parlamentului instituirea stării de urgență în toată țara pentru două săptămâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
Serviciile primăriei, primărie Chişinău, ședința Primăriei, primărie
Tematic
Maia Sandu recomandă stare de urgență pentru două săptămâni
Încă un medic renumit - în stare gravă după COVID-19
Accident

Trei moldoveni au murit într-un teribil accident produs în județul Cluj

19
(reînnoit 20:25 23.06.2021)
În după-amiaza zilei de miercuri, trei cetățeni moldoveni și-au pierdut viața într-un grav accident rutier produs în județul Cluj, România. Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române.

CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. În teribilul accident care s-a produs astăzi în apropierea orașului Huedin, județul Cluj, și-au pierdut viața doi adulți și un minor din Republica Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că este vorba de un bărbat în vârstă de 28 de ani, o femeie în vârstă de 29 de ani și un copil în vârstă de 6 ani.

În accident au fost implicate unui automobil și un camion. Totodată, o a patra persoană, cetățean moldovean, din automobilul implicat în accident a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Este vorba de un minor în vârstă de 10 ani, Băiatul este conștient, fiindu-i oferite îngrijiri medicale, precizează sursa.

Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române pentru obținerea informațiilor privind circumstanțele producerii accidentului, precum și contactarea familiilor îndoliate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
România, Cluj, morți, moldoveni, accident
Tematic
Accident cu implicarea unei ambulanțe pe o stradă din Chișinău: Imagini de la fața locului
Grav accident rutier în Sângerei: Sunt victime - Video


Загрузка...
Мужчина оплачивает автомобильное топливо на одной из автозаправочных станций

Metodologia de calcul a prețurilor la carburanți, adoptată în regim de urgență detalii

31
Actul normativ aprobat în regim de urgență de către ANRE are caracter obligatoriu, îndeplinirea prevederilor poate fi impusă, în caz de necesitate, prin forța de constrângere a statului.

CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. Agenția Națională de Reglementare în Energetică a explicat că Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE privind metodologia de calcul a prețurilor la produsele petroliere a fost adoptată în regim de urgență pornind de la termenele restrânse prevăzute de lege și pentru a asigura consumatorii cu prețuri stabilite.

”În temeiul prevederilor art. 14 alin. (2) din Legea 239/13.11.2008 privind transparența în procesul decizional, ANRE informează despre faptul că, Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE nr. 254 din 14.06.2021 privind aprobarea Metodologiei de calcul și aplicare a prețurilor la produsele petroliere (prin care au fost aprobate valorile marjelor la comercializarea cu ridicata și la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, pentru semestrul doi al anului 2021) a fost aprobată în regim de urgență reieșind din termenele restrânse impuse prin Art. II din Legea 54/09.04.2021 pentru modificarea Legii privind piața produselor petroliere nr. 461/2001 și asigurarea consumatorilor de produse petroliere din Republica Moldova cu prețuri stabilite în mod transparent, conform limitelor impuse de legislația în vigoare”, este precizat în comunicatul instituției.

ANRE precizează că actul normativ are caracter public, obligatoriu, general și impersonal. De asemenea, prevederile actului normativ sunt executorii, opozabile tuturor subiecților de drept și, în caz de necesitate, sunt impuse prin forța de constrângere a statului.

Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE reglementează modul de formare a prețurilor de comercializare a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat.

Mecanismul aplicat la calcularea prețurilor de comercializare a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat prevede că acestea urmează să fie stabilite de fiecare agent economic în parte și nu pot depăși prețurile maximale determinate de metodologie.

Acestea trebuie să corespundă următoarelor principii: să contribuie la aprovizionarea fiabilă și eficientă a consumatorilor cu produse petroliere; să acopere costul produselor petroliere precum și cheltuielile necesare activității de comercializare a acestora; să asigure protecția intereselor legitime ale consumatorilor de produse petroliere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
Produse petroliere, preț, calcul, metodologie, ANRE
Tematic
ANRE reacționează după ce agricultorii au amenințat cu proteste
ANRE: Majorările de prețuri la carburanți în ultimele două zile sunt ilegale


Загрузка...