Vaccinul AstraZeneca

Reacția Ministerului Sănătății după ce România a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

236
Cel puțin nouă state au decis suspendarea vaccinării cu AstraZeneca, după ce au fost raportate mai multe efecte secundare severe. Primul stat care a luat această hotărâre a fost Austria. Recent și România a decis suspendarea temporară vaccinării cu acest vaccin.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. În Republica Moldova nu sunt utilizate vaccinuri din lotul de vaccin AstraZeneca ABV 2856, utilizat pentru vaccinare în România și în urma căruia au fost raportate mai multe efecte secundare severe. Precizarea vine de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în contextul suspendării temporare a  procesului de vaccinare cu acest lot AstraZeneca în România.

„Informăm că, vaccinuri din acest lot nu sunt utilizate pe teritoriul Republicii Moldova. Cele 21 600 doze de vaccin AstraZeneca recepționate ca donație din România fac parte din lotul AstraZeneca ABV 6096. Specialiștii în imunizare și autoritățile responsabile de gestionarea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în Republica Moldova urmăresc mersul campaniei și analizează minuțios fiecare eveniment advers post-imunizare”, este menționat în informarea de presă a ministerului.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate 9 341 doze de vaccin AstraZeneca și au fost înregistrate 303 reacții adverse ușoare. Specialiștii spun că în toate cazurile de reacții adverse este vorba de forme de nivel mediu și ușoare și prezintă sensibilitate în locul imunizării, oboseală, slăbiciune, dureri de cap, dureri musculare și/sau articulare, dar și frisoane cu febră. Febra de la 37 până la 38,5 grade este un lucru normal după administrarea oricărui vaccin și nu trebuie să îngrijoreze populația.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

236
Tagurile:
vaccinati, Vaccinuri, Vaccinare

Naționala Rusiei a pierdut în fața Danemarcei la EURO 2020

97
Echipa națională a Danemarcei într-un duel încrâncenat a învins echipa Rusiei în meciul din runda a treia din grupele EURO 2020.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Naționala Rusiei a pierdut în fața echipei daneze în meciul din turul al treilea din grupele Campionatul European și nu a putut intra în play-off.

Întâlnirea a avut loc pe stadionul Parken din Copenhaga.

Meciul s-a încheiat cu un scor de 4:1 în favoarea danezilor. Golurile au fost marcate de Mikkel Damsgaard, Yussuf Poulsen, Andreas Christensen și Joakim Mehle.

La echipa rusă a marcat Artem Dzyuba, care a valorificat un penalty.

Potrivit rezultatelor rundei a treia, rușii s-au situat pe ultimul loc în clasamentul grupei B. Danezii au urcat pe poziția a a doua datorită faptului că naționala finlandeză a pierdut în fața Belgiei într-un meci care s-a desfășurat paralel.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

97


Загрузка...
Electricitate

Consumatorii din sectorul Botanica din Capitală, fără curent electric

112
Mai multe cartiere din sectorul Botanica al capitalei au rămas fără curent electric din cauza unei pene la rețea. Informația ne-a fost confirmată de consumatorii din acest sector, dar și de operatorii companiei de distribuție care operează în Chișinău Premier Energy.

CHIȘINĂU, 21 iun - Sputnik. Operatorii Premier Energy au comunicat pentru Sputnik Moldova că în sector a avut loc o pană de proporție la rețelele de distribuție care a făcut imposibilă alimentarea cu curent a mai multor cartiere, inclusiv pe artera principală a sectorului - bulevardul Dacia.

Ei ne-au mai spus că mai multe echipe au intervenit pentru a repara rețelele. Reprezentații distribuitorului de curent electric au spus că au speranța ca problema să fie rezolvată chiar în această seară, dar eu refuzat să ne dea alte detalii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

112
Tagurile:
rețea, pană de curent, Botanica, curent electric


Загрузка...
курс валют

Curs valutar pentru 22 iunie: Ce se întâmplă astăzi cu euro și dolarul