Vaccinul Sputnik V

Dodon: Echipa lui Sandu a făcut presiune nu fie înregistrat vaccinul „Sputnik V”

233
Fostul președinte al Republicii Moldova consideră că echipa MaieiSandu ar fi cerut să fie modificat ordinul Ministerului Sănătății și să fie exclusă posibilitatea înregistrării vaccinului rus în republică.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Al cincilea președinte al Moldovei, liderul Partidului Socialist Igor Dodon, a acuzat echipa șefului statului, Maia Sandu, că ar fi exercitat presiuni pentru a exclude posibilitatea înregistrării vaccinului rus „Sputnik V” în republică.

"A existat o oarecare presiune din partea administrației prezidențiale, a echipei doamnei Maia Sandu, astfel încât „Sputnik V” să nu fie înregistrat în Moldova. Acest lucru a fost făcut cu o săptămână înainte de ședința comisiei Agenției Medicamentului, care a înregistrat „Sputnik V", a declarat Dodon joi la un post privat de televiziune. 

Potrivit acestuia, presiunea a constat în solicitarea de „modificare a unuia dintre ordinele Ministerului Sănătății și de excludere a posibilității de înregistrare a vaccinului Sputnik V”.

„Mă bucur că au fost înregistrate mai multe vaccinuri în Moldova”, a spus Dodon.

Anterior, consilierul șefului statului pe probleme de sănătate Ala Nemerenco a spus că vaccinul rus „Sputnik V” va fi disponibil în republică numai în clinicile private, iar vaccinarea în sine va fi cu plată.

Nemerenco a mai afirmat mai devreme că nu vede probleme în utilizarea vaccinului rus „Sputnik V” în Moldova, imediat ce medicamentul trece toate etapele de înregistrare. Potrivit acesteia, administrația prezidențială a țării consideră că problema asigurării populației cu vaccinuri nu ar trebui politizată.

La 26 februarie, Agenția Medicamentului din Moldova a confirmat că vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V a fost autorizat oficial în republică.

Comentând această decizie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a atras atenția asupra faptului că principala prioritate este salvarea de vieți și păstrarea sănătății cetățenilor.

"M-aș bucura dacă am avea în curând suficiente vaccinuri de diferite tipuri, astfel încât cetățenii să poată alege. Cel mai important lucru este accesul la vaccin", a spus Sandu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

233
Tagurile:
Maia Sandu, Vaccinul Sputnik V, Igor Dodon
Tematic
Zatîc: Clinicile private pot vaccina populația cu Sputnik V
Pumn

Dezvăluiri în exclusivitate pentru Spuntik: Care e motivul real al bătăii în masă la Otaci

3
Mama fetei din cauza căreia s-ar fi bătut mai mulți tineri din Otaci a făcut dezvăluiri în exclusivitate pentru Sputnik Moldova și a explicat care a fost de fapt motivul real care a dus la dezordinile în masă de joi.

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Natalia Druță, mama fetei din cauza căreia a pornit bătaia de pe malul Nistrului, a explicat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova ce s-a întâmplat cu adevărat pe 21 iunie și care a fost motivul real al bătăii în masă. 

Poliția a anunțat că trei reprezentanți ai comunității romillor s-au apropiat de tânăra care se odihnea pe malul Nistrului. Fata s-a speriat foarte tare și și-a sunat repede un prieten și un coleg de clasă. Cei doi au venit într-un suflet să o apere și așa a început conflictul între cele două tabere care a degenerat în bătaie. Natalia Druță afirmă că cei trei tineri au încercat să o curteze insistent pe fiica sa. Ea afirmă că cealaltp parte a conflictului îi amenință copilul. 

Natalia Druță
Natalia Druță

„Nu au atacat-o, ci s-au luat de ea. Acum fiica mea este amenințată, precum și mulți oameni care au fost astăzi la întâlnirea de la Otaci. Bătaia a fost de fapt o provocare a reprezentanților comunității romilor”, a declarat pentru Sputnil Natalia Druță. 

Ea afirmă că incidentul de la Nistru doar a umplut paharul, însă de fapt conflictul ar fi mocnnit de mult timp.

„În ultima lună, cazul nostru nu a fost singurul. Adolescenții din sat au fost bătuți. În Calarașeuca au luat telefonul unui ibăiat și l-au bătut. Și există o mulțime de astfel de cazuri”, susține femeia. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

3
Tagurile:
Otaci, în masă, bătaie
Tematic
Video: Ca în vestul sălbatic: Elevi din țara noastră, implicați într-o bătaie în România


Загрузка...
Girofar

VIDEO șocant - Bătaie monstru la Otaci: Zeci de localnici și-au împărțit pumni și bâte

173
(reînnoit 00:09 25.06.2021)
O bătaie în masă, cum s-ar părea că poate avea loc doar în filme, s-a produs astăzi la Otaci, unde mai mulți localnici și-au împărțit pumni și picioare în cadrul unor reglări de conturi. Totul a pornit de la un conflict declanșat câteva zile mai devreme.

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Ofițerul de presă al poliției Eugenia Molceanov a declarat pentru Sputnik Moldova că tot conflictul a început de fapt câteva zile mai devreme, pe 21 iunie, când doi tineri și o fată au mers să se odihnească la Nistru.

„La un moment dat, trei reprezentanți ai comunității romillor s-au apropiat de tânără. Fata s-a speriat foarte tare și și-a sunat repede un prieten și un coleg de clasă. Cei doi au venit într-un suflet să o apere și așa a început conflictul între ei și reprezentanții etniei rome, care a degenerat în bătaie”, a precizat ofițerul de presă.

Scandalul s-a lăsat cu implicarea poliției, care i-a eliberat însă pe cei trei tineri. Aceștia i-ar fi bătut măr pe „apărătorii” fetei, unul dintre care era minor. Celălalt, de 18 ani, se află la spital. 

Astăzi la Otaci a fost organizată o întâlnire a localnicilor pentru a discuta incidentul produs la Nistru. S-au prezentat peste 100 de oameni, iar cearta dintre părți s-a lăsat cu o bătaie în masă. Localnicii și-au aruncat nemilos pumni și bâte.

A fost nevoie de intervenția detațamentului „Fulger”, pentru a calma spiritile încinse la maxim.

„Acum e liniște. Nu sunt victime. Încă ieri o locuitoare din Otaci a îndemnat oamenii să iasă la întâlnire pentru a stabili cine a avut dreptate pe 21 iunie, când s-a produs bătaia dintre reprezentanții comunității rome și cei doi tineri. A fost deschis în rezultat un dosar penal, iar romii se află în libertate. La spital se află tânărul de 18 ani, care s-a ales cu multiple traumatisme, inclusiv cu traumatism cranio-cerebral. Celălalt - băiatul de 14 ani, tot s-a ales cu diferite traumatisme, dar nu este la spital”, a declarat Eugenia Molceanov pentru Sputnik Moldova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

173
Tagurile:
romi, Otaci, în masă, bătaie


Загрузка...