Cabinet de proceduri

Medicii din Găgăuzia au refuzat fie vaccinați cu "AstraZeneca" și așteaptă "Sputnik V"

183
În timp ce vaccinarea lucrătorilor medicali este în plină desfășurare în toată țara, în Găgăuzia ea nici măcar nu a început.

COMRAT, 9 mar – Sputnik, Maxim Topal. În toate cele trei spitale raionale din Găgăuzia au fost pregătite cabinete speciale și personalul care se va ocupa de vaccinarea medicilor împotriva coronavirusului. În autonomie a fost livrat și vaccinul – el va fi suficient pentru 120 de persoane. Însă niciun lucrător medical din Găgăuzia nu a fost vaccinat încă.

"În prezent nu există nici voluntari, nici vaccinați", a declarat pentru Sputnik Natalia Popazoglo, directorul spitalului raional din Ceadîr-Lunga.

Situația este similară și în spitalul din Comrat, a spus la rândul ei directorul spitalului, Nina Răilean. Singura diferență este că în capitala autonomiei un grup de medici este gata să se vaccineze. Ei așteaptă doar ca grupul de 10 persoane să devină complet.

"Acest lucru este necesar pentru a nu irosi nici o doză de vaccin. Vaccinul pe care l-am primit este depozitat în cabinetul de proceduri, cu respectarea condițiilor necesare", spune Nina Răilean.

В Гагаузии до сих пор не начали вакцинацию врачей против COVID-19
© Sputnik / Maxim Topal
Cabinet de proceduri

Ea a arătat și încăperile în care vor avea loc vaccinările. Într-un cabinet este planificat triajul, în celălalt – vaccinarea propriu-zisă și înregistrarea lucrătorilor medicali. După vaccinare, cei care au trecut deja prin această procedură, vor fi monitorizați timp de o jumătate de oră.

Niciun medic nu a fost vaccinat nici la spitalul din Vulcănești. Directorul instituției medicale, Ana Brânza, spune că "se lucrează" cu medicii și "vor fi voluntari".

"Avem toate condițiile necesare pentru vaccinare. Cred că vor exista voluntari pentru a se vaccina. Medicii noștri așteaptă vaccinul rusesc "Sputnik V". Au încredere în el", a spus Ana Brânza.

Înșiși lucrătorii medicali nu refuză vaccinarea. Vor doar să "primească cel mai eficient" vaccin. Și acesta nu este AstraZeneca, care a fost livrat în Moldova, ci Pfizer / BioNTech, "Sputnik V" sau vaccinul chinez Sinopharm.

Campania de vaccinare a început în Moldova pe 2 martie.

Anterior a fost comunicat că în Găgăuzia au fost livrate 240 de doze de vaccin anti-coronavirus AstraZeneca. 120 de doze au fost alocate spitalului din Comrat, 80 spitalului din Ceadîr-Lunga și 40 - spitalului din orașul Vulcănești. Eficacitatea acestui vaccin, potrivit diverselor surse, variază de la 60 la 74%.

Potrivit Direcţiei pentru sănătate şi protecţie socială din Găgăuzia, pe toată durata pandemiei de Covid-19, în autonomie s-au îmbolnăvit 5485 de persoane. Au murit 183 de pacienți, dintre care 13 – angajați au sistemului medical.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

183
Tagurile:
Găgăuzia, vaccinare
Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (89)
Tematic
COVID-19 în Moldova: Procesul de vaccinare poate fi urmărit online
Președintele rus Vladimir Putin

Putin, despre așteptările rușilor după încheierea războiului rece

23
Rusia spera că încheierea războiul rece va deveni o victoria comună pentru Europa unită, de la Lisabona până la Vladivostok, a scris Putin într-un articol semnat pentru presa germană.

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Într-un articol publicat în săptămânalul german Die Zeit, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a menționat că a existat o speranță că sfârșitul războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa.

Articolul, textul căruia a fost publicat pe site-ul Kremlinului, este dedicat celor 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Articol lui Putin, la 80 de ani de la invazia naziștilor în URSS: "Să fim deschiși, în ciuda trecutului" >>>

“Noi speram că încheierea războiului rece va fi o victorie comună pentru Europa. Părea că mai e puțin și va deveni o realitate visul lui Charles de Gaulle despre un continent unit, nu atât geografic “de la Atlantic până la Ural”, ci cultural și civilizational, de la Lisabona, până la Vladivostok”, se spune în articolul președintelui rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
război rece, Rusia, Putin


Загрузка...
Salon pentru copii

COVID-19 în Moldova: Alte decese și cazuri noi de infectare

56
(reînnoit 17:42 22.06.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță datele actualizate privind situația epidemiologică din țara noastră.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Încă 45 de moldoveni au fost confirmați pozitiv la noul tip de coronavirus. Acesta este rezultatul efectuării a 5 591 de teste. Dintre acestea, patru sunt de import, din Rusia. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 256 232 de persoane infectate de la începutul pandemiei acum mai bine de un an.

Printre cele 45 de persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore este și un medic. MInisterul Sănătății anunță că în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internați 156 pacienți confirmați cu infecția COVID-19.

Dintre aceștia 45 sunt în stare extrem de gravă, iar pentru nouă pacienți a fost necesară conectarea la aparate de respirație asistată. MSMPS informează că alte două persoane au decedat din cauza complicațiilor generate de COVID-19.

Este vorba de o femeie de 68 de ani din raionul Soroca și de un bărbat de 59 de ani din regiune transnistreană. Ambele persoane sufereau și de alte comorbidități. Bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 6 175 de oameni. Totodată, numărul persoanelor vindecate este de 249 250, după ce în ultimele 24 de ore alte 34 persoane au fost vindecate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56
Tagurile:
dezinfectare, infectare, coronavirus, COVID-19


Загрузка...
(13:11 / 103.61Mb / просмотров видео: 19)

Ziua Memoriei și Durerii: Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut

0
Președintele rus Vladimir Putin a depus flori la Mormântul soldatului necunoscut din grădina Alexandrovsk din Moscova. La ceremonie au participat veterani de război.

Pe 22 iunie, Rusia marchează Ziua Memoriei și Durerii - ziua de începere a Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Anul acesta sunt marcați 80 de ani de la atacul Germaniei naziste asupra URSS. Evenimente comemorative au avut loc în toată Rusia și în afara ei.

În Ziua Memoriei și Îndurerării, care este marcată pe 22 iunie, președintele rus Vladimir Putin a depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut de lângă zidurile Kremlinului.

De asemenea, liderul rus a mers de-a lungul aleii orașelor erou și orașelor gloriei militară din Grădina Alexandru, unde a depus flori la fiecare stelă.

În discursul său ținut după ceremonia de depunere de florilor, Putin a menționat că istoria nu a cunoscut un genocid atât de brutal înainte de începerea celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Nu a fost suficient ca inamicul cucerească un pământ străin. El a venit să extermine poporul nostru și să-i transforme pe cei care au rămas în sclavi, lipsindu-i de limba maternă, tradițiile strămoșilor, cultura noastră ... Și astăzi îți îngheață sângele în vine de la metodele cu care națiștii și complicii lor își puneau în aplicare planurile lor aducătoare de moarte, de atrocitățile săvârșite de ei asupra populației pașnice - bătrâni, femei, copii", a spus Putin.

Potrivit lui, unitatea spirituală, solidaritatea și eroismul de masă al poporului sovietic au constituit rezistența opusă acestui rău.

„Credința oamenilor în triumful dreptății, în Victoria noastră avea o putere de neînțeles și, de dragul eliberării Patriei, ei au îndurat totul: au trecut prin durere, suferință, moarte în frontului și pe linia frontului, au atins culmile de curaj și sacrificiu de sine în focul bătăliilor și în schimburile grele din fabrici și uzine și au obținut o victorie cu adevărat mare", a subliniat liderul Rusiei.

El și-a exprimat încrederea că oamenii vor păstra această amintire și adevărul despre război.

„Facem și vom face totul pentru ca țara noastră, Patria noastră să fie întotdeauna o putere mare și puternică și vom fi întotdeauna recunoscători învingătorilor care au pășit în nemurire - cei care ne-au dat nou, generațiilor viitoare, viață și pace. Slavă veșnică celor căzuți pentru libertate și independența Patrie! Veșnică pomenire!", a conchis Putin.

La sfârșitul discursului, președintele rus a anunțat un minut de tăcere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0


Загрузка...