Vaccinul ”Sputnik V”

Premieră turistică: Cetățenii moldoveni pot face un tur ca se vaccineze în Rusia

217
(reînnoit 14:55 09.03.2021)
Noutate în turismul moldovenesc. Agențiile de turism le propun clienților tururi de imunizare împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. Cel puțin o agenție de turism din țara noastră le propune cetățenilor tururi de imunizare împotriva noului coronavirus.

Шприцы на фоне логотипа Спутник V.
© Sputnik / Владимир Трефилов

Este vorba de vaccinarea cu ”Sputnik V”, iar tururile se efectuează în Capitala Rusiei, la Centrul de Medicină din Moscova.

Astfel, agenția le propune doritorilor de a se vaccina anume cu ”Sputnik V” două vizite a câte 3 zile fiecare. Imunizarea se va efectua în cea de-a doua zi și va fi realizată în felul următor; 

  • determinarea ARN a Coronavirusului SARS-COV-2(COVID-19) în frotiuri din membrana mucoasă prin PCR(cito);
  • colectare de materiale pentru cercetarea bacteriologică pentru Covid-19
  • prelevarea de sânge din vena periferică
  • anti-SARS-CoV-2(COVID-19) Ig G, Ig M
  • primire preventivă (examinare, consultare) la medicul terapeut
  • administrarea intramusculară a medicamentelor.

Ulterior persoanele vor reveni la hotel unde vor avea timp liber. Reprezentanții agenției de turism propun în cadrul turului și excursii la puntea de observare Vorobyovy Gory, Turn – Panorama 360, dar și  în centrul istoric al Moscovei.

Oferta „Imuno Tur” la Moscova include invitație medicală, cazare la hotel de 4 stele cu micul dejun inclus, servicii de transport după program, asitență pentru client și astistență medicală, întâmpinarea la aeroport, dar și procedura propriu zisă de imunizare. Imuno turistului i se vor oferi mănuși și produse sanitare pentru perioada de ședere.

Prețul pentru un astfel de serviciu, care include doar o vizită de vaccinare, adică trei zile și două nopți, este de 1 190 de euro. Programul turului se poate modifica în cazul stabilirii unor noi restricții cu privire la răspândirea infecției de coronavirus. la fel se pot modifica și tarifele pachetului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

217
Tagurile:
turism rustic, turism intern, turism
Tematic
Daniel Ioniță: Moldovenii se pot vaccina în România
Rusia și OMS au discutat despre utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V
SARS-CoV-2 văzut la microscop

Tulpina indiană, foarte contagioasă, amenință Moldova: „Riscăm avem un număr alarmant”

37
Medicul epidemiolog de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică Alexei Ceban a explicat în studioul Sputnik Moldova care este riscul declanșării în Republica Moldova a unui val de infectări cu tulpina indiană a virusului SARS-CoV-2.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Medicul epidemiolog Alexei Ceban a fost întrebat de către moderatoarea emisiunii „Logica Puterii” de la Radio Sputnik Moldova dacă există riscul ca în 2-3 săptămâni să ne confruntăm cu un val de infectări cu noua tulpină indiană a SARS-CoV-2.

„Cu estimare putem spune că da, riscul este și este unul foarte mare de import al acestor cazuri, deoarece în regiunile apropiate deja sunt confirmate astfel de cazuri. Cred eu că posibil, adică, dacă nu ne vaccinăm, riscăm să avem un număr alarmant de cazuri. Vaccinul este singura soluție ca măsură specifică”, a precizat medicul epidemiolog de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Invitatul emisiunii susține că cetățenii nu ar trebui să se relaxeze în contextul în care în ultima vreme a scăzut numărul de cazuri de infectare, pentru că lucrurile s-ar putea schimba în scurt timp.

Ieri au fost confirmate 57 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul cazurilor de coronavirus în țara noastră a ajuns la 255 994.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 160 de pacienți, dintre care 46 se află în stare extrem de gravă, iar 11 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

De asemenea, 80 de persoane au fost vindecate. În total, 248 984 de cetățeni au fost tratați de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

37
Tagurile:
coronavirus, Moldova, tulpină
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii


Загрузка...
imagine din arhivă

Unde vor fi distribuite dozele de vaccin „Sputnik V” care ajung astăzi în Moldova

56
(reînnoit 10:48 18.06.2021)
Președintele PSRM Igor Dodon a precizat în cadrul emisiunii sale săptămânale câte doze de vaccin rusesc „Sputnik V” vor ajunge astăzi în țara noastră.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Liderul socialiștilor, care se află în aceste zile într-o vizită în Federația Rusă, a precizat că astăzi în Republica Moldova vor ajunge din Federația Rusă 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”.

„40 de mii pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii pentru malul stâng. În afară de aceasta, avem înțelegerea de a semna un acord pentru un milion de doze „Sputnik V”, ale căror prime partide ar putea să vină în viitorul apropiat în Republica Moldova”, a precizat președintele PSRM în cadrul emisiunii sale săptămânale „Igor Dodon răspunde”.

Aeronava care va aduce serul din Federația Rusă va ateriza la Chișinău vineri după ora 23:00. 

Precizăm că pe pe 24 aprilie, primul lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului a fost livrat țării noastre. Potrivit Ministerului de Externe Al Federației Ruse, "partea rusă a luat o decizie de principiu de a furniza Moldovei 182 de mii de doze de "Sputnik V", inclusiv 62 de mii de doze pentru Transnistria".

Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”. Totodată, în data de 24 aprilie Republica Moldova a recepționat primul lot de vaccin din Federația Rusă. Este vorba de 71 de mii de doze de vaccin oferite cu titlu de donație. Vaccinul "Sputnik V" a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

56


Загрузка...