Grădiniță

Alarmant: În grădinițe crește numărul copiilor infectați cu COVID-19

149
Numărul copiilor de vârstă preșcolară din municipiul Chișinău, infectați cu noul tip de coronavirus a crescut în ultima perioadă.

CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. În municipiul Chișinău situația epidemiologică rămâne în continuare alarmantă. Se atestă o creștere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 a copiilor de vârstă preșcolară. Potrivit cifrelor prezentate de viceprimarul Angela Cutasevici, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale, la data de 5 martie, se înregistra un număr de 733 de copii de vârstă preșcolară în izolare și 71 de educatori confirmați pozitiv la coronavirus.

„La data de 5 martie se atestau 283 de elevi bolnavi, dintre care 152 sunt cazuri noi. Se înregistrează 197 de cazuri noi și în rândul cadrelor didactice. 2 244 de elevi se află în autoizolare”, a declarat Cutasevici.

În contextul creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19, inclusiv a cazurilor grave care necesită internare, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a dispus extinderea numărului de paturi pentru pacienții cu COVID-19 în mai multe spitale municipale și raionale. Astfel, în ultimele zile au fost instalate încă 50 de paturi la Institutul de Medicină Urgentă, 20 de  paturi la spitalul raional Strășeni, 40 de paturi la spitalul din Anenii Noi și șase paturi de Terapie Intensivă la Institutul Mamei și Copilului. Urmează ca în zilele următoare să fie activate 40 de paturi la Hâncești și 20 la Călărași.

Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a emis un ordin cu privire la asigurarea accesului pacienților cu COVID-19 la asistență medicală spitalicească, care prevede intensificarea măsurilor de testare a pacienților, includere în tratament, efectuarea investigațiilor de laborator, monitorizarea pacienților care se află în tratament la domiciliu. Bilanțul cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns la 195 602 de persoane. Numărul deceselor a crescut până la 4 129 de persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

149
Tagurile:
Grădiniță, grădiniţe, COVID-19
Accident

Trei moldoveni au murit într-un teribil accident produs în județul Cluj

47
(reînnoit 20:25 23.06.2021)
În după-amiaza zilei de miercuri, trei cetățeni moldoveni și-au pierdut viața într-un grav accident rutier produs în județul Cluj, România. Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române.

CHIȘINĂU, 23 iun – Sputnik. În teribilul accident care s-a produs astăzi în apropierea orașului Huedin, județul Cluj, și-au pierdut viața doi adulți și un minor din Republica Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că este vorba de un bărbat în vârstă de 28 de ani, o femeie în vârstă de 29 de ani și un copil în vârstă de 6 ani.

În accident au fost implicate unui automobil și un camion. Totodată, o a patra persoană, cetățean moldovean, din automobilul implicat în accident a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Este vorba de un minor în vârstă de 10 ani, Băiatul este conștient, fiindu-i oferite îngrijiri medicale, precizează sursa.

Ambasada Republicii Moldova la București se află în contact cu autoritățile române pentru obținerea informațiilor privind circumstanțele producerii accidentului, precum și contactarea familiilor îndoliate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

47
Tagurile:
România, Cluj, morți, moldoveni, accident
Tematic
Accident cu implicarea unei ambulanțe pe o stradă din Chișinău: Imagini de la fața locului
Grav accident rutier în Sângerei: Sunt victime - Video


Загрузка...
Мужчина оплачивает автомобильное топливо на одной из автозаправочных станций

Metodologia de calcul a prețurilor la carburanți, adoptată în regim de urgență detalii