Vaccinare

Câți lucrători medicali au fost vaccinați până acum: Datele Ministerului Sănătății

187
(reînnoit 19:38 05.03.2021)
De la începutul campaniei de imunizare, în Republica Moldova, 5 066 de lucrători medicali au fost deja vaccinați împotriva COVID-19. Potrivit Ministerului Sănătății, vineri alte peste o mie de cadre medicale au primit serul.

CHIȘINĂU 5 mart - Sputnik. În trei zile de la începerea campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, peste cinci mii de lucrători medicali au fost imunizați. Vineri, la 1 217 cadre medicale li s-a administrat preparatul, anunță Ministerul Sănătății.

În Moldova, campania de vaccinare a început marți, 2 martie. Primul moldovean vaccinat a fost șeful secției Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican, Alexandru Botizatu. Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului coronavirus au ajuns în Republica Moldova sâmbătă, 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România.

Totodată, joi, 4 martie, Republica Moldova a recepționat 14 400 de doze de vaccin prin intermediul platformei COVAX. Aceste doze vor fi distribuite pentru imunizarea în continuare a personalului medical.

Precizăm că premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat că au fost determinate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de circa un milion de doze de vaccin.

De menționat însă că în data de 3 martie, membrii Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul imunizărilor (NITAG) s-au întrunit într-o ședință în cadrul căreia a fost discutat procesul de vaccinare în Republica Moldova. Astfel, reprezentanții Comitetului au aprobat utilizarea în în țara noastră inclusiv a vaccinurilor care au fost autorizate în țara de origine și incluse în lista OMS, EUL și în proces de evaluare. Este vorba despre zece vaccinuri: Pfizer Biontech, AstraZeneca - UK, AstraZeneca – Sk Bio, AstraZeneca – SII, Sinopharm, Sinovac, Moderna, Janssen, The Gamaleya National Center (Sputnik V), CanSinoBio.

Amintim totodată că Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat pe 26 februarie vaccinul rusesc "Sputnik V" în țara noastră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

187
Tagurile:
medici, pandemie, COVID-19, vaccin
Poliția italiană

Doi copii și un bărbat au murit în urma focurilor de armă trase în apropiere de Roma

29
Primarul din Ardea, Mario Savarese, a comunicat că cel care a efectuat împușcăturile a fugit de la locul crimei, dar a fost găsit rapid de carabinieri.

CHIȘINĂU, 13 iunie - Sputnik. Doi copii mici și un bărbat au fost uciși în urna împușcăturilor efectuate de un bărbat înarmat duminică, în jurul prânzului, pe o stradă din orașul Ardea de lângă Roma, relatează RaiNews24.

Poliția italiană
© AFP 2021 / ANDREAS SOLARO

Anterior, a fost comunicat că aceștia au fost doar răniți.

Potrivit ultimelor informații, bărbault în vârstă a fost împușcat la fața locului, iar copiii de 3 și 8 ani au fost duși de urgență cu elicopterul de la Ardea la unul dintre spitalele de la Roma. Alessio D'Amato, responsabilul pentru Sănătății al regiunii Lazio a capitalei, le-a declarat reporterilor că copiii se află în stare gravă. Însă în scurt timp, surse din cadrul organelor de drept au comunicat că ambii copii au murit.

Primarul orașului Ardea, Mario Savarese, a declarat pentru RaiNews24 că bărbatul care a deschis focul a fugit de la locul crimei, dar a fost descoperit rapid de carabinieri. Acesta s-a baricadat în casă. Situația în oraș se află sub controlul autorităților. Se presupune că tragedia a avut loc în urma unui conflict banal. Potrivit presei internaționale, agresorul în vârstă de 30 de ani ar putea avea probleme psihice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
uciși, copii, împușcături, Roma, Italia


Загрузка...

Italia: Bărbat acuzat în legătură cu morții din camionul descoperit la Essex

33
(reînnoit 16:46 13.06.2021)
Un bărbat de 27 de ani a fost reținut lângă Milano în legătură cu moartea a 39 de imigranți găsiți în Essex, Marea Britanie, în 2019.

Filmarea prezentată public azi dimineață arată suspectul reținut de poliția italiană, fiind vorba despre un român.

Suspectul, Dragoș Damian, a fost acuzat de conspirație în a asista imigrarea ilegală, printre alte capete de acuzare.

În total, de 31 de bărbați și 8 femei, care aveau cetățenie vietnameză, și despre care se crede că erau muncitori imigranți fără acte, au fost găsiți decedați într-un camion în Essex, în octombrie 2019.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

33
Tagurile:
acuzat, reținut, român, Italia


Загрузка...